AlexandraKo Публикувано: 3 април, 2021 Сподели Публикувано: 3 април, 2021 преди 12 минути , neuromancer каза: Тя АлександраКо явно знае къде е, ама се подхилва отстрани 🙂 До тука всички , написали по нещо, знаят:)))) Аз знам за това:))) Връзка към коментар
домосед Публикувано: 3 април, 2021 Сподели Публикувано: 3 април, 2021 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Аз знам за това:))) Какво ви казах! Това са бикоборци, тествали много питиета! 3 Връзка към коментар
zon Публикувано: 3 април, 2021 Сподели Публикувано: 3 април, 2021 преди 4 часа, wiliko каза: но в града има много питиета за тестване😂..няма да издавам друго..... 😂 остава да пуснеш снимки на питиетата и да познаваме кое какво е ;)) Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 3 април, 2021 Сподели Публикувано: 3 април, 2021 преди 3 часа, Фил каза: И каква стана тя - всички знаят, а никой не казва. Айде за @wiliko го приемам като въздържание от коректност, защото наистина беше наблизо когато снимах, ама останалите ... Истината е, че не знаех каква е сградата, а нямаше да знам и къде е, ако @wiliko не беше издала, как сте се борили с висок дух, пардон - градус. 2 Връзка към коментар
Bosi Ivanova Публикувано: 3 април, 2021 Сподели Публикувано: 3 април, 2021 преди 8 часа, Фил каза: Понеже chandni нещо се разсейва, да размърдаме малко играта в дъждовната събота. Къде е това и каква е сградата отзад? Мисля, че това е театъра в Дъблин, нещо беше Bord+ Играят се много постановки от Бродуей. 2 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 април, 2021 Сподели Публикувано: 5 април, 2021 На 3.04.2021 г. в 23:52, Bosi Ivanova каза: Мисля, че това е театъра в Дъблин, нещо беше Bord+ Играят се много постановки от Бродуей. Точно така , правилно мислиш - това е Bord Gais Energy Theatre, който се намира в дъблинския район Docklands. Открит е през пролетта на 2010 с представление на "Лебедово езеро" в изпълнение на Руския държавен балет, от което предполагам е снимката в мнението на @AlexandraKo по-горе. (човек колкото и да се мъчи да кадрира в градска среда, все ще се намери някой гаден кран да се набута в снимката ) Първоначално наречен Grand Canal Theatre, впоследствие преименуван заради спонсорство на Bord Gais Energy Theatre, този център за сценични изкуства е изграден по проект на известиня архитект Даниел Либескинд - едни от емблематичните представители ( както и Франк Гери ) на течението Декоструктивизъм. Либескинд също е автор на градоустройственото решение за пространството на мястотото на Световния търговски център в Ню Йорк, след събарянето на кулите-близнаци. @Bosi Ivanova , ти си на ход за следваща загадка. 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 април, 2021 Сподели Публикувано: 5 април, 2021 преди 1 час, Фил каза: Точно така , правилно мислиш - това е Bord Gais Energy Theatre, който се намира в дъблинския район Docklands. Открит е през пролетта на 2010 с представление на "Лебедово езеро" в изпълнение на Руския държавен балет, от което предполагам е снимката в мнението на @AlexandraKo по-горе. (човек колкото и да се мъчи да кадрира в градска среда, все ще се намери някой гаден кран да се набута в снимката ) Първоначално наречен Grand Canal Theatre, впоследствие преименуван заради спонсорство на Bord Gais Energy Theatre, този център за сценични изкуства е изграден по проект на известиня архитект Даниел Либескинд - едни от емблематичните представители ( както и Франк Гери ) на течението Декоструктивизъм. Либескинд също е автор на градоустройственото решение за пространството на мястотото на Световния търговски център в Ню Йорк, след събарянето на кулите-близнаци. @Bosi Ivanova , ти си на ход за следваща загадка. Дааа, снимката с черния лебед, беше подсказка:)))) Връзка към коментар
Bosi Ivanova Публикувано: 12 април, 2021 Сподели Публикувано: 12 април, 2021 Благодаря, щом трябва, правя го с набързо избрана снимка, че явно съм закъсняла. 1 Връзка към коментар
Bosi Ivanova Публикувано: 13 април, 2021 Сподели Публикувано: 13 април, 2021 Погледнах назад и видях, че давате жокери, ето един. Връзка към коментар
stotan Публикувано: 13 април, 2021 Сподели Публикувано: 13 април, 2021 Може ли да е Ямайка? 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 април, 2021 Сподели Публикувано: 13 април, 2021 преди 15 минути , stotan каза: Може ли да е Ямайка? Може:))) Даже си е Ямайка, Фалмут, крузният порт:))) 3 Връзка към коментар
Bosi Ivanova Публикувано: 13 април, 2021 Сподели Публикувано: 13 април, 2021 Радвам се, че познахте Falmouth Cruise Port. В един от старите градове на Ямайка, Фалмут с богата история и наследство беше изградено това красиво пристанище. Фалмут е основан през 1769 г. и е кръстен на едноименния град в Англия. На практика порта възроди забравеният крайбрежен град Фалмут. През 2010 г. Royal Caribbean похарчи над 150 милиона долара за да могат там да спират най-големите кораби на компанията. Местоположението го прави удобно място за започване на брегови екскурзии до близките водопади, пещери и плажове на острова. Някога централен център на търговията с роби, пристанището Фалмут сега вижда едни от най-големите кораби там, но не с роби. Мога още да ви разказвам, спирах няколко пъти там, но тук важни бяха снимките. Благодаря, че се включихте и познахте. 9 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 април, 2021 Сподели Публикувано: 13 април, 2021 @stotan е наред, за следващата снимка. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 преди 32 минути , stotan каза: Това беше някъде в Тайланд? - Хо Му Янг, дън Сяо Пин, Анонк Пен... Не съм ходил там, а и да бях, едва ли щях да запомня името. 1 Връзка към коментар
stotan Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 Да, някъде в Тайланд 😀. Все пак, може ли по- точно, ако не името на острова, то поне до кой по- голям остров е близо. Също и с какво е характерно езерото. 😜 ven62, дън Сяо Пин най- много ми хареса. 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 преди 31 минути , stotan каза: Да, някъде в Тайланд 😀. Все пак, може ли по- точно, ако не името на острова, то поне до кой по- голям остров е близо. Също и с какво е характерно езерото. 😜 ven62, дън Сяо Пин най- много ми хареса. Не съм съвсем сигурен, но това което съм запомнил е че езерото макар и вътрешно е солено т.е. е свързано с подводни пещери с морето. Гледката май е емблематична, щом я помня, въпреки че интереса ми е бил предимно към плажовете наоколо. Не е проблем да намеря точното име в google, но нека някой който е ходил там да каже, а и да разкаже повечко ... и най-вече за плажовете. Не ми е в топ 5, но знае ли се, ... някой ден. 3 Връзка към коментар
stotan Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 Да, езерото е солено. Посещението му е бонус към екскурзия до друг остров. 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 Има доста такива острови с вътрешни лагуни, но може би остров Хонг? То и с това име са няколко различни острова и то не много далече един от друг. 1 Връзка към коментар
stotan Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 Островът е Mae Ko от националния морски парк Анг Тонг (Златна купа). Близо е до остров Самуи. Екскурзията е основно до Wua Ta Lap (Спящата крава) , откъдето е емблематичната гледка: Езерото, както отбеляза ven62, е солено вътрешно езеро. Снимки от Мае Ко: Изкачванео до езерото е много лесно за разлика от това до известния viewpoint на Wua Ta Lap, до който трябваше да стигнем за половин час (и да слезем за половин) по много стръмни каменни стъпала и като правим и снимки. Успяхме благодарение на въжетата отстрани, но пък гледката отгоре си струваше. В бързината сме изпуснали една шапка, която остана на острова за вечни времена. 😀 Ред е на ven62. 8 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 14 април, 2021 Сподели Публикувано: 14 април, 2021 Моля някой друг да пусне следващата снимка. Например @master_of_germs. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 16 април, 2021 Сподели Публикувано: 16 април, 2021 Очевидно няма желаещи. За да не спира играта: Забелязъл съм, че @домосед има слабост къд детайли от градска среда. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 16 април, 2021 Сподели Публикувано: 16 април, 2021 Много ми е познат този фрагмент от сграда. Асоциирам го с района около Телефонната палата, Централна поща, там някъде....:) 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 16 април, 2021 Сподели Публикувано: 16 април, 2021 преди 6 минути , Мари Николова каза: Много ми е познат този фрагмент от сграда. Асоциирам го с района около Телефонната палата, Централна поща, там някъде....:) Телефонни палати и ценрални пощи има в много градове. Бих казал, че този ъглов часовник отброяваше времето на две отделни култури ... и го отброй. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 16 април, 2021 Сподели Публикувано: 16 април, 2021 преди 2 часа, ven62 каза: Очевидно няма желаещи. За да не спира играта: Забелязъл съм, че @домосед има слабост къд детайли от градска среда. Площад Славейков, сградата на Учителската каса, построена мисля през 30-те. По-късно там се помещава кино "Култура". Двете "култури" са във връзка с двата салона на киното, вторият е добавен с вход от сегашната "Солунска", по-рано "Васил Коларов". 8 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега