SLX Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 преди 13 минути , ven62 каза: Железен мост има не само в Португалия (Порто), но и във Франкфурт. Е, катедралата е снимана в случая 😉 Във Франкфурт. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 Допускам, че съм аз наред. И за да не спира играта ето нещо, което ми хрумна почти в движение. До какво (ясно е че е камбана, ама каква) и къде се е докоснала моята ръчичка. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 Преди 1 час, ven62 каза: Допускам, че съм аз наред. И за да не спира играта ето нещо, което ми хрумна почти в движение. До какво (ясно е че е камбана, ама каква) и къде се е докоснала моята ръчичка. Това да не е втората по големина в света камбана в руският манастир в Атон? 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 Преди 1 час, Мари Николова каза: Това да не е втората по големина в света камбана в руският манастир в Атон? Отговорът е правилен. Само с уговорката, че дали е 2-ра, 3-та или ... не знам точно. Но е факт, че е една от най-големите, поне в Гърция, а вероятно и в целия православен свят. Като забиела се чувала чак на Ситония. 13 тона и диаметър почти 3 метра. Манастирът е огромен по мащаби, като всичко руско, съветско, но на 19-то място (предпоследно) в ейрархията на Атонските манастири. Интересното за този манастир, е че по нашите (светски) критерии манастира е украйнски или поне беше, преди няколко години, защото игумена и преобладаващата част от монасите бяха украинци. Всъщност, според мен манастира е на КГБ. Монасите, които видях, сякаш бяха клонирани. Високи, едри, руси, със сини очи и дебели вратове. Заповядай @Мари Николова, твой ред е. 6 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 преди 9 минути , ven62 каза: Всъщност, според мен манастира е на КГБ. Ти пък... 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 преди 42 минути , ven62 каза: Отговорът е правилен. Само с уговорката, че дали е 2-ра, 3-та или ... не знам точно. Но е факт, че е една от най-големите, поне в Гърция, а вероятно и в целия православен свят. Като забиела се чувала чак на Ситония. 13 тона и диаметър почти 3 метра. Манастирът е огромен по мащаби, като всичко руско, съветско, но на 19-то място (предпоследно) в ейрархията на Атонските манастири. Интересното за този манастир, е че по нашите (светски) критерии манастира е украйнски или поне беше, преди няколко години, защото игумена и преобладаващата част от монасите бяха украинци. Всъщност, според мен манастира е на КГБ. Монасите, които видях, сякаш бяха клонирани. Високи, едри, руси, със сини очи и дебели вратове. Заповядай @Мари Николова, твой ред е. Като видях снимката се сетих за Метеора, но надписите на църковнославянски не ми се връзваха. Все пак потърсих в Гугъл "Метеора камбана" и в една от статиите излезе информация за руският манастир в Атон и неговата втора по-големина камбана. Предположих, че това е отговора. По обясними причини няма как да съм била на това място 🙂 Нека някой друг да пусне, нищо интересно нямам. Връзка към коментар
giafil Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 Много занемарихме играта за това качвам 2 снимки. Търсим къде е това място и какво е ? Връзка към коментар
stebal Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 Някоя ликийска гробница някъде из Турция ??? 🙂🙃...между другото кога ще довършиш страхотния си разказ за пътуването там ? Връзка към коментар
giafil Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 Срам ме и обещавам, че ще го завърша тия дни.. 😉 разсеях се нещо... не не е в Турция, от по-късен период е 😉 1 Връзка към коментар
гост Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 На 7.01.2021 г. в 16:47, ven62 каза: Манастирът е огромен по мащаби, като всичко руско, съветско, но на 19-то място (предпоследно) в ейрархията на Атонските манастири. Интересното за този манастир, е че по нашите (светски) критерии манастира е украйнски или поне беше, преди няколко години, защото игумена и преобладаващата част от монасите бяха украинци. Всъщност, според мен манастира е на КГБ. Монасите, които видях, сякаш бяха клонирани. Високи, едри, руси, със сини очи и дебели вратове. По повод светските критерии за манастира: същият имаше подворие (метох) в Киев до 2017-та, както има такива в Москва, Истанбул и Санкт-Петербург. До 2017-та Киевската Митрополия е част от Московската Патриаршия и всички монаси украинци са в лоното на руската ПЦ. Или накратко: манастирът е руски. А що се отнася до КГБ,: пак си останал в съветски времена - манастирът е на ФСБ, КГБ не съществува. Изобщо светски/съветски критерии, приложими за монаси, е като да се допитваш до някой мъж какво са родилни мъки. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 преди 32 минути , но нейм каза: А що се отнася до КГБ,: пак си останал в съветски времена - манастирът е на ФСБ, КГБ не съществува. Изобщо светски/съветски критерии, приложими за монаси, е като да се допитваш до някой мъж какво са родилни мъки. 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Пиша подсказка за да не бавим играта. Имаме херцог който става крал и негов син който от крал е провъзгласен за император и двамата са свързани с мястото. Имаме и сериозен интерес от Химлер... 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 46 минути , giafil каза: Пиша подсказка за да не бавим играта. Имаме херцог който става крал и негов син който от крал е провъзгласен за император и двамата са свързани с мястото. Имаме и сериозен интерес от Химлер... Кведлинбург. Погребан е Хайнрих Птицелов. Синът му Ото става първи император на Свещената римска империя 1 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Аха, Химлер - въвежда освещаването на СС, в една църква в Кведлинбург. Ама, само толкова знам. 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 @Zaroпечелииииии! Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Хайде тогава и от мен няколко подземни снимки. И пак, къде е, и кое е ? 😁😁😁 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 15 минути , Tonyco каза: Хайде тогава и от мен няколко подземни снимки. И пак, къде е, и кое е ? 😁😁😁 @Tonyco, едно от правилата на играта е - който познае, той е наред да пуска следващата загадка. Но, имайки предвид, че сте от една "кръвна група" със @Zaro - заклети "айларипита" т.е. планинари, предполагам, че той ще ти отстъпи реда си. Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 УУпс, извинявам се, че не прочетох правилата предварително. Ако съм в нарушение, моля да ми изтриете поста. 🙂 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 1 минута , Tonyco каза: УУпс, извинявам се, че не прочетох правилата предварително. Ако съм в нарушение, моля да ми изтриете поста. 🙂 А не, нека си остане. Това беше от една пещера някъде в Украйна, но знам само толкова. преди 5 минути , ven62 каза: @Tonyco, едно от правилата на играта е - който познае, той е наред да пуска следващата загадка. Но, имайки предвид, че сте от една "кръвна група" със @Zaro - заклети "айларипита" т.е. планинари, предполагам, че той ще ти отстъпи реда си. А и как да не отстъпя, като гледам как @ven62 се задъхва при гледката на поредния баир. 1 1 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 1 минута , Zaro каза: А не, нека си остане. Това беше от една пещера някъде в Украйна, но знам само толкова. А и как да не отстъпя, като гледам как @ven62 се задъхва при гледката на поредния баир. Благодаря за отстъпката. 😀 Близко си, не е пещера, но е в Украйна. 😀 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 17 минути , Tonyco каза: УУпс, извинявам се, че не прочетох правилата предварително. Ако съм в нарушение, моля да ми изтриете поста. 🙂 Обикновено, такова сериозно провинение се наказва жестоко. Но, имайки предвид, че тук, във форума, тичащи за здраве и каращи колелета сте мнозинство май ще ти се размине. А, и @Zaro те амнистира. А колкото до загадката: Дано пак не се появи @но нейм да обясни, че Украйна и Русия са независими държави. 1 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 57 минути , Tonyco каза: Хайде тогава и от мен няколко подземни снимки. И пак, къде е, и кое е ? 😁😁😁 Катакомбите на Одеса са това. Чело коте книжкиииии! преди 30 минути , ven62 каза: Обикновено, такова сериозно провинение се наказва жестоко. Но, имайки предвид, че тук, във форума, тичащи за здраве и каращи колелета сте мнозинство май ще ти се размине. А, и @Zaro те амнистира. А колкото до загадката: Дано пак не се появи @но нейм да обясни, че Украйна и Русия са независими държави. Е, то някои, са все по-по-най.не се впечатлявай. преди 35 минути , Zaro каза: А не, нека си остане. Това беше от една пещера някъде в Украйна, но знам само толкова. А и как да не отстъпя, като гледам как @ven62 се задъхва при гледката на поредния баир. И не само той се задъхваааа! 1 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 момчета не ми дадохте шанс да кажа нещо... 😉 толкова сте бързи да Кведлингбург (Quedlingburg) e и по-точно криптата на църквата st. Wiperti този град е много интересен и ако някой се загуби в района страшно препоръчвам да го посети. ето един хубав линк с доста информация https://call-boys.ru/bg/spinning/prekrasnom-gorodke-kvedlinburg-on-dazhe-goroda-germanii.html 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 16 часа, но нейм каза: До 2017-та Киевската Митрополия е част от Московската Патриаршия и всички монаси украинци са в лоното на руската ПЦ. Или накратко: манастирът е руски. Да, ама не. Всички манастири на Атон, включително Зографският и Пантелеймон, са ставропигиални към Вселенската патриаршия в Цариград. Софийските, киевските и московските митрополии и патриаршии там са обезлонени (= нямат си лоно) Сега, дали монасите спят с икона на Путин под възглавницата си, е отворен за спекулации въпрос. 4 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Катакомбите на Одеса са това. Чело коте книжкиииии! Браво на котето, добре внимава в книжките. 😁😁😁 Катакомбите са с над 1000 км дължина и с над 700 изхода из целия град. 😀 Спазвам правилата от тук насетне. 🙋♂️ 4 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега