Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 6 минути , Adventurer каза:

... и после избягал да си живее на спокойствие в гората.  :grin:

А с тебе можем да разказваме приказки за лека нощ, като гледам как сме приспали аудиторията. :sleep:

Иначе, за този, на които им предстои да разберат кое е това градче, ще искат да го посетят, защо е една от забележителностите на тази страна, която много красиви градове няма.

Да ти кажа, малко се съмнявам някой друг да знае приказката. Още повече, че картината е на съвсем трето място, ако правилно помня.

Но по втората снимка , вече е по-лесно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Adventurer каза:

Добре де, хайде след като вече сме изснимали всичко по света, нещо лесно (този път наистина, @Фичо ми е свидетел...), кажете ми кой живописен град на река е изобразен на това произведение на изкуството, на което има достатъчно издайнически елементи, но ще го сменим и с някоя малко по-избистрена творба, ако се наложи, въпреки че се съмнявам, култово е място...

q13.thumb.jpg.d937053f5452e6e84b25f207a20d4587.jpg

преди 1 час, AlexandraKo каза:

Няма как да е по-ясно, все пак, това е гваш:))))

И мястото е свързано с четирима братя и един кон...😀

Като сте заразказвали тия ми ти приказки за коне и братя - съвсем ме успахте. И какво да ви се бъркам...

Аз по го свързвам с:

DSC_0309.JPG.c2d0ae6ea3e3dd401e7a1b92c9bb1961.JPG

Айде, и по тихо, че да дремна още малко в службата.

:wink:

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Adventurer каза:

Чакаме и @Фичо да се събуди да каже нещо за бирата и храната там и после всички сте свободни да спите, кой, където намери... :grin:

То, целият форум спи, от бая време:((((

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , AlexandraKo каза:

Имах предвид къде е картината.

Нямам никаква идея в момента къде е, но е разхождана доста, все пак да кажем, че това е картина на J. M. W. Turner от 1839, която пресъздава градчето в далечината гледано от разцепената от коня скала на лунна светлина... :grin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Adventurer каза:

Нямам никаква идея в момента къде е, но е разхождана доста, все пак да кажем, че това е картина на J. M. W. Turner от 1839, която пресъздава градчето в далечината гледано от разцепената от коня скала на лунна светлина... :grin:

Ми, според мен, те са няколко картини от този град и аз съм ги виждала в Тейт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Adventurer каза:

^^  виж това добре ти се получи... печелиш червена точка точно пред погледа на учителката. :grin:

Да, така е, @AlexandraKo

Така, преразказано, не ме удовлетворява.

Искам тя да ме похвали.

А за тези дето не разбираме много, много от изкуство - ето скалата Bayard

DSC_0224.JPG.c70a4228472e6644da81bdaddcbbb489.JPG

-------

@Фичо се "събуди" и веднага постави рекорд - лайкна мнение от 2016 година. :biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 57 минути , Adventurer каза:

Чакаме и @Фичо да се събуди :grin:

Фичо преди малко се завърна от кратака разходка в Родопите с астрономически подтекст и вчера до среднощ сваля звезди (обаче не на родопски девойки, а от небето към матрицата на сапунерката :grin: ) 

Преди 1 час, Adventurer каза:

А с тебе можем да разказваме приказки за лека нощ

Еййй, вече един час разказвате приказки, Вен даже и той се включи, уж нещо бира се коментира и никой да не спомене за Абатстовото и  Къщата?!? :rolleyes:
Или пък за  генарала-дългуч с големия нос :grin:

DSC00849.JPG.017c3045b53e53e6767d2fb422599d40.JPG

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

Въпреки, че не пия бира

Никой не е съвършен :rolleyes:

Цитат

ще се опитам да заместя @Фичо:

Жесток е този свят - мръдне човек малко само за два-три дни и веднага някой опитва да го замести :unsure: :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Така...

Без значение дали отивате заради живописната гледка, цитаделата, готическата катедрала, къщите, замъците и природата наоколо, бирата, саксофонската култура или пък за ежегодната кичозна "регата с вани" по река Мьоза... градчето Динан в Южна Белгия е култово и една идея сюрреалистично място...

За приключенията на четиримата синове на Аймон и вълшебния им кон Байард ще си прочете за домашно, а @ven62 ще го изпитват допълнително, сигурен съм.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, ven62 каза:

Така, преразказано, не ме удовлетворява.

Искам тя да ме похвали.

А за тези дето не разбираме много, много от изкуство - ето скалата Bayard

DSC_0224.JPG.c70a4228472e6644da81bdaddcbbb489.JPG

-------

@Фичо се "събуди" и веднага постави рекорд - лайкна мнение от 2016 година. :biggrin:

Похвал, похвал, похвааааал!

Знам те, че беше по онези места:))))))

Браво, че се сети!

преди 47 минути , Adventurer каза:

Така...

Без значение дали отивате заради живописната гледка, цитаделата, готическата катедрала, къщите, замъците и природата наоколо, бирата, саксофонската култура или пък за ежегодната кичозна "регата с вани" по река Мьоза... градчето Динан в Южна Белгия е култово и една идея сюрреалистично място...

За приключенията на четиримата синове на Аймон и вълшебния им кон Байард ще си прочете за домашно, а @ven62 ще го изпитват допълнително, сигурен съм.

А пък, за четиримата братя има и шансон:

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 15 часа, AlexandraKo каза:

Похвал, похвал, похвааааал!

...

Браво, че се сети!

...

Напълно съм удовлетворен.:dance2:

преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Хайде @ven62 Венчооо,😀 Тя те нахвали!

Дори и отличниците трябва да си знаят мястото си.:wink:

Правото да пусне загадка си е на учителката.

Ако не беше подсказала за коня и братята, само по картината, изобщо не бих се сетил. (Картина!? - няколко щрихи в охра … но какво разбирам аз от изобразително изкуство...)

След като пуснах тази тема се зачетох за Dinant в мрежата:

Чак тогава научих за легендата, но, честно казано, не бях много впечатлен. Според някои нейни разклонения, братята не са били от положителните герои.

-----------------------

преди 16 часа, Adventurer каза:

..а @ven62 ще го изпитват допълнително, сигурен съм.

Дали се освободих от допълнителния изпит?:wink:

( @Adventurer , макар и еродиран, си оставаш новобранец.:grin: Правилата в този форум са железни. Ако не знаеш за какво говоря - питай @Polina

То, според нея дори и аз съм новобранец, … все още … май. Странни правила, но железни.:biggrin: )

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Таньо каза:

Кипър. Ниси бийч.

Тъкмо се канех да пусна и тези снимки … , естествено, за да се сетите за плажа::wink:

3.thumb.jpg.72e507b794a9eb72b72612a917d15527.jpg

2.thumb.jpg.144db0db8d024ab9351d96d05169f631.jpg

Но @Таньо ме изпревари.

Заповядай, Таньо, ти си наред.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.