master_of_germs Публикувано: 11 май, 2022 Публикувано: 11 май, 2022 Аз най-напред се сещам за Алания, това е класиката за замък с лифт в Турция. Не съм бил, но не мисля, че е толкова лесно. А и по спомени от снимки из темите, изобщо не ми прилича.
master_of_germs Публикувано: 11 май, 2022 Публикувано: 11 май, 2022 преди 59 минути , stanislavpp каза: Има ли други градове в Турция с кейбъл кар или да гласувам за Анкара? Гласувай! Твоят кандидат ще спечели 🙂 1
stanislavpp Публикувано: 11 май, 2022 Публикувано: 11 май, 2022 Ще те послушам , Анкара е отговора. 1
Травеолани Публикувано: 11 май, 2022 Публикувано: 11 май, 2022 Стана ми интересно, няма ли някой да познае? Защо мислите, че е в Турция? По стил малко ми прилича на една определена част на Европа, може и да греша де. 1
master_of_germs Публикувано: 11 май, 2022 Публикувано: 11 май, 2022 преди 54 минути , Травеолани каза: Стана ми интересно, няма ли някой да познае? Защо мислите, че е в Турция? По стил малко ми прилича на една определена част на Европа, може и да греша де. Някой вече позна 🙂 Но дали @iaia_mama ще приеме отговора като задоволителен, не знам. Имаше и друг въпрос освен "Къде?"
iaia_mama Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 Mдаа. С дружни усилия stanislavpp позна втората половина на отговора. Правилно, Анкара е този град. И, всъщност, лифтът беше жокерчето 🙂 Оттук нататък е лесно - чичко Гугъл веднага ще ви "изпее" кой е този замък, ако не сте ходили в Анкара и не сте го видели и изпили, примерно, един чай в него. Но според правилата на играта аз ще кажа две думи. Това е замъкът Естергом, а цялото му заглавие е Турски културен център Естергом. Открит е през 2005г. и е наречен така, защото е копие на замъка Естергом в Унгария, a и този унгарски замък е свързан с турската история. Вътре има музей, градини, ресторант, традиционни магазини, заседателна и изложбена зали, кафене, тераса с гледки над града. П.П. Относно други градски и полуградски лифтове в Турция (да минават над голяма част от града), такива има още в Истанбул над парка Мачка, в Самсун, Орду и както спомена master_of_germs - в Аланя. stanislavpp е наред 🙂 5 1 1
Травеолани Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 преди 5 часа, master_of_germs каза: Някой вече позна 🙂 Но дали @iaia_mama ще приеме отговора като задоволителен, не знам. Имаше и друг въпрос освен "Къде?" Нищо не ми излезе в Гугъл като написах замък в Анкара, затова помислих, че е на друго място 🙂
master_of_germs Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 Преди 1 час, Травеолани каза: Нищо не ми излезе в Гугъл като написах замък в Анкара, затова помислих, че е на друго място 🙂 В тия случаи аз обичайно търся не в гугъл, а в гугъл мапс, за да мога директно да си отбележа интересните места на картата. Понякога търся едно, пък самият процес на търсене ме кара да открия други неподозирани красоти. Затова я обичам тази игра. 🙂 А замъци много, но @stanislavpp правилно насочи търсенето да е към лифта. 🙂 5
stanislavpp Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 Какъв е този комплекс и къде се намира ?
traveler Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 Някъде на вашия континент, западното крайбрежие, вила Гети, Малибу. https://goo.gl/maps/91nJNN5nf9CsXtMUA 2 1
stanislavpp Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 Верен отговор - Вила Гети е музей с 44 000 артефакти от древна Гърция , Рим и Етрусия . @traveler 3
ven62 Публикувано: 12 май, 2022 Публикувано: 12 май, 2022 преди 2 часа, traveler каза: Къде са тези скулптури? Точно тези не знам къде са, но имаше склуптури (сигурно десетки) на подобни поставки пред магазините, по някаква търговска улица в Йерусалим. Нещо като на аутлет вилидж ми беше заприличало тогава. 4
traveler Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 преди 7 часа, ven62 каза: Точно тези не знам къде са, но имаше склуптури (сигурно десетки) на подобни поставки пред магазините, по някаква търговска улица в Йерусалим. Нещо като на аутлет вилидж ми беше заприличало тогава. Да, това е. Мога само да допълня, че името на улицата е Мамилла, не е аутлет и е непосредствено до Източен Йерусалим (стария) ТУК @ven62 ти си 6
ven62 Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 Благодаря @traveler, но нека някой друг да пусне снимка-загадка. Днес ми е супер натоварено и няма да имам никакво време. ---- Винаги съм свързвал тази тема с един човек, който вече не е между нас и в последните месеци целенасочено я избягвам. 13
traveler Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 преди 5 минути , ven62 каза: Благодаря @traveler, но нека някой друг да пусне снимка-загадка. Днес ми е супер натоварено и няма да имам никакво време. ---- Винаги съм свързвал тази тема с един човек, който вече не е между нас и в последните месеци целенасочено я избягвам. Много теми във форума свързвам с този човек, и тази тема най-много, но да я движим все пак и в нейна памет. Така че който има под ръка загадка да пуска. 7
Pantelej Putnik Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 Хайде пак да се включа. Какво и къде е това? П.П. Всички свързваме тази, а и други теми с нея. Нека точно за това да продължим темите, за да се сещаме за нея. 6
rdd Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 преди 3 часа, ven62 каза: --- Винаги съм свързвал тази тема с един човек, който вече не е между нас и в последните месеци целенасочено я избягвам. Аз пък се сещам всяка вечер за нея, когато гледам "Стани богат". Кааак щеше да знае отговорите на Всички въпроси. 9
Pantelej Putnik Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 Преди 1 час, ива валя каза: Абу Даби.Джамия Шейх Зайд Браво! Точно така! @ива валя, ти си. А аз ще пусна още няколко снимки от там 8 1
Pantelej Putnik Публикувано: 13 май, 2022 Публикувано: 13 май, 2022 Първо предположение и интуицията ми каза - Сардиния, Италия. Не съм ходил, но пък съм проучвал. И все пак предположение.
ива валя Публикувано: 16 май, 2022 Публикувано: 16 май, 2022 Добре, подсказвам.На запад от Италия.Има градина, на полуостров. 1
master_of_germs Публикувано: 16 май, 2022 Публикувано: 16 май, 2022 Прилича ми на Лазурния бряг, но не е място, на което съм бил... и с подсказката за градина и полуостров, вероятно е Вила Ефруси. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега