Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. 

Съобщението е автоматично. 

Връзка към коментар

Ако @master_of_germs се затруднява, може да потърси помощ от @ven62 Той вече ги разбира тия пущини.

Мястото се намира над един обект в България, където сме били всички.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 32 минути , crazyhorse каза:

Злият зъб в Рила, гледан от Ловница! 

Точно!

Според разказите, върхът Ловница носи това име, защото през това място на снимката минава пътят на дивите кози и бракониерите са ги причаквали там.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Zaro каза:

Ако @master_of_germs се затруднява, може да потърси помощ от @ven62 Той вече ги разбира тия пущини.

Малко се забавих - лекувам едни мазоли на дясното стъпало. От натискането на газ, спирачка, газ спирачка по завоите в Алпите … и тъкмо сядам да ти отговоря - гледам:

Преди 1 час, crazyhorse каза:

Злият зъб в Рила, гледан от Ловница! 

@crazyhorse вече ме е цитирал (преди да го напиша)

:grin:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 9 часа, Zaro каза:

Е.... чак пък всички. Сигурна съм, че не съм единствения човек във форума, който не си пада по планините:-) Но загадката си беше супер!

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , Zaro каза:

Да речем, че отдолу си намира ... Рилският манастир. Още ли мислиш така? 🙃

Манастирът е надолу, но встрани. Баш отдолу е Партизанска (Кирилова) поляна. На километър право надолу. А дотам се стига по Белия улей... И си викам къде ги тия Магеланци, дето са спускали улея.😲

Там, между Ловница и Злия зъб, в началото на Белия улей има един камък, на който винаги сядам и изпадам в пълно вцепенение. Отивам, за да почувствам страха в най-първичната му форма. Последния път, миналата година, събрах малко смелост и слязох стотина метра. Всяка стъпка надолу, а после и нагоре ми е струвала изтощение като за един Вихрен през Кончето. 

Хвана ме в състояние на абсолютна аграрност, че и с авария в селото. Водата дойде, чак като се стъмни, досега поливах и сега влизам във форума 😄

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 11 часа, master_of_germs каза:

...

Там, между Ловница и Злия зъб, в началото на Белия улей има един камък, на който винаги сядам и изпадам в пълно вцепенение...

Следващия път като поседиш и излезеш от вцепенението виж на камъка, малко вляво, трите букви, които съм написал... Ама да не изпаднеш пак във вцепенение.

:wink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

Следващия път като поседиш и излезеш от вцепенението виж на камъка, малко вляво, трите букви, които съм написал... Ама да не изпаднеш пак във вцепенение.

:wink:

Сега си признай, че ти слагаш туристическата маркировка по пътеките в Рила! 😉🔞

IMG_20200802_172419.thumb.jpg.d695163a8409c5f2228aeb7be77a107e.jpg

• Смея се 6
Връзка към коментар
преди 1 час, crazyhorse каза:

imageproxy.php?img=&key=44c9c277a0e57062Сега аз трябва да пусна снимка, нали? 

P_20200503_130637.jpg

@crazyhorse, ти надмина дори @master_of_germs  :wink:

Ако не се лъжа, преди време той беше пуснал едни листа и клони на дървета, снимани отдолу и те се допират, и в средата дупка с формата на сърце през която се вижда небето.

:biggrin:

Така като гледам … с много зор виждам нещо познато в облаците …(къде, къде...) над врачанския балкан.

:biggrin:

--------

Или пък ключът към загадката е в това личице (този път сериозно):

1.jpg.35e69b20eca4181a4b4d10603e37b38f.jpg

• Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. 

Връзка към коментар
преди 11 часа, Ovcharski каза:

Тамън гледах архивите къде съм бил на тази дата преди две години. Предполагам че сравнително лесно ще се познае от планинарите 🙂

2018-09-02-14.30.53.jpg

И не планинарите го познахме:)))

Олимпийският стадион в Шамони Монт Блан.

А тииии, @Ovcharski, ще се окажеш, най видният планинар, в този форум:))Чудех се, от къде ми е познато името:))))Да знаеш, фен съм ти на Какво научих днес:))))

И си траеш скромно.:give_rose::give_rose:

• Харесвам 4
  • Шок 1
Връзка към коментар
8 hours ago, AlexandraKo said:

И не планинарите го познахме:)))

Олимпийският стадион в Шамони Монт Блан.

А тииии, @Ovcharski, ще се окажеш, най видният планинар, в този форум:))Чудех се, от къде ми е познато името:))))Да знаеш, фен съм ти на Какво научих днес:))))

И си траеш скромно.:give_rose::give_rose:

Да, точно така е. Шамони, където са се провели първите зимни олимпийски игри. Сега през зимата е популярен ски курорт, а лятото има много групи, които катерят Монблан. Аз попаднах случайно на няколко българи, които през лятото с кемпера си живеят в Шамони и организират български групи към върха.

Иначе през лятото се провежда най-престижния ултрамаратон в Европа - Ultra-Trail du Mont-Blanc (~170 км, 10 000 метра денивелация). През последните две издания имаме при жените 9-то място, благодарение на Мария Николова (която пък вчера подобри женския рекорд на Ком - Емине, като го измина за 5 дни 16 часа 43 минути )

@AlexandraKo Надявам се скоро да има нова продукция като ми премине летиня мързел 😄

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 25 минути , Ovcharski каза:

@AlexandraKo Надявам се скоро да има нова продукция като ми премине летиня мързел 😄

Любимото ми е за Ромео и романтиката:))))

Надявам се, да нямаш против, да дам линк, към историята на Ромео:)))

https://kakvonauchih.com/naj-samotnata-zhaba-romeo-sreshtna-svoyata-zhulieta/

Нашият скромен съфорумец, който е известен участник в различни бягания,  има много интересни неща тук, в своя канал :

https://kakvonauchih.com/

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.