mililia Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Докато Заро се произнесе ще гадая за гробището. Мисля, че е в Северна Гърция. Ако не се бъркам този тип "трева", която се вижда на снимката и беше нещо като тапет във ФБ. Май я беше постнала след като ходи до Гърция. Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Жокери 1 Остров 2 Филм 3 Сила Връзка към коментар
mililia Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Хмм, тогава ще е остров Гозо, а филма е "Край морето" с Анджелина Джоли Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Не Втората партида жокери 1 Храна 2 Мултипликация 3 Деца Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Това вече прилича на хайку... 3 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 на мен ми приличат скалите на Малта, ама дали ... 1 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Последен жокер ) Топло! Топло! Топло! / да не нарушаваме ритъма на хайкото / 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Селището на Попай!Там е сниман игралния филм. 2 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 (редактирано) Браво!!!! Мари, ти си! ))) Кой обича спанак?! Подробничко за селището ето тук http://www.dnes.bg/travel/2014/02/08/selceto-na-popai-v-malta.215156 В допълнение : Ако не водите деца или сте забравили детето в себе си в къщи... ако няма да пиете пунш или да играете миниголф... ако няма да се включвате в ежедневното заснемане на филм с Попай... или ако просто искате да се насладите на хубавото време и гледка, можете да се настаните на отсрещните скали без да влизате в селището. Двайсетина метра след спирката на автобуса и вадете фотоапаратите... или просто седнете на оградата на пътя. Иииии .....Екшън! Цена на входа 10,5 евро Селото на Попай се намира на 3 км от град Мелиеха. Автобус от Валета - 42 Автобус от Слима и Сейнт Джулианс -222 Слизате на втора спирка в Мелиеха и от там 237, който минава на час та ако ви се върви - може и пеша от там Малко снимки Редактирано 19 декември, 2014 от Angelika 12 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 От къде е снимката?Какво е особеното на тази сграда? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Хайде,жокери-да не убивам играта! В Европа е. Градът е известен с най-много сгради в този стил,една от причините да бъде в списъка на Юнеско. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Флоренция? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Много студено. Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 Северна страна? Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 19 декември, 2014 Сподели Публикувано: 19 декември, 2014 (редактирано) "Elizabetes iela" 10б, сграда в Art Nouveau стил, построена през 1903 от Mikhail Osipovich Eisenstein, руски архитект и инженер с немски корени. Ар Нуво или модернизъм достига своя връх през 90-те години на 19 век (особено периода 1890–1905). Движението Ар нуво си поставя за цел да направи изкуството част от всекидневния живот, както и да прекъсне всички връзки с класическите времена и да разруши бариерите между изящните и приложните изкуства. В основите му лежи един специфичен начин на мислене относно модерното общество и новите методи на производство, с опит да се предефинира значението и естеството на работата в изкуството, така че изкуството да не пренебрегва който и да било ежедневен обект, без значение на неговото приложение. Като реакция на академичното изкуство на 19 век, стилът се отличава с изобразяване на плоски декоративни форми; преплетени форми на камшиковидната крива; асиметрия; изтъкване на ръчно изработените предмети, като опозиция на фабричното производство; широка употреба на нови и често скъпи материали; внимание към детайла и изработката; отхвърляне на предишните стилове в изкуството. Сградата се намира в централната част на Рига - Старият град. Друго, обаче, за тази сграда не намерих, а е интересно дали скулптурите (ако може да се нарекат така) изобразяват някого... И си признавам, че се рових в Уикипедия Редактирано 19 декември, 2014 от Asterisk 6 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 (редактирано) Е това се казва отговор! Asterisk,пускай снимка,докато аз "допълвам" информацията. Много ми хареса,какво е написала авторката на статия за Рига: Изпънат врат, вдигнат нагоре поглед и уста, отворена от възхищение – това е типичната поза на туристите в Рига, когато се разхождат по улица „Алберта“ или по близката „Елизабетес“. Една до друга богато украсени къщи в стил ар нуво карат гостите да затаят дъх, и то не само на тези улици. Точно в тази поза и аз се дивих повече от час,изследвайки елементите на пищно украсените фасади,въпреки дъжда.Рига е градът с най-много сгради в стил ар нуво в света(около 800).Образите по фасадите са предимно на митологични същества.Вманиачен архитект, прави на сградата си отгоре фалшив полу-етаж само за да има достатъчно място за пищната декорация,която си е наумил. Ето още от най-красивите образци.Всъщност, не се намират в стария град,но пак са в централната част - кварталът с посолствата. Редактирано 20 декември, 2014 от Мари Николова 5 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 Eто: 1 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 Жокер - в България е Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 предполагам, че е гробница ? Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 (редактирано) Да. Датирана е към 4 в. пр. н. е. и е известна със стенописите в нея. Редактирано 20 декември, 2014 от Asterisk Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 Старосел? Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 (редактирано) М не, наблизо от мястото 50-80 км. се намират Перприкон и Татул Хайде още нещо - снимката е на истинската гробница. Редактирано 20 декември, 2014 от Asterisk Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 Последното което се сещам да съм бил в наоколо в района е "Рошавата чука" или нещо подобно, едно село до Хасково... Александрово май се казваше... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 Да не е Казанлъшката гробница, тя също е от края на 4 век. Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 20 декември, 2014 Сподели Публикувано: 20 декември, 2014 (редактирано) Мари Николова Asterisk,пускай снимка,докато аз "допълвам" информацията. Мари, пускай ако има още, интересно е А за снимката с камъните и вратата - Александровската гробница край с. Александрово. Открита е през 2000 г. археологът Георги Китов (1943-2008) край с. Александрово, Област Хасково. Датирана е към 4 век пр.н.е., принадлежала на тракийски цар или знатен аристократ. На стенописите са изобразени ловни сцени (лов на глигани и елени), а в долния фриз — пир. И двете сцени вероятно се отнасят към отвъдния свят, обикновено пресъздаван в гробниците. Известно е, че в представите за отвъдното на аристократическото учение на траките съществуват идеи за „вечния лов“ и „вечно пируване и пиянство“[1], в които обожествените герои прекарват безвремето си. Слагам снимки само на нещата, които ми се видяха по-интересни. Имаше златни накити, малко оръжия и макетът в реален мащаб. За съжаление от притеснение заради камерите и охраната снимките са....И съм забравила да снимам точно надписите на тези фигурки. Нямаха нищо против за снимането. Самата гробница беше заключена. Снимах през една дупка на посоки в тъмното (дано не съм нарушила някое правило). Може би тези рисунки са ги оставили някога, за да покажат как са живели, не знам... Сега ми се ще да излезем по на просторно, че.... И още нещо, което не знам дали въобще е редно да го пиша. Първото, което се набива на очи като се запъти човек към залата в музея са снимки на политици. Kakadu, ти си Редактирано 20 декември, 2014 от Asterisk 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега