Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:

Предположения:

1. А нещо с Венеция. Тези гръцки острови са били под венецианско робство (да им имам робството...)

2. Мария Калас - @домосед ме наведе на тази мисъл - любовната й афера с този дявол - Онасис. Прахът й е разпръснат в Йонийско море.

… Или да не правя повече предположения - да не си развалям успеха…:grin:

-------------------

@AlexandraKo, май те "хванах".

Първата снимка е от някакъв парк в Sirmione (на брега на Lago di Garda, което си е на м...ната си от Йонийското моренце, но е в Италия) и там е живяла Калас през 50-те години.

Но това го открих през няколко клика, четейки за Калас в Internet.

• Браво 1
Публикувано:
преди 47 минути , домосед каза:

Друго предлоложение е да е съседният остров Скорпиос на Аристотел Онасис.

В такъв случай жената не е Федора, ами Жаклин 😉

И на първата е някакъв парк, свързан с живот или смъртта ѝ

Ми нали, преди малко рекох нещо!:party:

Точен отговооор!

До някъде...

Но жената не е тази..

Я да чуем и @bulpa!

преди 43 минути , ven62 каза:

Предположения:

1. А нещо с Венеция. Тези гръцки острови са били под венецианско робство (да им имам робството...)

2. Мария Калас - @домосед ме наведе на тази мисъл - любовната й афера с този дявол - Онасис. Прахът й е разпръснат в Йонийско море.

… Или да не правя повече предположения - да не си развалям успеха…:grin:

-------------------

@AlexandraKo, май те "хванах".

Първата снимка е от някакъв парк в Sirmione (на брега на Lago di Garda, което си е на м...ната си от Йонийското моренце, но е в Италия) и там е живяла Калас през 50-те години.

Но това го открих през няколко клика, четейки за Калас в Internet.

@ven62 Венчооооо, браво!

Това е паркът, срещу вилата на Мария Калас, в Сирмионе.

А Скорпиос е, за да направите връзката с Онасис.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ми сега? Освен, @домосед и @ven62, да пуснат по половин снимка, че и двамата познаха по половин загадка!:party::party:

Може би, е по-правилно @домосед да ни изпитва, че пръв тръгна в правилната посока.

Хайде, @домосед, ти гониш!

А пък @ven62 си продължава да ми е любимец!:party:

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

...

Нали... 

...

- А, моля другарко, аз, аз, може ли да добавя още нещо ...

- Кажи Венчо...

- Ами и парка се казва баш така - Parco Maria Callas

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 13 минути , ven62 каза:

Нали... 

...

- А, моля другарко, аз, аз, може ли да добавя още нещо ...

- Кажи Венчо...

- Ами и парка се казва баш така - Parco Maria Callas

:biggrin:

Браво, браво!:tender:

• Смея се 1
Публикувано:

Ще започна с втората снимка.

Остров Скорпиос.

Малкият остров е известен като “островът на Онасис” – гръцки милиардер от средата на 20 век. През 1962 г. Онасис купува остров Скорпиос за 3,5 млн. драхми, като поддръжката му отнема около 1,5 милиона евро годишно. През 1968 г. милиардерът вдига сватба на острова с Жаклин Кенеди, вдовица на американския президент Джон Кенеди. След смъртта през 1975 г. на Аристотел Онасис, тялото му е погребано на личния му остров. Там са погребани и децата му -дъщеря му Кристина и трагично починалият син Александър.

Островът вече е собственост на руски милиардер и може да се обиколи по вода, ако се вземе  целодневен круиз, при който се посещават най-известните и красиви близки острови. Корабът тръгва от пристанище Нидри. Порто Кацики (Porto Katsiki), следва Итака – родното място на Одисей, Меганиси, и красивата пещера на Папаниколис. Преди да се приберем към Лефкада, се  минава покрай Скорпиос,  Спарти, Кастри, Мадури и други малки острови, пръснати по пътя обратно към Нидри.

1985597765_.jpg.ff52696460596c13bd23e2bc74618059.jpg

392317029_Screenshot(125).png.0d52f9fa402b6b134779c5aa5cc148a0.png

956336126_Screenshot(127).png.f9b4a2e66cf33945f80245ef3fa5930c.png

124677821_Screenshot(126).png.a65a1f5af0513bcafd7df3af7f5d9271.png

501273144_Screenshot(128).png.3737f49ec9c7a683964cc3e93d221f6f.png

На първата снимка е паркът, който се намира срещу вилата на Мария Калас, в Сирмионе, на Лаго ди Гарда.

P1240212.thumb.JPG.89b42541db31fd3c1839f2453e723f92.JPG

P1240211.thumb.JPG.fdd666616d26c79e53f3b2d5b8fb8643.JPG

P1240206.thumb.JPG.261000893c9f1a93b3d1444d790ff291.JPG

Сирмионе било любимо място за Мария Калас и това обяснява класическите концерти, които през лятото не спират от крайбрежните площадчета и улици. Живяла тук, във вилата си, почти 7 години

P1240214.thumb.JPG.2ecc1053a4bfcf66858ed2a5608097ec.JPG

...През 1957 г., докато все още е омъжена за Джовани Батиста Менегини, Калас се запознава с гръцкия магнат Аристотел Онасис на парти, организирано в нейна чест от Елза Максуел след представление в „Анна Болейн“ на Доницети. Последвалата афера, която започва на яхтата на Онасис „Кристина“, получава широка публичност, като нито един от двамата не крие връзката от семейството си. Според много източници именно Аристотел Онасис е причината Калас да се откаже от кариерата си и да се отдаде на бохемски живот – двамата са засичани всяка вечер на различно парти, където се отдават на забавления и шампанско до сутринта, а когато Франко Дзефирели я пита през 1963 защо не практикува пеенето си, тя отвръща: „Опитвам се да изпълня живота си като жена“.

Според един от нейните биографи, Калас и Онасис са имали дете – момченце, което умира часове след като се е родило на 30 март 1960 г., а също се твърди, че Калас е имала поне един аборт, докато е била с Онасис. За да бъде с него, Мария се отказва от американското си гражданство и прекратява брака си с Менегини. Две години по-късно през 1968 Аристотел Онасис напуска Мария Калас и обявява годежа си с бившата първа дама на САЩ Джаки Кенеди. Въпреки този удар по достойнството и чувствата на певицата, тя продължава да се среща с гръцкия магнат в Париж, докато той официално е с Джаки.

Мария Калас

Мария Калас прекарва последните си години, живеейки до голяма степен в изолация в Париж и умира от сърдечен удар на 53-годишна възраст на 16 септември 1977 г. Певицата е кремирана в гробището Père Lachaise, а прахта ѝ е открадната оттам, но по-късно възстановена, след което през пролетта на 1979 е разпръсната над Егейско море край бреговете на Гърция по нейно желание. Така една от най-великите оперни певици на 20 век си отива в самота, загубила гласа си, заради драстичната загуба на тегло и бохемския начин на живот, неосъществила мечтата да има семейство и да бъде ценена и обичана – травма, започнала от трудното ѝ детство и отношенията с майка ѝ, и продължила с нелеката връзка с Онасис.

Ето и няколко снимки от Сирмионе и прекрасното Лаго ди Гарда:

P1240264.thumb.JPG.6454602442bef363be19a5c45b568746.JPG

P1240205.thumb.JPG.40a29acd1621f18d0f7945fc3d1a41f6.JPG

P1240224.thumb.JPG.451d2236bd3e2beb9c725683068d3795.JPG

P1240241.thumb.JPG.b9b240a7931bf3339668c237994388e4.JPG

И хайде, наздраве, с една Каста Дива!

P1240279.thumb.JPG.56f6397a2e7a9f550da00e3fc0ef9207.JPG

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 13 минути , Фичо каза:

И даже @Pantelej Putnik  го беше пускал в една предишна загадка :wink: 

( Ха- имали сме още (поне) един  Pantelei Patnik )

Да, имахме преди :)) още един.

Странно, ако е бил там, защо не го позна.

Публикувано:
преди 27 минути , AlexandraKo каза:

Странно, ако е бил там, защо не го позна.

От тази снимка няма как да го позная - скали, море и сие. Така изглеждат поне 1000 гръцки острова. Но въпреки това се насочих още в началото правилно - открих  морето, като предположих, че е нещо свързано със Сиси, тоест - Корфу. И Корфу изглежда така. Можеше например и Итака да е острова, а връзката да е нещо с гръцката митология.  

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 54 минути , AlexandraKo каза:

Островът вече е собственост на руски милиардер и може да се обиколи по вода, ако се вземе  целодневен круиз, при който се посещават най-известните и красиви близки острови

Мисля, че го бяха взели под наем за 99 години. Когато обикаляхме ние даже яхтата на руския новобогаташ беше там, а горилите гледаха враждебно.

gallery_279_152_586413.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ми сега? Освен, @домосед и @ven62, да пуснат по половин снимка, че и двамата познаха по половин загадка!:party::party:

Може би, е по-правилно @домосед да ни изпитва, че пръв тръгна в правилната посока.

Хайде, @домосед, ти гониш!

Благодаря, ще се възпозлвам.

Въпреки, че ключът на загадката беше жената, а аз не се сетих. 

Преди няколко месеца гледах поне два филма за Калас плюс записи на youtube и щях да са се сетя.

Но сега Федора и Жаклин са ми по-пресни.

Федора го бях гледал само веднъж в юношеството си и беше оставил дълбока следа с изненадващия обрат в история по тема, която не го предполага. За пенсионирала се кино звезда. А сега ми беше по-интересно къде е сниман - на Корфу и Мадури през 1970-те, като Мадури ужким се намира в заливче край Корфу (в действителност - край Лефкада)

А Жаклин се появи в един епизод от втори сезон на Короната, в който кралицата от женска ревност, че я засенчват като светска икона на XX век, летя чак до Гана за да танцува фокстрот с Кваме Нкрума (хванах ли ви, че не го знаете?). А после само дето не пусна конната гвардия да я стъпче пред кулата на замъка Уиндзор преди да я подложи на жлъч с курабии в часа за издевателство, пардон ... за чай.

• Харесвам 2
Публикувано:

Гатанка: къде се е хлопнала тази порта?

Искам отговор с точност до улица, но може и с точност до град.

Което може да се окаже едно и също.

Но трябва да се изясни.

3.thumb.jpg.d56b04983c42371e4e3de8ae0af755f5.jpg

Публикувано:
преди 6 минути , bulpa каза:

Нейде из узбекистанско ще да е...

Не

преди 4 минути , Pantelej Putnik каза:

И аз сякаш клоня към Централна Азия.

Не

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , giafil каза:

може и Алжирски да са...по на Суб-Сахара ми стои ...;-) 

Не

Жокер: не питам какво е, а къде е 

Публикувано:

На мен Индия ми се дава т.е. Шри Ланка

Kandy?

Беше толкова отдавна, че освен храма с един от зъбите на Буда си спомням как се беше насъбрала тълпа от 20-30 човека и цъкаха около моите сандали - два пъти по-големи от на останалите. :biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

На мен Индия ми се дава т.е. Шри Ланка

Kandy?

Не.

Обърнете внимание точно какво се търси в гатанката.

Совите не са това, което са.

Римската стена не е римска.

Панамската шапка не е панамска.

Улиците са в градовете и градовете са в улиците.

• Харесвам 1
Публикувано:

Това ще да е някаква типична порта (може би за азиатските мюсюлмани), която вероятно се намира на нетипично място - в град, който няма нищо общо с тази култура, като при това вероятно улицата и градът имат сходни наименования. А да се е "хлопнала" тази порта, би могло "хлопването" да е свързано с късането на някакви дипломатически отношения например. Дипломатически отношения между народът (културата), създала портата, и държавата, където сега се намира. Знам ли!?! 🤔

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Това ще да е някаква типична порта (може би за азиатските мюсюлмани), която вероятно се намира на нетипично място - в град, който няма нищо общо с тази култура, като при това вероятно улицата и градът имат сходни наименования.

Правилно мислене! (освен че, доколкото знам, портата е от африкански мюсюлмани, но за това не се пита в гатанката)

Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

"хлопването"

Не е улика. Просто звучи добре. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, домосед каза:

Искам отговор с точност до улица, но може и с точност до град.

Което може да се окаже едно и също.

Но трябва да се изясни.

3.thumb.jpg.d56b04983c42371e4e3de8ae0af755f5.jpg

Тоест на снимката има 2 града, единият от които не носи името на улицата?

Цветът на тухлите сякаш също е различен от ляво и дясно.

Да не е някъде в Кипър?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , juriwaro каза:

Тоест на снимката има 2 града, единият от които не носи името на улицата?

Не, бе. Един си е градът. И портата е на точно една улица. А имената им са свързани по някакъв начин. Но ... за да ви объркам още повече, ще дам още един жокер: Близко до портата улицата се пресича с друга улица, която се отнася към града и към първата улица по същия начин

преди 7 минути , juriwaro каза:

Да не е някъде в Кипър?

Не, но вече започвате да се приближавате

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.