домосед Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 3 минути , marycap каза: Преди 1 час, seaell каза: Ибиса. Кафенето е основано праз далечната 1980г. 🙂 Точно! Ти си на ход! С какво е интересно това кафене? 2 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 С прекрасния залез, който за кратко обагря небето в зелено- не е всекидневно явление, но случих да го видя!. С мохитото си -направено по всички правила 🙂 С чил-аут музиката, която ме успокоява, изпълва ме с копнежи и вдъхновение. И с всичко това, взето заедно! 1 1 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 Кой е градът и коя е сградата? 1 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 6 минути , seaell каза: Кой е градът и коя е сградата? Много красива Катедрала! 😉 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 10 минути , seaell каза: Кой е градът и коя е сградата? Тези са ми от последния уикенд. Май са от същия град... 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 Дворцовата католическа катедрала в Дрезден. Обикновено е празна, защото населението на Саксония, доколкто изобщо е религиозно, е протестантско. Построена е по политически причини - електорът на Саксония Август III си е сменил вярата, за да може да претендира и за полския трон. 4 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 3 минути , домосед каза: Дворцовата католическа катедрала в Дрезден. Обикновено е празна, защото населението на Саксония, доколкто изобщо е религиозно, е протестантско. Построена е по политически причини - електорът на Саксония Август III си е сменил вярата, за да може да претендира и за полския трон. Там доста са се умешали и Дрезден е един от малкото градове, където има катедрали, които са посещавани и от католици, и от протестантите. Естествено и социализма си казва думата и сега се посещават единствено (почти само) от туристи. 4 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 12 минути , ven62 каза: Тези са ми от последния уикенд. Май са от същия град... Май, да 😉 Нека @домосед пусне следващата загадка. 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 2 часа, seaell каза: Май, да 😉 Нека @домосед пусне следващата загадка. Който най-бързо познае държавата, печели! Внимание: няма уловки! Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 33 минути , домосед каза: Който най-бързо познае държавата, печели! Внимание: няма уловки! Гърция? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 септември, 2020 Сподели Публикувано: 11 септември, 2020 преди 6 минути , crazyhorse каза: Гърция? Да. Котки + бяло + синьо = Гърция Ти си! Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 1 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Покритият пазар Сукиеннице в Краков? 1 1 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 преди 18 минути , marycap каза: Покритият пазар Сукиеннице в Краков? Драги зрители, имаме участник, познал верния отговор! @marycap е на ход! 1 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Кой е градът? 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Genova 2 Връзка към коментар
marycap Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 преди 54 минути , Zara каза: Genova Верен отговор! Генуа, на преден план - подводницата S518 Nazario Sauro, част от Морския музей "Galata". @Zara ,ти си! 2 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 17 септември, 2020 Сподели Публикувано: 17 септември, 2020 На 25.08.2020 г. в 15:55, ven62 каза: @crazyhorse, ти надмина дори @master_of_germs Ако не се лъжа, преди време той беше пуснал едни листа и клони на дървета, снимани отдолу и те се допират, и в средата дупка с формата на сърце през която се вижда небето. Така като гледам … с много зор виждам нещо познато в облаците …(къде, къде...) над врачанския балкан. -------- Или пък ключът към загадката е в това личице (този път сериозно): Съжалявам, че чак сега отговарям!Това са част от Коматинските скали, над Симитли!Намират се във Влахина планина и на са комерсиализирани все още... https://mob.pochivka.bg/komatinski-skali-e2180 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 септември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 септември, 2020 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 21 септември, 2020 Сподели Публикувано: 21 септември, 2020 Ще използвам момента. В един бар съм на РД, но толкова е силна музиката, че се загледах в монитора постоянно дават този град, но нямам идея кой е: 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 септември, 2020 Сподели Публикувано: 21 септември, 2020 Рио де Жанейро На последната снимка са виадукта в Лапа и катедралата (конуса с кръста) Горе в морето Ilha das cobras и вдясно малко от летището Сантос Дюмон 6 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 22 септември, 2020 Сподели Публикувано: 22 септември, 2020 преди 13 часа, neuromancer каза: Рио де Жанейро На последната снимка са виадукта в Лапа и катедралата (конуса с кръста) Горе в морето Ilha das cobras и вдясно малко от летището Сантос Дюмон Благодаря ти. Натам и аз клонях, но не бях сигурен. Ти гониш 😛 1 Връзка към коментар
Mirella0909 Публикувано: 22 септември, 2020 Сподели Публикувано: 22 септември, 2020 Толкова готини снимки))) Рио..... Моята мечта Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 септември, 2020 Сподели Публикувано: 22 септември, 2020 А от първата снимка - в червената сграда с кулата - се помещава Museu do Corpo de Bombeiros (музеят на пожарникарите) . а в малкия парк срещу сградата, може да се видят братовчедите на морските свинчета - агутите - да похопват някакви дребни плодове ... 8 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 септември, 2020 Сподели Публикувано: 23 септември, 2020 Аз ли съм? Я да ви видя 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега