ven62 Публикувано: 23 декември, 2020 Сподели Публикувано: 23 декември, 2020 преди 2 минути , zon каза: Сега покрай този мост се сетих за моста в Erfurt и неистово ми се доходи там, още повече като не може в момента :)) На мен пък ми се ходи на Сейшелите … по същата причина. ------------- @AlexandraKo , айде, пускай снимка. Ама някоя лесна. Напр. Възрастен мъж с бяла брада, зачервен като пияница, лети на шейна, крещи нещо от типа "Хо, хо, хо...", а над рамото му се вижда една двойна "звезда". А аз ще позная, че е тръгнал на 21 т.м. от Лапландия и след около 36 часа ще се изсули през комина баш до елхата в хола. 2 6 Връзка към коментар
zon Публикувано: 23 декември, 2020 Сподели Публикувано: 23 декември, 2020 1 minute ago, ven62 said: На мен пък ми се ходи на Сейшелите … по същата причина. Да Вен, но пък Сейшелите нямат директна връзка с моста на Мастъра :)) така, че при мен е по-тежко :)) 2 Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 23 декември, 2020 Сподели Публикувано: 23 декември, 2020 Това трябва да е изглед към Бад Зекинген откъм Швейцария. Мостът е много стар и е най-дългият покрит дървен мост в Европа. Църквата отсреща беше кръстена на светеца с чудатото име Фридолин. Бях там на един Велики петък преди тринайсет години по време на безумно пътешествие из Баден-Вюртемберг за пет дни със спане "никъде". Много спомени от десетките влакове и градчета избледняват, но тоя мост и залезът над Рейн няма да избледнеят лесно 4 1 1 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 23 декември, 2020 Сподели Публикувано: 23 декември, 2020 Дървената конструкция издава една близост към школата на майстор Блазиус Балтешвилер... Майтап бе Уили - реката е Рейн, оставил съм няколко напълно творчески, а може би и никому ненужни години от живота си наоколо :) Вълшебната думичка - Бад Секинген. Днес беше гъста мъгла из Щирия и няма да познаете нищо от насниманото. Но бях в село Пюргг (двете г-та са важни) и параклиса на Йоханес. Сравним по стенописи, стил и старост с Боянската църква! Затова връщам загадката с 2 дни назад - кой е върхът (задължителен въпрос) и защо в едната долина, на 50 км напред всичко е чисто, а в другата е пълна м'гла (качествените отговори ще бъдат възнаграждавани с доброволна бонификация от оскъдните ми лични средства - като живо интересуващ се от такива атмосферни аномалии)? Изпревариха ме - вземам си назад загадката. До скоро! 5 Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 23 декември, 2020 Сподели Публикувано: 23 декември, 2020 На Коледа стават чудеса, нека си останат и двете загадки. Още повече, че са много различни Пред коя крепост посрещнах залеза тук? 6 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 23 декември, 2020 Сподели Публикувано: 23 декември, 2020 Да, мостът е най-дългият покрит мост в Европа и свързва Щайн в Швейцария с Бад Зекинген в Германия. Мостът е построен преди повече от 700 години, на няколко пъти разрушаван и построяван наново, за последно преди над 400 години. Бад Зекинген за мене беше най-приятната изненада от началото на пандемията. 🙂 Не знаех нищо за градчето до няколко часа преди да го посетя. Даже Клъвдий се впечатли, въпреки че и една бира не успя да изпие там 😲🍺🦉😄 11 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 24 декември, 2020 Сподели Публикувано: 24 декември, 2020 преди 12 часа, Венелин каза: Пред коя крепост посрещнах залеза тук? Предполагам, че ако човек си завърши траверса на Пиренеите както си му е реда на морско ниво ще посрещне залеза някъде около същата крепост. Но ние стигнахме само до Пучсерда, та не знам... 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 декември, 2020 Сподели Публикувано: 24 декември, 2020 преди 22 часа, juriwaro каза: Затова връщам загадката с 2 дни назад - кой е върхът (задължителен въпрос) Щайн ам Мандл? 1 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 24 декември, 2020 Сподели Публикувано: 24 декември, 2020 Безпогрешен си! Забелязал си може-би един пършив бухал все по-често да се появява по снимките ти, мисля? Весели празници на всички! 1 Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 24 декември, 2020 Сподели Публикувано: 24 декември, 2020 10 hours ago, juriwaro said: Предполагам, че ако човек си завърши траверса на Пиренеите както си му е реда на морско ниво ще посрещне залеза някъде около същата крепост. Но ние стигнахме само до Пучсерда, та не знам... Точно там беше, в Кулюр 🙂 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 декември, 2020 Сподели Публикувано: 25 декември, 2020 преди 6 часа, juriwaro каза: Забелязал си може-би един пършив бухал все по-често да се появява по снимките ти, мисля? Аууууу, каква обида, за Н.В. Клъвдий Бух!😪 1 1 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 25 декември, 2020 Сподели Публикувано: 25 декември, 2020 Няколко думи за върха - Щайн ам Мандл в превод е "камък на човече". Но даже и местните не са сигурни как се изписва името му или от къде точно идва. Чува се често и вариацията - Щайнер Мандл ("човечето Щайнер" или само "каменно човече"). Склоновете му са стръмни, но отгоре има една равна поляна, върху която може да се събере цялото население на Ротенман - и то често го прави. Между другите си риутали, също за да си покрещи или покаже среден пръст на жителите на село Зелцтал, които обикновено са на отсрещния баир - Дюреншоберл. 🙂 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 25 декември, 2020 Сподели Публикувано: 25 декември, 2020 преди 23 часа, juriwaro каза: Безпогрешен си! Забелязал си може-би един пършив бухал все по-често да се появява по снимките ти, мисля? Весели празници на всички! Опа-а-а, как нарече бухала на @master_of_germs и @Mistress of Germs? - "Пършив"! Загази, … ама много. Ще те съдя за плагиатство. На лични ти пращам предложение за извънсъдебно споразумение. 1 2 5 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 26 декември, 2020 Сподели Публикувано: 26 декември, 2020 Огромна чест беше за мен да те изплагиатствам. Изкушението беше голямо, но сега май наистина здравата я загазих! 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 декември, 2020 Сподели Публикувано: 26 декември, 2020 преди 30 минути , juriwaro каза: Огромна чест беше за мен да те изплагиатствам. Изкушението беше голямо, но сега май наистина здравата я загазих! Е, с повечко финикийски знаци, @ven62ще е склонен на компромис, мисля:)))) Обаче и двамата сте неуважителни и , ако съм на мястото на Клъв Бух, ще ви се разсърдя, пъъъък. И ще ви обадя на ония, какви бяха...за защита на животните, от лошите човеци. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 декември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 29 декември, 2020 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 януари, 2021 Автор Сподели Публикувано: 1 януари, 2021 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Atlantic Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 Гледам все от чужбинско пускате, ама аз понеже се заседях таз година у дома, да видим дали ще ви затрудня много. 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 преди 7 минути , Atlantic каза: Гледам все от чужбинско пускате, ама аз понеже се заседях таз година у дома, да видим дали ще ви затрудня много. Прилича на изоставено и забравено българско училище, а такива не са малко, за съжаление! 2 Връзка към коментар
Atlantic Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 преди 50 минути , Дани Магелани каза: Прилича на изоставено и забравено българско училище, а такива не са малко, за съжаление! О, да. Забравено е не само училището, а цялото населено място. Изумена бях, че на малкото къщи, в които живеят хора, се вее българският трибагреник. Едно селце, в което е открита първата акушеро-гинекологична клиника в България и в което е кипял живот, в момента тъне в разруха. Но... Кое е селото? 2 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 Ако не ме лъже зрителната памет - Мандрица, Ивайловградско. 3 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 преди 1 час, Kalina Ivanova каза: Ако не ме лъже зрителната памет Не те лъже! преди 3 часа, Atlantic каза: Изумена бях, че на малкото къщи, в които живеят хора, се вее българският трибагреник. Бидейки исторически албанско село, сигурно (някои от жителите) си имат (различни) причини от местно значение да изтъкват националната си привързаност. 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 преди 1 час, домосед каза: Не те лъже! ...само защото скоро бях там. И да, много тъжни са такива гледки. C`est la Vie! 1 Връзка към коментар
Atlantic Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 преди 55 минути , Kalina Ivanova каза: ...само защото скоро бях там. И да, много тъжни са такива гледки. C`est la Vie! Да, наистина. селото е Мандрица. В момента в центъра му има хотел "Букор щепи", в който се предлагат традиционни албански ястия. Не останах да нощувам в него, но на пръв поглед изглежда доста добре. Кухнята е възхитителна! Опитах 🙂 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 Да не бавим играта. Оставаме си у дома. Обичайното къде и какво(се празнува)? Препратка от предната загадка на @Atlantic- школото там 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега