Argentique Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Този неоромански архитектурен стил е бил доста популярен в Щатите, та залагам на САЩ. Но кой университет – низнам. 🙂 4
master_of_germs Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Не знам откъде, но първото ми предположение беше UCLA. Може би понеже имаше описан един калифорнийски трип тук... А може и с нещо друго да го свързвам, но не знам откъде... Обаче това е като вътрешният глас, дето казал на каубоеца "Застреляй вожда на индианците!". На такъв вътрешен глас не може да не се довери човек, пък нека след изстрела вътрешният глас да си добавя "Е, сега ти таковаха мамицата!" 😉 3 2 1
Травеолани Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 @master_of_germs приемам отговора ти за верен. Точно UCLA e, това е една от сградите на библиотеките Powell Library. UCLA и точно тази сграда и другите около нея присъстват в много филми. Ето и сградата отсреща Royce Hall 7
master_of_germs Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 преди 19 минути , Травеолани каза: @master_of_germs приемам отговора ти за верен. Точно UCLA e, това е една от сградите на библиотеките Powell Library. UCLA и точно тази сграда и другите около нея присъстват в много филми. Странно, като се има предвид колко отявлено НЕ гледам филми от доста години... Приемам че е мой ред за загадка. Каква е тази рокля, къде се намира, от какво е изработена и защо е музеен експонат?
Pantelej Putnik Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Тази рокля е женска. Намира се в музей. Изработена е от платната на караба "Баунти", поради което е намерила място в музея. Е, не е това, но поне участвам. 😄 3
master_of_germs Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 преди 8 минути , Pantelej Putnik каза: Тази рокля е женска. Намира се в музей. Изработена е от платната на караба "Баунти", поради което е намерила място в музея. Е, не е това, но поне участвам. 😄 И не си чак толкова далече. Музеят е по всякакъв начин свързан именно с кораби 🙂 НЕ е корабно платно, но роклята е била друг предмет, който може да е изработван от брезент. На твоя отговор бих казал, че е "по-скоро хладно"... А очаквaм да е ледено 😉 1
Argentique Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 На мен ми прилича на скроена от униформи или парашут 1
master_of_germs Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 преди 2 минути , Argentique каза: На мен ми прилича на скроена от униформи или парашут Харесва ми... Не е униформа, не е и парашут. Но също е от предмет, който е много важна част от екипировката на военни и други експедиции 🙂
Argentique Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Някой бил на зор да се жени и си е ушил рокля от палатка? 🙂 1
Травеолани Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Сигурно е носена от някоя известна личност и заради това е в музей? 1
Pantelej Putnik Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Роклята е направена от палатка? Може би палатката на Муамар Кадафи, преди американците да направят от палатката му сирак. 1
master_of_germs Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 преди 10 минути , Argentique каза: Някой бил на зор да се жени и си е ушил рокля от палатка? 🙂 Точно в целта 🙂 Сватбена рокля от палатка. Остана да разберем, къде е била сватбата, и в кой музей се намира роклята, защото тази сватба е била с нещо специална (освен с шашавата рокля 🙂 ).. П.П. Надали точно на зор е била дамата, ама определено не е била в зоната на комфорт 😉 Ето, например, и една по-подходяща за там дреха... 1
Argentique Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 То така е лесно вече. Музеят е силно вероятно да е британски и след кратко търсене в гугъл излезе това: "Julie Baum wore this wedding dress to marry Tom Sylvester, in the first wedding ever to take place in the British Antarctic Territory. The orange canvas was her ‘something old’ as it was from a tent." Брех. The National Maritime Museum in Greenwich. 🙂 2 2
master_of_germs Публикувано: 21 май, 2022 Публикувано: 21 май, 2022 Бях подготвил за следващ жокер, как изглежда вътрешният двор на музея. Аз поне прекарах вътре цял ден. И както много други музеи в Лондон, (военно)морският в Гринуич е безплатен. А ето и снимка от въпросната първа сватба в Британската Антарктическа територия... А между другото, отскоро има и круизи, които предлагат сватбена церемония на тия географски ширини 😮 https://www.theluxurytravelgroup.com/blog/now-you-can-get-married-in-antarctica @Argentique е наред за следващата загадка 🙂 8
Argentique Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 Какво е това правоъгълно резбовано нещо на преден план и каква роля играе на конкретното място? И къде се намира? 🙂 1
Pantelej Putnik Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 На мен ми прилича на чешма с корито, което често се ползва за пране и поене на животни. Определено е в европейското Средиземноморие. Може и Турция да е, но не съм сигурен дали си ходила там 😜 Това последното е само добронамерена шега, а иначе мисля, че е Хърватска. 1
Argentique Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 Средиземноморието е, но не е Хърватска. А снимка от Турция тук няма да кача никога, защото Pantelej Putnik веднага ще се обади, че е там. 🤣 За чешмата с корито – не знам дали се е ползвала за поене на животни и особено пране, но няма да се учудя с оглед упадъка на нравите, обзел някога мястото (за онова си време). Но е корито. Някой да предположи от какво е направено? 🙂 Още един кадър от мястото, за да се придобие представа за архитектурния стил. 🙂
Pantelej Putnik Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 преди 14 минути , Argentique каза: Но е корито. Някой да предположи от какво е направено? 🙂 Мрамор? Използвана е за кръщение в християнската вяра? Щом е в църква, едва ли ще се пере там, а и животни... Пък може и Франция да е. 🤔 2
iMari Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 На мен ми прилича на саркофаг, а природата ми напомня за Черна гора. 2
Argentique Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 Не е Франция, не е Черна гора. Обаче коритото е било първо саркофаг. Браво, @iMari! После е бил прибран от едно друго място и превърнат в това. Историята на обекта е богата и заплетена. Малко природа в едната посока. 🙂 1
Pantelej Putnik Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 С тези селца по върховете ми заприлича на Италия. Но този "упадък на нравите" не мога да го разбера. Ако се има предвид възхода и постиженията на Римскята империя и упадъка и тъмните години след падането й - може и да се вържат нещата.
Argentique Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 То Римска империя из района навсякъде се е изявявала, но „упадъкът на нравите“ се отнася само за конкретното място, а не извън него. И Италия не е. Още една снимка от обекта, съжалявам за лошото качество. @iaia_mama И Албания не е. 🙂 1
iMari Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 Освен пък в Кипър да е? В саркофага може да са съхранявани мощи на светец. Упадък - острова е завладван от араби и османци, които са поругавали светините на християнството. 1 2
Argentique Публикувано: 22 май, 2022 Публикувано: 22 май, 2022 Браво, @iMari! Позна локацията. Всъщност обектът се намира в една несъществуваща държава... 🙂 Пусни едно търсене за името, моля, защото е една от най-популярните забележителности там, пък аз после ще обясня за упадъка, който е свързан конкретно с обекта (не ставаше въпрос за острова). Ето и целият обект. 5 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега