neuromancer Публикувано: 11 юни, 2020 Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 Тоя преводач не каза ли какъв е езика? Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 11 юни, 2020 Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 😄 Чичко Гугъл го разпозна като сомалийски и ми го преведе! 🤩 Jedalafardaa Qabeenya Bareedduu Biyyaa Eegumsaaf Hundi Keenyaa Haattaafannu = Срам за положението на приемащата държава Да обобщим: Внимание! Африкански черноопашат вълколисунгер - срам за държавата, която го приеме! Село-мело... като се преведе всяка дума поотделно, единствено Hundi няма превод. Значи селото/района се казва Hundi 🙂 п.п. Не съм руса, но след това ми творчество, ако речете, вече с чиста съвест ще се изруся 🙂 3 7 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 11 юни, 2020 Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 преди 2 минути , iaia_mama каза: 😄 Чичко Гугъл го разпозна като сомалийски и ми го преведе! 🤩 Jedalafardaa Qabeenya Bareedduu Biyyaa Eegumsaaf Hundi Keenyaa Haattaafannu = Срам за положението на приемащата държава Да обобщим: Внимание! Африкански черноопашат вълколисунгер - срам за държавата, която я приеме! Село-мело... като се преведе всяка дума поотделно, единствено Hundi няма превод. Значи селото/района се казва Hundi 🙂 п.п. Не съм руса, но след това ми творчество, ако речете, вече с чиста ще се изруся 🙂 Преводачът ти е счупен. Табелата казва съвсем друго нещо! ...струва ми се 3 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 11 юни, 2020 Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 Чичко Гугъл, ей го: 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 11 юни, 2020 Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 преди 11 минути , iaia_mama каза: Чичко Гугъл, ей го: Да, вече проверих, но се оказа, че този неизвестен за нас език е много интересен: Окапах от смях 😂😂😂 Тоя език няма научаване! АХАХАХАХА, НЕ!!! С тия осем думи мога да напиша цяла книга, като само променям интервалите и абзаците! 10 Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 11 юни, 2020 Сподели Публикувано: 11 юни, 2020 Гугъл казва, че езикът е Оромо, най-говореният език в Етиопия 3 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 12 юни, 2020 Сподели Публикувано: 12 юни, 2020 Познахте и животното - етиопски вълк - и национален парк Бале (Етиопия) и езика оромо. Селото е Диншо, входът на НП, знакът се среща и по шосетата в региона. Вълкът дълго е бил смятан и за чакал, и за лисица, докато не са установили, че си е точно това - вълк. По тази причина старото му име е Червен чакал. Останали са може би под 500 екземпляра с 2 основни хабитата (над 3000 м.н.в.) - планината Симиен и НП Бале. Но тъй като текстът е на оромо, а в Симиен се говори амхарски (със съвсем друга азбука) остава само НП Бале. Текстът на оромо (интересен език, двойните букви много често са падежи, примерно "biyya" e "земя", но "biyyaa" e "на земята") започва с - "Червеният вълк принадлежи на красивата ни земя". За другото - нямах нерви да го препиша 🙂 Goal & Boss e на ход! 14 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 12 юни, 2020 Сподели Публикувано: 12 юни, 2020 Тези снимки 3-в-1 къде са правени? С точност до 3-те или поне до 1-то. Quiz: да се открие тотемът на коронавируса! Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 12 юни, 2020 Сподели Публикувано: 12 юни, 2020 Някъде в Южна Америка? Връзка към коментар
mbuch Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Индонезия,Ява,Маланг- точност три в едно 😉 ? 2 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Даже направо си е 5 в 1 Маланг 🙂 3 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 преди 5 часа, mbuch каза: Индонезия,Ява,Маланг- точност три в едно 😉 ? Kampung Warna Warni, Kampung Tridi (3D), Kampung Biru Arema - три махали в Маланг 🙂 Твой ред е! Ще пиша по-нататък за махалите. 1 Връзка към коментар
mbuch Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 За пръв път ще участвам за което съм много радостен!Надявам се следващата загадка да ви хареса.Виждам че има много любознателни и наблюдателни участници и силно се съмнявам че ще ви затрудня, но все пак... 1.Кой е автора на тази скулптура? 2.В кое населено място се намира? 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 2. Италианската архитектура не може да се сбърка. Греве ин Кианти. 1 1 Връзка към коментар
orlinezze Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Знаех си, че съм я виждал в Тоскана, но се поразтърсих за да намеря къде точно. Греве ди Чианти. Автора го намерих в нета. Игор Миторай 1 Връзка към коментар
orlinezze Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 преди 9 минути , Zaro каза: 2. Италианската архитектура не може да се сбърка. Греве ин Кианти. Изпревари ме 🙂 1 Връзка към коментар
mbuch Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Евала...много точно @Zaro & @orlinezze Човекът творец е Игор Миторай - автора на т.н. "ранени гиганти"- /прекарал последните си години в Тоскана/ ,създател на серия от творби, които пресъздават повредите по намерените антични скулптури.Много въздействащи...произведения със силен емоционален заряд. А иначе Греве ин Кианти,където е монтирана скулптурата на снимката е малко градче в Тоскана.Дните прекарани там бяха изключително интересни,вкусни и пивки 😀Силно препоръчвам... 8 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 Преди много години , 9-10, в Долината на Храмовете имаше изложба на ранените гиганти На Игор Миторай. Преди две години, видях само тези два: 7 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 13 юни, 2020 Сподели Публикувано: 13 юни, 2020 2016-та в Помпей нямаше как да се снима каквото и да било без ранен ангел в кадъра, който да ти закрива здравите туристи 😂 Хареса ми като художествен проект, но изобщо не ми хрумна да се поинтересувам за името на художника. Благодаря! 5 Връзка към коментар
orlinezze Публикувано: 15 юни, 2020 Сподели Публикувано: 15 юни, 2020 Да пусна една снимка, че темата замря. Къде се намира този кръст? Държавата се намира на Балканския полуостров. 😊 3 Връзка към коментар
Климент Публикувано: 15 юни, 2020 Сподели Публикувано: 15 юни, 2020 Лозенец, Рибарското селище 4 Връзка към коментар
orlinezze Публикувано: 15 юни, 2020 Сподели Публикувано: 15 юни, 2020 преди 12 минути , Климент каза: Лозенец, Рибарското селище Точно така, сега е твой ред. Връзка към коментар
Климент Публикувано: 15 юни, 2020 Сподели Публикувано: 15 юни, 2020 Кое е езерото? Бонус въпрос от къде е снимано? 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 юни, 2020 Сподели Публикувано: 15 юни, 2020 Язовир Кърджали? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега