домосед Публикувано: 26 юли, 2022 Сподели Публикувано: 26 юли, 2022 преди 43 минути , Kristian Desev каза: Не е в голям град, а в малко градче. Мястото е много специално за вярващите с един много свят предмет, запазен през вековете. Е, след толкова много жокери: базиликата Рождение Богородично в Мариацел. Съхранява дървена фигура на Богородица, към която австрийците питаят и религиозен, и национален култ. Великата Майка на Австрия. Не е тази, която си хванал в кадъра на колоната 😉 3 2 Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 26 юли, 2022 Сподели Публикувано: 26 юли, 2022 преди 31 минути , домосед каза: Е, след толкова много жокери: базиликата Рождение Богородично в Мариацел. Съхранява дървена фигура на Богородица, към която австрийците питаят и религиозен, и национален култ. Великата Майка на Австрия. Не е тази, която си хванал в кадъра на колоната 😉 Абсолютно вярно! Не успях да снимам добре, но мястото много ме впечатли и се надявам скоро да разкажа повече. @домосед, ти си 🙂. 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 юли, 2022 Сподели Публикувано: 26 юли, 2022 За какво служи зданието на снимката, как се казва и в кой град се намира? (моля, опитайте да отговорите без помощта на търсачки) 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 юли, 2022 Сподели Публикувано: 27 юли, 2022 На 26.07.2022 г. в 22:50, домосед каза: За какво служи зданието на снимката, как се казва и в кой град се намира? (моля, опитайте да отговорите без помощта на търсачки) Жокери: Държавата е Германия Името на зданието съдържа думата Сърце (Herz, нем.) 3 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 9 часа, домосед каза: Жокери: Държавата е Германия Името на зданието съдържа думата Сърце (Herz, нем.) В Бавария? 🤔 3 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Вижда ми се, че има друга сграда вътре. Значи служи за съхраняване на древна постройка? 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 3 минути , Gentleman Basta каза: Вижда ми се, че има друга сграда вътре. Значи служи за съхраняване на древна постройка? Добра логика, но не е вярна. 🙂 Вътрешността и тя е също толкова нова (по повод един "милениум" беше строено) 😉 А иначе си е в Бавария, да, но на мене подобна архитектура хич не ми се нрави и затова пак не отидох до този обект. А даже не ти трябва да ползваш влакове на Deutsche Bahn, за да стигнеш до него. 🙂 2 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 26 минути , master_of_germs каза: Добра логика, но не е вярна. 🙂 Вътрешността и тя е също толкова нова (по повод един "милениум" беше строено) 😉 А иначе си е в Бавария, да, но на мене подобна архитектура хич не ми се нрави и затова пак не отидох до този обект. А даже не ти трябва да ползваш влакове на Deutsche Bahn, за да стигнеш до него. 🙂 Следователно е в град.. 🤔 И биха ти били достатъчни трамвай, бус... 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 1 час, Anna Kalinovska каза: В Бавария? 🤔 В голям град 🤔 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 54 минути , master_of_germs каза: Вътрешността и тя е също толкова нова (по повод един "милениум" беше строено) 😉 Хилядолетие от нещо? Връзка към коментар
traveler Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 57 минути , master_of_germs каза: Добра логика, но не е вярна. 🙂 Вътрешността и тя е също толкова нова (по повод един "милениум" беше строено) 😉 А иначе си е в Бавария, да, но на мене подобна архитектура хич не ми се нрави и затова пак не отидох до този обект. А даже не ти трябва да ползваш влакове на Deutsche Bahn, за да стигнеш до него. 🙂 Добре де, знаеш къде е защо не отговориш за да върви играта.🙂 и аз знам но ползвах помощни средства, вече знам почти всичко за обекта.🙂 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 19 минути , traveler каза: Добре де, знаеш къде е защо не отговориш за да върви играта.🙂 и аз знам но ползвах помощни средства, вече знам почти всичко за обекта.🙂 И аз горе-долу знам, но никой не обича да му развалят играта, не ли 🙂 Предназначението не кореспиндира много много на аутфита и може би точно това е уловката.. Преди 1 час, master_of_germs каза: Добра логика, но не е вярна. 🙂 Вътрешността и тя е също толкова нова (по повод един "милениум" беше строено) 😉 А иначе си е в Бавария, да, но на мене подобна архитектура хич не ми се нрави и затова пак не отидох до този обект. А даже не ти трябва да ползваш влакове на Deutsche Bahn, за да стигнеш до него. 🙂 Насочва към Baujahr 2000 🧐 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Преди 1 час, Anna Kalinovska каза: И биха ти били достатъчни трамвай, бус... И с тичане става! Примерно от Централна гара 😉 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 3 минути , домосед каза: И с тичане става! Примерно от Централна гара 😉 Аха, Hbf 😴 Дори да не си маратонец....? 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Разбирам, че всички активни участници в дискусията вече знаят отговора - католическата църква Сърце Христово в Мюнхен, построена в началото на XXI век. Интериорът е от светло дърво и нещо като зебло за стената откъм олтара. Най-интересно е разтварянето на цялата синя стъклена фасада като порта на големи празници. Нямам под ръка на телефона своите снимки. Ето външен материал https://de.wikipedia.org/wiki/Herz-Jesu-Kirche_(München) От всички стеснителни да си кажат, предлагам @Anna Kalinovska да поеме щафетата със следваща загадка 5 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 @домосед, благодаря за цветята! Добре, нека отново е сграда. Къде се намира? Как се казва? Какво е предназначението й? Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 37 минути , Anna Kalinovska каза: @домосед, благодаря за цветята! Добре, нека отново е сграда. Къде се намира? Как се казва? Какво е предназначението й? Joker - Abendland 🌎 🇩🇪 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 В момента, chandni каза: Не разпознавам оратора 🤨 А бих искала да зная кой е.. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 В момента, Anna Kalinovska каза: Не разпознавам оратора 🤨 А бих искала да зная кой е.. Хю Стъбинс... Архитектът, проектирал сградата. 2 1 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 14 минути , chandni каза: Хю Стъбинс... Архитектът, проектирал сградата. Това пък съм аз.., след като са я построили по Негов проект. Имаме рожден ден на една дата, с Нея.. (Въртях снимката, ама все наопъки излиза.. 😟. Ама пак си лича 😉 ) 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 10 минути , Anna Kalinovska каза: (Въртях снимката, ама все наопъки излиза..) По желание на клиента снимки въртим сек'ви - цветни, чернобели ... при това без пари! 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 преди 22 минути , Фил каза: По желание на клиента снимки въртим сек'ви - цветни, чернобели ... при това без пари! Благодаря! Това се казва магеланско рамо в полубеда 🤗 🍺 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2022 Сподели Публикувано: 28 юли, 2022 Имаме магеланец, разпознал с точност, респ. добре познаващ, мотива от снимката-загадка Но не иска да разваля никому играта 😉 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 2 август, 2022 Сподели Публикувано: 2 август, 2022 На 28.07.2022 г. в 18:37, Anna Kalinovska каза: Имаме магеланец, разпознал с точност, респ. добре познаващ, мотива от снимката-загадка Но не иска да разваля никому играта 😉 Не ми остава много до отскачането ми до друг континент 🌍, където ще прекарам втората половина на август, надявам се без прекомерен интерент. Какво да правим със загадката? Съзирам поне 3 варианта.. 🧐 Незабавно разкриване, замразяване, следващ жокер или без жокер .. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега