ven62 Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Не знам, някъде където има фери. Едва ли си снимал от дрон, а и пристана ми се вижда такъв. Даже май и коли може да се качват. От друга страна не ми се вижда гранично. Или от единия бряг до другия ( но те не са много, а и са доста по-големи) или пък до някое островче. Сигурно наблизко има останки от някоя крепост, където комшиите героично са се били за нещо си... Чакам с интерес къде си ни "зачукал". ----- Използвам случай да поздравя @Kalina Ivanova за загадката за библиотеката във Флоренция. Даже ме е малко яд, че не е изрязала горната част на снимката с бара и така щеше да стане още по-трудно и интересно. Колкото до библиотеката - тя е малко странна сграда. Преплетени са различни архитектурни стилове, според мен. Малко е забита. По-късно разбрах, че двама архитекти са се упражнявали върху нея и вероятно затова, а и проектът не е завършен в неговата първоначална цялост (предимно околното пространство). Специално тази кръглата, странична част, която беше на снимката е интересна и с това, че е свързана с Галилей. А той пък от своя страна е още по-интересен и противоречив и доста различен от това, което популярно се знае за него. И така... 1 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Преди 1 час, ven62 каза: Не знам, някъде където има фери. Едва ли си снимал от дрон, а и пристана ми се вижда такъв. Даже май и коли може да се качват. От друга страна не ми се вижда гранично. Или от единия бряг до другия ( но те не са много, а и са доста по-големи) или пък до някое островче. Дотук всичко е абсолютно точно. Правилни разсъждения. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Очевидно няма много желаещи да ходят с google maps по цялата крайбрежна ивица на Турция от Истанбул до Айвалък. Ако искаш дай малко жокери - Европейска част, Азиатска, остров,... или пък нещо друго. Btw, по европейската част ми се струва малко вероятно. Така ми се дава. Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Чисто географски погледнато е от Европейската част. 🙂 На път за там, където небето и земята се прегръщат насред морето. 😉 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Значи, от сега казвам, че снимка няма да качвам аз. Това е Кабатепе на ферито за Гьокчеада. 2 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 В момента, Argentique каза: Значи, от сега казвам, че снимка няма да качвам аз. Това е Кабатепе на ферито за Гьокчеада. Браво, @Argentique! Тъкмо се чудех защо не вдигаш ръка 😄 А това си е твоята тема - има Тепе, има Ада. 😄 2 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Пас си правя да не ме карат да качвам снимки 🤣 4 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 преди 10 минути , Pantelej Putnik каза: На път за там, където небето и земята се прегръщат насред морето. Небето и земята, защото Гьокчеада от турски е Небесен остров. Трябваше и малко за вятъра да кажа, т.к. гръцкото име на острова е Имброс като вятър. Очаквах да има кайт сърфисти във форума. 🙂 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 преди 6 минути , Argentique каза: Пас си правя да не ме карат да качвам снимки 🤣 "Пас", та де се мъча аз. И тъкмо го открих това кьоше на Турция и влизам. Хоп @Argentique го е заковала. Няма не искам - пускай снимка. 3 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Добре. Нещо семпло. Кой е градът? 🙂 1 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Италия? Генуа? Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Изобщо не. 🙂 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Солун? Но там пък не се сещам да има толкова висока сграда. Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 От Турция снимки няма да качвам. 🙂 Малко повече видимост. Връзка към коментар
marycap Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Пирея? Марина Зеас? 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 преди 10 минути , Argentique каза: ... Малко повече видимост. На маса и столче? Вижда ми се едно разхвърляно т.е. Гърция , Испания. За Гърция - не е Атина. Избирам Испания? 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Испания е. Хайде да не е празна маса само. 🙂 Снимките са от 19-ти етаж от общо 30. Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Валенсия? Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 преди 3 минути , Pantelej Putnik каза: Валенсия? Във Валенсия е по-подредено и няма чак такава височина до морето. 🙂 Но пък тук има плаж. И кралица. 🙂 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Estudiotel Alacant, тоест Аликантееееееее 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Браво, там е. Но баш хотелът е по долните етажи, а сградата е жилищна, като някои си отдават апартаменти в букинг. Горе има много добра чуваемост от къде ли не. Камбани бият – все едно си на метри от тях. Ама на кой му пука, като посрещаш изгрева от високо – това е по Нова година, а в Испания слънцето не си дава зор и изгрява след осем. 🙂 Най-дясната сграда е и наглед най-високата в ЦГЧ. Хайде, пак @Pantelej Putnik е на ред. 🙂 5 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 преди 11 минути , Argentique каза: Но баш хотелът е по долните етажи, а сградата е жилищна, като някои си отдават апартаменти в букинг. Понеже малко се разстоих, че не съм напълно екзактен, нека уточня, че се касае за CasaTuris Estudio, което се дава от 22.08.2018 г. в booking.com от Габриел Мария Санчес Алмирон, женен за красивата доня Хулия Фернандес Сааведра. Те всъщност са кумове на ..... 🤣🤣🤣 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Сааведрови явно са прехвърлили студиото на децата и то не се предлага вече в букинг, така че най-добре е @Pantelej Putnik да не бяга по тъча, а да качва екзактно снимка. 😉 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 В кой град съм направил снимката? Как се казва обектът? 2 Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 8 юни, 2022 Сподели Публикувано: 8 юни, 2022 Мисля, че градът е Кордоба в Андалусия, а обектът е Mesquita de Cordoba 🙂. 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега