Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Добре де, испанския меценат не разбрах как да го именуваме от сега насетне. Имаме ли споразумение или да си караме по старому?

Да не бавим играта - 

пускам новата загадка:

Къде се намира тази дантелена порта?

20181010_155717.jpg.74f4247186927ff4cba057546f05e057.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Това с имената и произнасянето им на местният език понякога води до смешни ситуации. Летим с колеги към Холандия и ще посетим един град който на холандски се изписва Huizen и ние естествено си го четем по нашенски и се смеем . Един от колегите седеше до холандец и го пита къде отива. Колегата с усмивка му отговаря Хуй(з)цен а холандеца го гледа с оцъклен поглед и не може да се сети за такова населено място. След като колегата му го изписва, холандеца възкликва; аааааа, Хаузен 🙂 та такива случки има в загубени в превода.

БА: пиша Холандия а не Нидерландия, защото случката се разиграва преди повече от 10 години.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 16 часа, Gentleman Basta каза:

@Адриан ХН по номера на вагона пък и бекграунда - Шри Ланка. А там най-панорамната отсечка е до Ела

Да. Шри Ланка е. Много добра ориентация по чаените плантации. Товя за номера на влака не се бях сетил, иначе щях да кача друга снимка и да вдигна трудността на въпроса.

Това е Calipso Train - туристически влак с маршрут Badula - Demodara - Ella - Bandarawela. Спира за 10 минути на моста при Ела за снимки. Целият му маршрут е около два часа на цена от 1 000 рупии /6-7 лева/ , независимо от коя гара се качваш. Ние се качихме на Demodara и слязохме на Bandarawela. Районът е живописен с много зеленина, чаени плантации, бананови и зеленчукови ферми, маймуни и т.н. В Шри Ланка  ми прави впечатление, че се обработва всяко късче свободна земя.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 7.11.2024 г. в 11:15, master_of_germs каза:

Пътуването с такова влакче си е направо одисея... 😉

Пример за качествено криене на правилния отговор! :biggrin: Браво!

На 6.11.2024 г. в 17:44, Kalina Ivanova каза:

И по горещо? ...и ти гониш

А що се отнася до това, другия път ще си мълча, защото нямам снимки за загадка. :wink: Ама ме хванаха този път. :biggrin:
Не съм била в града, някога имах купени билети, ама не се получи. Пък ми се ще – едно, че е красиво, и друго, че моите родители някога са се загаджили баш там (зимата) и ми се струва, че само това е основателна причина да отида. Но в никакъв случай не зимата. 😎

Снимката е направена зад портата на Ермитажа към Дворцовия площад. Чудна порта с много разпознаваеми елементи. :wink: Харесва ми, че @Kalina Ivanova пуска тук кадри от по-непопулярни ракурси.

Screenshot.png.2397dcba74cb142d8c8701d5cabd986b.png

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар

преди 1 час, Argentique каза:

Харесва ми, че @Kalina Ivanova пуска тук кадри от по-непопулярни ракурси.

Те моите загадки не са баш, пък и най завъртяната да е, то тук има магьосници, които ехееее само копче им покажи и ще ти кажат от кой балтон е.

преди 1 час, Argentique каза:

Ама ме хванаха този път

Но играта е велика, за това дай тон за новата загадка

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Argentique каза:

Харесва ми, че @Kalina Ivanova пуска тук кадри от по-непопулярни ракурси.

Снимката е правена от разтревожен охранител на двореца, който току що е чул изстрел от вързан за близкия кей крайцер. Не се сеща обаче името му - Европа ли беше, Барбароса ли, нещо такова ...

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 22 минути , домосед каза:

Снимката е правена от разтревожен охранител на двореца, който току що е чул изстрел от вързан за близкия кей крайцер. Не се сеща обаче името му - Европа ли беше, Барбароса ли, нещо такова ...

Ти пък ... как така не се сещаш.

Радецки е.:wink:

• Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 42 минути , домосед каза:

Бореалис

Преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

дай тон за новата загадка

Само тон, т.е. качвам първото под ръка:
1. Къде се намира обектът? - 1 т.
2. С какво е по-специфичен в сравнение с други обекти от типа? - 3 т.

(Ваши снимки на обекта – 3 т. С вас - 5 т. По бански – ще преизчислим по-натам :biggrin: 😎)

DSC_4280.JPG.af94865c1fa7548dad7d5978bf928ccc.JPG

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Личи си, че си от Пловдив.

Това е най-смотания амфитеатър, който аз съм виждал. Малко ми е половинчат.:wink:

Гарантирано събирам само 4 т. В смисъл, ... , имам снимка, но не съм с бански и ... няма да рискувам ... да взема "да си разваля успеха".

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 14 минути , ven62 каза:

Личи си, че си от Пловдив.

Не знам какво пише в тефтерчето, ама ще те шокирам, че от Пловдив не съм. :wink:

преди 14 минути , ven62 каза:

Това е най-смотания амфитеатър, който аз съм виждал. Малко ми е половинчат.

Половинчат амфитеатър = театър (половинка овалче)
Два слепени театъра = амфитеатър (цяло овалче, Колизеят в Рим)
По тая линия – онуй в Пловдив е театър, втората половинка липсва.

В тази тема все повече се маймунее и се избягва да се казва верният отговор, не че и аз не участвам :biggrin:
@ven62 да по/казва, пък ще му добавим някоя точка за активност. :wink:

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, домосед каза:

Снимката е правена от разтревожен охранител на двореца, който току що е чул изстрел от вързан за близкия кей крайцер

Еееее, не съм чак толкова древна:shok:

• Смея се 5
Връзка към коментар

@Argentique да вземем да глобим@ven62 за нерегламентирано задържане на топката.

Я да издаде къде римляните са го наредили тоя амфитеатър, че на мен с малко изключения всички са ми копи-пейст:blink: 

Връзка към коментар
преди 3 часа, Kalina Ivanova каза:

@Argentique да вземем да глобим@ven62 за нерегламентирано задържане на топката.

Я да издаде къде римляните са го наредили тоя амфитеатър, че на мен с малко изключения всички са ми копи-пейст:blink: 

Ще му вземем точки! Дето още не сме му ги дали и то! :biggrin:
Ако някой иска да мисли в тази насока, така ще е по-лесно:

crop.jpg.8380728406e299321527c016fdc1218a.jpg

Наистина е половинчат театър. :wink:
Жокер - къде е ходил @ven62, за да гледа смотани разкопки между другото.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.