master_of_germs Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 Ами то хубаво, ама условието не е "в столицата на Саксония", а "в столицата на Саксонска Швейцария". Което е Пирна, а не Дрезден. 1
Argentique Публикувано: 13 декември, 2024 Публикувано: 13 декември, 2024 преди 3 часа, master_of_germs каза: Ами то хубаво, ама условието не е "в столицата на Саксония", а "в столицата на Саксонска Швейцария". Което е Пирна, а не Дрезден. Я кажи кой е, щото Шилер излезе родом от Швабия според нета, аз не помня чак толкова 😄 1
Anna Kalinovska Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 преди 20 часа, домосед каза: Немската уикипедия предлага 125 възможни отговора: https://de.wikipedia.org/wiki/Kategorie:Schriftsteller_(Dresden) Ще ги погледна с интерес. А ти кой от тях би избрал? - За себе си и за възможен отговор?
stotan Публикувано: 14 декември, 2024 Публикувано: 14 декември, 2024 Отговорът го има в тема в Magelanci... Но ще подскажа още- лодките тръгват от Làng Yến, Hương Sơn.
stotan Публикувано: 17 декември, 2024 Публикувано: 17 декември, 2024 Поради "мижав интерес" 😉 към загадката и за да не бавя играта- отговорът е пагодата Hương Tích. Според легендата пещерата Huong Tich е открита преди 2000 години. Надписът „Nam Thien De Nhat Dong“ от Трин Сам, владетел на Северен Виетнам (1767- 1782), на гранитната плоча на входа означава „най-красивата пещера под южното небе“. В Hương Tích има статуи на божества, но много поклонници идват, за да получат благословии от сталактитите и сталагмитите, много от които имат имена. Много бездетни поклонници търсят плодородие от Núi Cô (момичето) и Núi Cậu (момчето), докато други посещават сталактити и сталагмити, за които се смята, че дават просперитет. Поклонниците често се събират под един определен сталактит, който прилича на гърди, за да уловят капки вода с надеждата да бъдат благословени със здраве от „млякото“ на „гърдите“. Всяка година мястото посреща повече от един милион поклонници и туристи от цялата страна, които пристигат в свещената пещера, за да се помолят за щастлива и просперираща година или просто да се полюбуват на красотата. Нека @master_of_germs каже следващата (той позна държавата). 10
домосед Публикувано: 15 февруари Публикувано: 15 февруари Да се разпознае населеното място. Жокер: #вМоментаСъм 1 1 3
master_of_germs Публикувано: 16 февруари Публикувано: 16 февруари преди 12 часа, домосед каза: Да се разпознае населеното място. Жокер: #вМоментаСъм Ти кажи дали си намерихте трети и четвърти за белот там! 😄 Че @bronco нещо много замислено реагира 😀
домосед Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари преди 12 часа, master_of_germs каза: Ти кажи дали си намерихте трети и четвърти за белот там! 😄 С @bronco събрахме кворум за табла 4 4
bronco Публикувано: 17 февруари Публикувано: 17 февруари На 15.02.2025 г. в 20:40, домосед каза: Да се разпознае населеното място. Жокер: #вМоментаСъм И аз имам снимка от същото място. Дано помогне за разпознаването. 3
домосед Публикувано: 18 февруари Публикувано: 18 февруари преди 23 часа, bronco каза: Дано помогне за разпознаването. Жокер излезе в друга тема. Няма да казвам коя. 2
Zaro Публикувано: 18 февруари Публикувано: 18 февруари преди 6 часа, домосед каза: Жокер излезе в друга тема. Няма да казвам коя. Обадих се на телефона на табелата и ми казаха. Фолклендските острови, най-южната англиканска църква, Порт Стенли, столицата. 5 1 3
Граф Вронски Публикувано: 18 февруари Публикувано: 18 февруари Ох, как ме е яд, че не съм по-смел. 🤣 Викам си усещам английско влияние. Ама, те бяха в юга на Южна Америка. Ахххх 😬 2
traveler Публикувано: 18 февруари Публикувано: 18 февруари преди 23 минути , Граф Вронски каза: Ох, как ме е яд, че не съм по-смел. 🤣 Викам си усещам английско влияние. Ама, те бяха в юга на Южна Америка. Ахххх 😬 Аз пък питах Google Lens, и той това ми каза. 😂 3
Фил Публикувано: 18 февруари Публикувано: 18 февруари Аз пък аз знаех, понеже Домосед ми беше казал къде ще ходи. Всички сме със забранени стимуланти. 1 4
домосед Публикувано: Петък в 01:37 Публикувано: Петък в 01:37 На 18.02.2025 г. в 3:00, Zaro каза: Фолклендските острови, най-южната англиканска църква, Порт Стенли, столицата. Ето няколко кадъра и отвътре Мотото на герба на колонията освен буквалния превод Желай правилното съдържа препратка към името на първия европейски кораб, забелязал островите още през XVI век (векове преди колонизацията и споровете, свързани с нея) - английския Desire На 18.02.2025 г. в 7:01, Фил каза: Всички сме със забранени стимуланти. @Zaro да пуска 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега