Argentique Публикувано: 30 юни Сподели Публикувано: 30 юни Преди 1 час, Роми каза: О, разбира се ти! Нямам засукана, затова – лесна. 😜 Да има движение. Какво е това и къде се намира? 😉🙃 1 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 30 юни Сподели Публикувано: 30 юни Мисля, че съм го виждала това, но ще си мълча... Ако съм права-не ми се мисли загадка. И си права-лесно се познава. 2 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Не знам защо още никой не е отговорил, но може би: а) ний за такива лесни загадки не си хабим мастилото; б) нямаме снимка за загадка и не ни се занимава (и аз понякога правя така ); в) не сме я видели. Заради в) издърпвам темата на първа страница и предлагам жокери: - вероятно тук няма човек, който да не е виждал обекта на живо или снимка. - обектът има някаква връзка с Холивуд. 4 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли а), б) Купола на танцуващата къща, на ъгъла на Resslova i Resinovo nabr в Прага. Архитект Франк Гери. Още известна като Джинджър и Фред. ОООО престраших се. 8 3 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 8 минути , traveler каза: а), б) Купола на танцуващата къща, на ъгъла на Resslova i Resinovo nabr в Прага. Архитект Франк Гери. Още известна като Джинджър и Фред. ОООО престраших се. Ми така де. Какво се срамуват останалите? Куполът се нарича „Медуза“. Сниман е с фокусно разстояние 105 мм някъде от моста, затова на горната снимка изглежда голям и изолиран от сградата под него. Която за мен е истинска красавица. Пък дали се вписва, или не в заобикалящата среда... При мен малко преди залез се вписа. @traveler, колкото и да ти е мъчно, твой ред е за снимка! 7 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Аз пък слагам една много лесна загадка, и нека всички се назлъндисват (каква хубава английска дума, не знам как се сетих) та моята загадка остане неразгадана во веки веков. И да ви затрудня - откъде е снимана - географски координати. 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 35 минути , traveler каза: ... моята загадка остане неразгадана во веки веков. Тц, няма нищо вечно на тоя свят, вкл. неразгадана фотозагадка! Обаче какво съвпадение - снимали сме се взаимно! На твоята снимка аз съм ето тук : А на моята снимка, ти си ето тук: Цитат И да ви затрудня - откъде е снимана - географски координати. Искаш координати? Добре, получаваш координати : 36°47'32 N 14°42'30 E 8 4 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Ох, аз вече съвсем се обърках кой с кого спи в едно легло(упс, в една стая, ама в различно време ;). ) Явно сте вдигнали левъла и на тая тема, щом вече се и откривате по снимките. 😛 11 Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Шикли, Сицилия? преди 29 минути , Фил каза: Тц, няма нищо вечно на тоя свят, вкл. неразгадана фотозагадка! Обаче какво съвпадение - снимали сме се взаимно! На твоята снимка аз съм ето тук : А на моята снимка, ти си ето тук: Искаш координати? Добре, получаваш координати : 36°47'32 N 14°42'30 E 5 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Аз съм бил на този площад (веднага да кажа - съвсем по друго време), но снимката на @traveler е толкова хубава и поднесена по различен начин, че изобщо не се сетих (а и нямаше да се сетя) че някога съм бил там. Поздравление @traveler. 3 Връзка към коментар
tara Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Ако може вече някой да каже къде е това, защото само аз в целия форум май не съм отгатнала😀 P.S. Шикли ли е? 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 3 часа, tara каза: Ако може вече някой да каже къде е това, защото само аз в целия форум май не съм отгатнала😀 P.S. Шикли ли е? Отгатнала си, отгатнала си! 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Всички познахте, @Фил най-много и пръв, със супер точни координати до 50м, но е пропуснал нещо съвсем прозаично - Шикли,Рагуса,Сицилия. Снимката е от хълма под църквата Св.Матей, по едни буренясали пътеки се качвах по-тъмно, да си призная беше страшничко. То и затова се получиха снимките @ven62, не винаги са така успешни. Така че @Фил, @Kristian Desev , @tara или @ven62 да качват следващата загадка. ven62 благодаря ти за оценката, рядко ми се случва. Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Хайде нещо от мен 🙂. Къде се намира този мост? 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Над една голяма река, сякаш 🙂 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли Реката започва с Рио, нали? А щата с Ню ли е в началото? 2 1 Връзка към коментар
Kristian Desev Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 1 минута , Роми каза: Реката започва с Рио, нали? А щата с Ню ли е в началото? Топло, топло 🙂 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли С Google Image Search вече няма загадки 😞 1 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли А, и моста, ако е същия де, не се променил вече 12 години ;))) Има и друго- нещо сме много мързеливи.Всички избираме скоро посетени места. Това доста облекчава прогнозите . 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 юли Сподели Публикувано: 1 юли преди 58 минути , stanimir каза: С Google Image Search вече няма загадки 😞 Не мисля, че идеята на темата е да се търси отговорът по снимка в нета. Защото ако започне да се отговаря така, мотивацията ми да качвам снимка-загадка ще е нулева. 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 2 юли Сподели Публикувано: 2 юли преди 8 часа, Argentique каза: Не мисля, че идеята на темата е да се търси отговорът по снимка в нета. Защото ако започне да се отговаря така, мотивацията ми да качвам снимка-загадка ще е нулева. @stanimir не е от скоро в ... "бизнеса" т.е. предполагам, има нещо конкретно предвид. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август Гледам, темата малко позамряла. @домосед ме подсети да я подновя: 1 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август @ven62 , искаш да провериш кой внимава в час ли? 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август преди 33 минути , ven62 каза: Гледам, темата малко позамряла. @домосед ме подсети да я подновя: Е, аз това вече се похвалих в друга тема, че го знам. Даже до политическите му подробности! Ако иска друг да се пробва, ако - не -утре ще кажа. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 август Сподели Публикувано: 15 август Преди 1 час, домосед каза: Е, аз това вече се похвалих в друга тема, че го знам. Даже до политическите му подробности! Ако иска друг да се пробва, ако - не -утре ще кажа. Не се измъквай, ти си имаш загадка в другата тема. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега