Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:

Старият терминал 1 на Шарл дьо Гол определено е кръгъл и се използва, доста съм го ползвал и аз. Но тоя британски военен самолет там ми е странен.

Публикувано:
преди 4 минути , Венелин каза:

Но тоя британски военен самолет там ми е странен.

Не е военен. Пътнически е. Lockheed 10A Electra.

https://www.airteamimages.com/lockheed-10-electra_g-aepn_british-airways-ltd_63222

Британски е ключова улика в гатанката

Публикувано:
преди 46 минути , домосед каза:

Британски е ключова улика в гатанката

Друг жокер е "кошер" :grin:

Цитат

Жокер: активно е и до днешен, много магеланци сме го ползвали, но не изглежда точно така

Впрочем, оказва се, че сградата (от макета) също се използва активно и досега.

Публикувано:
преди 36 минути , Фил каза:

Впрочем, оказва се, че сградата (от макета) също се използва активно и досега.

Да, сградата съществува. Но не се ползва за аерогара 

Публикувано:

Берлин? От гледна точка на това, Че по това време германците са били доста напред с авиацията … От друга страна самолетът на макета  прилича на пътнически, базиран на военен дизайн, а след войната в Берлин надали им е било до слагане на ръкави.

Публикувано:
преди 7 минути , Брани каза:

Берлин? От гледна точка на това, Че по това време германците са били доста напред с авиацията … От друга страна самолетът на макета  прилича на пътнически, базиран на военен дизайн, а след войната в Берлин надали им е било до слагане на ръкави.

И аерогарата, и самолетът са от втората половина на 1930-те

Публикувано:

Гледам в интернет, че Станстед е открито по- късно. Хийтроу (построено 1928) и Гетуик (1928).  Ама не е втората половина на 30-те.

Хм, Лутън- 1938?

Публикувано:

Гатуик да.

Аерогара Кошера (The Beehive) е открита през 1936. 

Съществува и до днес, но се ползва за офиси

https://en.wikipedia.org/wiki/Beehive%2C_Gatwick_Airport?wprov=sfla1

https://maps.app.goo.gl/pLRGh5udanq4uB2e8

@Zaro да пуска

• Харесвам 6
Публикувано:

Хайде, една лесна. Какво е общото между:

1

IMGP9968.JPG.af654981d554baac0a9f2cc31c56f83f.JPG

+

2

image.jpeg.07b9c01b74d2dda141b98928e4b36ab6.jpeg

=

3

image.jpeg.9ed6bba3d4de065a0193285d2a73b585.jpeg

Освен че са свързани с Италия. Загадката иска въображение, а не пряка причинно-следствена, математическа връзка.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Мога да свържа трите снимки само с термина чинкуеченто - Ренесанса от първата половина на 16-ти век, творчеството на Леонардо, разцвета на Флоренция плюс Fiat 500.
500 e cinquecento на италиански, същото се ползва и за съкращение от millecinquecento (1500 г. - конкретната ренесансова епоха).

• Харесвам 3
Публикувано:

В Палацо векио от първата снимка е "Salone dei cinquecento", който е побирал 500-те души от Великия съвет. 🙂

А по повод 500 години от смъртта на Леонардо да Винчи, през 2019 г. излезе документалният филм Leonardo cinquecento. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 27 минути , master_of_germs каза:

В Палацо векио от първата снимка е "Salone dei cinquecento", който е побирал 500-те души от Великия съвет. 🙂

А по повод 500 години от смъртта на Леонардо да Винчи, през 2019 г. излезе документалният филм Leonardo cinquecento. 🙂

Много топло. Почти пари.

Жокер - липсва връзката между Леонардо и Палацо Векио. Леонардо е тосканец, но никога не чувства Флоренция близка, никога не става фаворит на Медичите, макар че за кратко работи и за тях.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не знам каква е. Но салонът на 500-те е направен в годините, когато Медиите са прокудени от Флоренция.

Отчитайки, че предният ти пост е жокер, предполагам, че вероятно Леонардо е приел поръчка от Макиавели да изрисува салона? 

Не съм влизал в Палацо векио... Второто ми ходене до Флоренция все се отлага. Но имам някакъв спомен, че в даден момент, за кратко Леонардо и Микеланджело работят във Флоренция заедно по общ проект и никой от двамата не завършва неговата си част... И не се сещам, къде другаде би могло да е, освен в Палацо векио...

Също така не знам, кой от двамата е шофирал тоя червен Фиат 500. 😄

• Смея се 6
Публикувано:

Връзката е, че Палацо Векио (1) е трябвало да бъде сцена на дуел между Леонардо (2) и Микеладнжело. Битката на Ангиари срещу Битката на Кашина. Сцена на дуела е бил ... салонът на 500-те (3).

Може би наградата е била Фиат 500. 😁

@master_of_germs, ти си на ход.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 58 минути , Zaro каза:

Връзката е, че Палацо Векио (1) е трябвало да бъде сцена на дуел между Леонардо (2) и Микеладнжело. Битката на Ангиари срещу Битката на Кашина. Сцена на дуела е бил ... салонът на 500-те (3).

Може би наградата е била Фиат 500. 😁

@master_of_germs, ти си на ход.

@master_of_germs , мога ли да взема реда за участие, обещавам да го върна при първа възможност :wink:
Не за друго, ама има известна връзка със загадката на Zaro. :wink:

А къде съм снимал това? :smile3: 

( жокер - не е нито в Макао, нито в Лас Вегас :grin: )

image.jpeg.a1bbfd862cadd135a5ff81c75b46a113.jpeg

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Фил каза:

@master_of_germs , мога ли да взема реда за участие, обещавам да го върна при първа възможност :wink:

Разбира се, няма нужда и да ми връщаш реда. Но, според мене, трябваше да е ред на @Argentique. 500 беше ключът и е редно тя да получи поне един ваучер за 500 долара в експедия. 😉

Аз съм пословичен с това, че съм напълно неспособен да различа една марка или модел автомобил от друг.

Знам, че Фиат 500 има легендарен статут сред магеланците, но никога не бих го разпознал по картинка... а и на живо. 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Малко ми заприлича на Копенхаген, дето има един Давид отпред, но другата сграда не ми се вързва. Няма и кула, но има лек тоскански вид.:smile3:

Някъде в Германия?

Публикувано:
преди 1 час, master_of_germs каза:

.... Но, според мене, трябваше да е ред на @Argentique. 500 беше ключът и е редно тя да получи поне един ваучер за 500 долара в експедия. 😉

Джентълмен! :good: 

Цитат

Аз съм пословичен с това, че съм напълно неспособен да различа една марка или модел автомобил от друг.

Знам, че Фиат 500 има легендарен статут сред магеланците, но никога не бих го разпознал по картинка... а и на живо. 😄

Ееее, не думай!  -  You’ll never forget the first time you see one!

и още една  :grin:

Преди 1 час, traveler каза:

Някъде в Германия?

Да, Германия. 
Остава градът да се разпознае и сме готови. 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, master_of_germs каза:

Но, според мене, трябваше да е ред на @Argentique. 500 беше ключът и е редно тя да получи поне един ваучер за 500 долара в експедия. 😉

Според теб – да, но според @Argentique не ѝ е ред за загадки. Първо, че сподели само асоциации, които ѝ навяват снимките, а второ – във Флоренция не е била и я мързеше да търси какво да е. :smile:
Но ваучер може. 😄

А на @Фил снимката съм я виждала в други канали и няма да играя 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.