Argentique Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Прилича на Рилския манастир. Затова залагам на София 😉 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 34 минути , traveler каза: Някъде из.дебрите на Министерски съвет? Браво! Не издържа и 10 мин. загадката! преди 34 минути , traveler каза: Сигурно съставяш ново правителство. Точно! 6+ ! Нещо много се мотаят политическите сили и реших да се нагърбя. Ето още няколоко кадъра от сградата. "Гранитната зала" с катедрите за пресконференции: Залата, където заседава МС: Подаръци от чуждестранни гости: Снимки на премиерите на България: Поглед към двора: @traveler, ти си ! 7 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Винаги съм пдозирал, че @Фил, като един всепризнат оптимизатор на разходите (ОР), има пръст в това напоследък все да виждаме възможно най-евтини номинации за премиер. 😄 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 От телефона, защото съм в движение - лесно. Държава и град. 5 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Градът е доста популярен, нали? 2 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 30 минути , Argentique каза: Градът е доста популярен, нали? Доста 🙂 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Абе това да не е Пловдив, бре? 1 1 3 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Да. Вместо да търся в телефона, я снимах минавайки. Тя е в топ 10 на любимите ми сгради в Пловдив. Ако някой се сеща къде е? 4 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Малко преди Енергото и след Кукления театър. Ако е това за което се сещам. 3 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 За по-незапознатите с града – ул. „Христо Г. Данов“ 17 3 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 47 минути , kakadu каза: Малко преди Енергото и след Кукления театър. Ако е това за което се сещам. Ти си! Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Кой е стадиона? 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 (редактирано) преди 4 часа, traveler каза: От телефона, защото съм в движение - лесно. Държава и град. Малко известен факт е, че познатата на пловдивчани като Къща на нимфите е дело на жена архитект. Името й е Емилия Събева, дъщеря на венециански художник. Съпруга е на известния местен лекар д-р Атанас Събев и сама рисува проекта на новия си дом под тепетата, преди повече от 110 години. Проектира я в модерния за онова време венециански стил с високи тавани, големи прозорци и богата релефна украса по фасадата. Тогава улицата е носела името „Княз Фердинанд”, а на това място преди е бил стария конак на Марко бей, който го получил от султана заради заслуги към империята. Семейството строи дълго след старта през 1911-та година, заради последвалите исторически събития – три войни: Балканска, Междусъюзническа и Първа световна. Затова знаковата къщата е завършена към 1919-та година. Освен фасадата на тази красива къща, нейно дело е и сградата на Драматичния театър, гледаща към Главната. Редактирано 13 май, 2023 от traveler 5 5 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 Закъсахте го, а? 🙂 Щото не сте си направили усилието да се покатерите 50м по нагоре от една от емблематичните забележителности на града. Голям жокер. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 преди 44 минути , kakadu каза: Закъсахте го, а? 🙂 Щото не сте си направили усилието да се покатерите 50м по нагоре от една от емблематичните забележителности на града. Голям жокер. Значи, пием си кафето ей сега с комшийката, тя отива до кухнята за нещо, аз отварям "магеланци" и се чудя леко на загадката. В това време влиза синът на съседката (17г), хвърля мимоходом едно очо и силно удивен ме пита "Лелче, ти откога си падаш по футбол?" Аз му викам "Абе, остави ме мене, я кажи кой е тоя стадион". Хлапето изстрелва "Е, Рестело, в Лисабон!"“ Обаче, ако това е верният отговор, нека някой друг продължи да загатва, щото отговорилият не е магеланец, а аз не се броя 🙂 3 1 1 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 преди 6 минути , iaia_mama каза: Значи, пием си кафето ей сега с комшийката, тя отива до кухнята за нещо, аз отварям "магеланци" и се чудя леко на загадката. В това време влиза синът на съседката (17г), хвърля мимоходом едно очо и силно удивен ме пита "Лелче, ти откога си падаш по футбол?" Аз му викам "Абе, остави ме мене, я кажи кой е тоя стадион". Хлапето изстрелва "Е, Рестело, в Лисабон!"“ Обаче, ако това е верният отговор, нека някой друг продължи да загатва, щото отговорилият не е магеланец, а аз не се броя 🙂 Да поздравиш детето, готов магеланец! Точно той е! Една бензиностанция ги дели от манастира Йеронимош. Тук играе "Беленензеш". Преди няколко години имаше някакви разправии, фалити, съдебни дела и станаха няколко, като нашите ЦСКА. "Яя мама" да не се скатава, а да пуска нещо. 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 Много подло беше с тая врата за ръгби на стадиона. 😄 Откара ме в съвсем друга посока да ровя. 😉 А и емблемата на трибуните не прилича твърде много на официалната емблема на Беленензеш. 🙂 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 преди 5 минути , kakadu каза: Да поздравиш детето, готов магеланец! Точно той е! Една бензиностанция ги дели от манастира Йеронимош. Тук играе "Беленензеш". Преди няколко години имаше някакви разправии, фалити, съдебни дела и станаха няколко, като нашите ЦСКА. "Яя мама" да не се скатава, а да пуска нещо. Е, аз не съм отговорила, нека някой друг, който има желание, да пусне нова загадка. Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 преди 12 минути , master_of_germs каза: Много подло беше с тая врата за ръгби на стадиона. 😄 Откара ме в съвсем друга посока да ровя. 😉 А и емблемата на трибуните не прилича твърде много на официалната емблема на Беленензеш. 🙂 Давай, ти си. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 преди 1 минута , kakadu каза: Давай, ти си. Дай още нещо. В момента съм извън София, а в телефона имам снимки само от последните две пътувания. В Aрмения вече е половината форум и няма с какво да изненадам никого, а от Германия @iaia_mama ще познае на секундата, каквото и да пусна. Така че пак ще е неин ред 😉 3 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 За да върви играта, пак ще питам кой е стадиона? 1 Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 19 май, 2023 Сподели Публикувано: 19 май, 2023 Ще има ли жокер? 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 19 май, 2023 Сподели Публикувано: 19 май, 2023 Преди 1 час, Венелин каза: Ще има ли жокер? Schnitzel 2 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 19 май, 2023 Сподели Публикувано: 19 май, 2023 Никакъв жокер не заслужавате за тая бебешка загадка. Добре, че Фил е добър и е подсказал. 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 19 май, 2023 Сподели Публикувано: 19 май, 2023 преди 21 минути , Фил каза: Schnitzel Значи е във Виена 🙂 преди 2 минути , iaia_mama каза: Значи е във Виена 🙂 Сега поливам шницела с Щигл или Кайзер и стрелям напосоки: стадион Ернст Хапел - аха, досами Дунав?? 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега