Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:

Да, Rijeka Crnojevića е, а това е по-известният кадър, но прецених, че ако дам него ще ви бъде прекалено лесно (не че така ви беше много трудно, хаха) 

DSC03648.JPG

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , Todor Milchev каза:

(не че така ви беше много трудно, хаха) 

Много се кефя, че от веднъж открих страната, а никога не съм бил там. Просто нещо от вътре сякаш ми подсказа. Само че друг позна точното име на реката. 😐

• Браво 4
Публикувано:
3 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Много се кефя, че от веднъж открих страната, а никога не съм бил там. Просто нещо от вътре сякаш ми подсказа. Само че друг позна точното име на реката. 😐

Браво, то реално ти даде насоката към правилния отговор.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Todor Milchev каза:

Браво, то реално ти даде насоката към правилния отговор.

Моята цел е да позная един ландшафт къде се намира - континент, регион, страна. Такава ми е и целта в туризма - да опозная не всяка страна по света, а типичната страна за региона, та дори и за континента. Не е възможно да видиш всичко в света, но поне да видя най-характерните места за дадени региони също е нещо. Тоест - събирам си различни части от пъзела, за да имам представа каква е цялата картина. Това само така! Развълнувах се. 😊

преди 14 минути , Todor Milchev каза:

Да, Rijeka Crnojevića е, а това е по-известният кадър, но прецених, че ако дам него ще ви бъде прекалено лесно (не че така ви беше много трудно, хаха) 

Сега, като е позната снимката, трябва да дадеш ред на позналия. В този случай това звучи така: "ven62 , ти си на ред"

• Харесвам 2
Публикувано:

Моля @Pantelej Putnik да пусне следващата загадка.

Наистина ме насочи с познаването на Черна гора, а и нека се счита като извинение - вероятно бях малко по-остър от необходимото преди няколко дни.

:biggrin:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, ven62 каза:

Моля @Pantelej Putnik да пусне следващата загадка.

Наистина ме насочи с познаването на Черна гора, а и нека се счита като извинение - вероятно бях малко по-остър от необходимото преди няколко дни.

ven62, благодаря ти! Ще приема само, за да ти покажа, че по никакъв начин не съм се засегнал от това, за което говориш. 🙂 Просто не се познаваме и си изграждаме представите за другите съфорумници въз основа на техните снимки и постовете им. Това разбира се е твърде субективно и нито ще направи другите по-добри, нито ще ги направи по-лоши. Ако ме познаваше, щеше да знаеш, че снимката всъщност е най-малкия ми проблем. Аз самият мога да бъда далеч по-дразнещ. 🤣 Е, мога и да не съм. 

Та снимката за познаване. Каква е тази сграда и къде се намира? 

037_37.thumb.JPG.522bd34e58b65363cb24ffbcec2393e1.JPG

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 32 минути , AlexandraKo каза:

Кметството на Барселона.

Пак си ти,давай нещо мъчно,моля!

Че готвя:)))))

Аз също не мога. Нека някой друг да пусне, който има желание.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , Pantelej Putnik каза:

Канарските острови? Изкуство?

И двете - да, ама не е конкретно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Julian999 каза:

Escultura de Pancho Lasso Morales Pancho Arrecife Lanzarote. 

Скулптурата се нарича “Панчо Лассо”, намира се на крайбрежната улица в столицата на  остров Лансароте - Аресифе,  дело е на Франсиско Моралес, колега и приятел на Цезар Манрике, също роден на острова. 

@Julian999 е на ред за следващата загадка.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 35 минути , ven62 каза:

Това е лесно. Дай нещо по-така

Хайде пак лесно било. Такива коментари са най-лесният начин играта лесно да приключи. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 53 минути , ven62 каза:

Кралският дворец в Аранхуес.

Това е лесно. Дай нещо по-така. Ама първо разкажи за този дворец. :wink:

Не се скатавай! Това не ти е онлайн обучение просто да вдигнеш виртуално ръка и да отговориш 😎. Трябва да задаваш загадка 🙂

Едно е лесно за един, друго за друг... И всичко без чукарите - за @AlexandraKo. 👌 Аз, например, хич и не съм чувал за този дворец. Отбелязвам си го (затова и я обичам тази игра) и чакам за още информация за мястото 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

@ven62  точно така сега си ти!

Това е лятна резиденция на краля,още действаща понякога има официални актове . Красиво и любимо място на 30 мин от Мадрид

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Julian999 каза:

Това е лятна резиденция на краля,още действаща понякога има официални актове . Красиво и любимо място на 30 мин от Мадрид

Да.

И често пренебрегвано заради Толедо и Ел Ескориал, особено ако човек има само 2-3-4 дни в Мадрид.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, домосед каза:

Хайде пак лесно било. Такива коментари са най-лесният начин играта лесно да приключи. 

Стига де, остави ни да се полигавим:))))😀

преди 7 часа, Julian999 каза:

Хайде, разкажи за двореца няколко думички, сложи още някоя снимка.

Такова е условието на играта, който не е ходил, да научи нещо ново.

Публикувано:

Аз ще напиша мъничко за това произведение което е част от хармонията на градините в двореца Аранхуес . Те са вдъхновението за композирането му. Композитор е Хоакин Родриго и е посветено на Реджино Сайнц да ла Маза един от водещите изпълнители и композитори на класическа китара в Испания по това време. Произведението е писано 1939г. в Париж. Освен това Вим Вендерс се опита нещо да направи - филма “Прекрасните дни в Аранхуес“ , но него няма да го коментирам... Не беше оня Вим Вендерс който харесвам...

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Стига де, остави ни да се полигавим:))))😀

Ти може да си го позволиш, но аз не. При положение, че @домосед и @master_of_germs  ми правят забележка.

:smile:

Ето: 

1.thumb.jpg.7ef2985dce7f8d3ad6d4bcd409a57180.jpg

Идеята ми е да подсказвам с допълнителни снимки. Да видим дали изобщо ще се наложи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако това на преден план е църква със син покрив, то аз залагам на Испания. Ако това не е църква, то заради разпиляното строителство щях да заложа на Турция.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.