kakadu Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Тва да не е в сградата на Сектрон? Там съм мяркал тея роботчета. Връзка към коментар
cck Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 26 минути , kakadu каза: сградата на Сектрон? Абсолютно вярно. Ти си на ход да пуснеш снимка-загадка 🙂 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Нищо нямам трудно. На кой стадион пеят феновете на Салернитана? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 6 минути , kakadu каза: Нищо нямам трудно. На кой стадион пеят феновете на Салернитана? Луиджи Ферарис, Генуа Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 2 часа, cck каза: Топло - за София. Ето малко по общ план като подсказка 🙂 Очевидно е снимано през маркирания с жълта елипса прозорец на Google-снимката. Сградата, не съм сигурен, как точно се нарича. Мисля, че подслонява IT компании, свързани с държавни поръчки. Тук: https://www.google.com/maps/@42.6644936,23.3576816,3a,79.8y,348.56h,94.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6kYPYwp3EAl_7PiSzEzC1A!2e0!7i16384!8i8192 P.S. Сега виждам, че името на сградата е познато. ОК. Няма да трия снимката 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Понеже нямам подръка, хайде и аз една футболна. Кой е този стадион? Въпроси за бонус точки: 1. Коя година е горе-долу - за малко бонус точки 2. Какво не се вижда на заден фон и какво се вижда там , където първото нещо не се вижда - за ужасно много бонус точки, потупване по рамото и хвалба за цяла година. 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Това вероятно е националният стадион "Васил Левски" през 70-те години на 20-ти век. Другият въпрос не го разбрах. Вероятно не се вижда НДК, защото още не е бил построен. 🤔 3 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Грубо датиране на база вида на стадион Васил Левски (с неокласически тела откъм сектори А и В, но без остъклените на Б и Г): между 1953 и 1966 Очевидният отсъстващ (освен оная авто-къща в Борисовата градина) е новата сграда на радио София, построена в началото на 1970-те. 3 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 1 минута , Pantelej Putnik каза: Това вероятно е националният стадион "Васил Левски" през 70-те или 80-те години на 20-ти век. Другият въпрос не го разбрах. Той е. На второ четене вторият въпрос и аз не го разбрах Годината обаче е не по-късно от 1966 г., когато трибуните се вдигат във вида, в който са до 1998 г. Какво не се вижда: на заден план не се вижда УАСГ/ВИАС. Днес се намира в зеленото петно точно зад червената сграда, днес Биологически, а тогава Агрономически факултет на Софийския университет. Тогава това са били градините на агрономическия факултет 0 между сградата и бул. "Христо Смирненски". В момента, домосед каза: Грубо датиране на база вида на стадион Васил Левски (с неокласически тела откъм сектори А и Б, но без остъклените на Б и Г): между 1953 и 1966 Очевидният отсъстващ (освен оная авто-къща в Борисовата градина) е новата сграда на радио София, построена в началото на 1970-те. Радиото също, но тая сграда нали според легендите се е прибирала в 12 часа, та може и затова да не се вижда. 2 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 24 минути , Zaro каза: ... и хвалба за цяла година. Аз пък 2 години ще хваля този, който ми каже през коя година ще разкарат този стадион и този на ЦСКА от сърцето на София. 2 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 2 минути , ven62 каза: Аз пък 2 години ще хваля този, който ми каже през коя година ще разкарат този стадион и този на ЦСКА от сърцето на София. Нали? Когато има мач е пълно с хора, които не знаят как да паркират... 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 4 минути , Zaro каза: Нали? Когато има мач е пълно с хора, които не знаят как да паркират... Паркирането на привържениците на Литекс (столичани 5-то поколение) е най-малкия им проблем. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Явно само @домосед и @ven62 знаят за какво става дума. 2 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 2 часа, Zaro каза: .... 2. Какво не се вижда на заден фон и какво се вижда там , където първото нещо не се вижда - за ужасно много бонус точки, потупване по рамото и хвалба за цяла година. преди 2 часа, Zaro каза: Какво не се вижда: на заден план не се вижда УАСГ/ВИАС. Днес се намира в зеленото петно точно зад червената сграда, днес Биологически, а тогава Агрономически факултет на Софийския университет. Всъщност - не се виждат новите сгради на ВИАС/УАСГ (построени 80-те години на миналия век) . Вижда се обаче старата сграда на УАСГ/ВИАС, по онова време - ИСИ (Инженерно-строителен институт). В тази връзка - хайде и един допълнителен въпрос - освен сградите на Агрономическия/Биологически факултет и ИСИ, сградата на кое друго висше учебно заведение се вижда на снимката? 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 Преди 1 час, Фил каза: В тази връзка - хайде и един допълнителен въпрос - освен сградите на Агрономическия/Биологически факултет и ИСИ, сградата на кое друго висше учебно заведение се вижда на снимката? В старата сграда на районния съд се е помещавал институт на метеоролозите и този на земеделците, но те май са били към Софийския университет. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 8 минути , Zaro каза: В старата сграда на районния съд се е помещавал институт на метеоролозите и този на земеделците, но те май са били към Софийския университет. Друго имам предвид. 2 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 3 часа, Zaro каза: Явно само @домосед и @ven62 знаят за какво става дума. Аз може да съм изпаднал провинциалист, ама и аз съм чувал за тази легенда. Но много повече ми харесва онази, че братя Аргирови всъщност са един 🙂 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 16 минути , Фил каза: Друго имам предвид. Да не би уловката да е, че някое от спортните съоръжения е било към ВИФ ? 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 11 минути , Брани каза: Аз може да съм изпаднал провинциалист, ама и аз съм чувал за тази легенда. Но много повече ми харесва онази, че братя Аргирови всъщност са един 🙂 Тогава с кого Соня Васи е правила тройка? 5 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 преди 22 минути , Zaro каза: Тогава с кого Соня Васи е правила тройка? Цитирам от легендата: "Соня Васи, близка на братята, заяви за изданието, че когато е правила секс с двамата, винаги била много пияна, но помни, че главата и сякаш се удряла в нещо като стъкло. „Затова връзката ни беше кратка, главата щеше да ми потрябва и за по-натам. Поне тогава така си мислех“, връща лентата първата българка, позирала гола за Плейбой." 6 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 6 март, 2023 Сподели Публикувано: 6 март, 2023 1879г. Софиянци първо поколение.Вдясно е Шареният мост, днес Лъвов мост : 3 1 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 16 часа, Zaro каза: Явно само @домосед и @ven62 знаят за какво става дума. Винаги ми е приятно да ме мислят за още по-ерудиран и красив, но истината е, че тази легенда не я знам. Аз се засмях на това: преди 16 часа, Zaro каза: Той е. На второ четене вторият въпрос и аз не го разбрах Колкото до язвителната ми забележка за "столичаните 5-то поколение", тя е насочена само и единствено към привържениците на ЦСКА, които не са от София и през събота се опитват да превърнат кв. Яворов в поляната си на село. 1 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 24 минути , ven62 каза: Винаги ми е приятно да ме мислят за още по-ерудиран и красив, но истината е, че тази легенда не я знам. Аз се засмях на това: Колкото до язвителната ми забележка за "столичаните 5-то поколение", тя е насочена само и единствено към привържениците на ЦСКА, които не са от София и през събота се опитват да превърнат кв. Яворов в поляната си на село. Легендата е, че сградата на радиото се прибира в 12 часа - нали е с особена, почти телескопична форма, и се "събира". Не се уточнява дали се прибира нагоре или надолу 1 1 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 7 март, 2023 Сподели Публикувано: 7 март, 2023 преди 14 часа, домосед каза: Да не би уловката да е, че някое от спортните съоръжения е било към ВИФ ? Не. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега