iMari Публикувано: 13 януари, 2015 Сподели Публикувано: 13 януари, 2015 (редактирано) Може ли аз? Хайде, една по-южна дестинация.Коя е тя? А ,закъснях,нищо - когато и дойде реда на моята снимка тогава,ако кажете -махам я. Редактирано 13 януари, 2015 от Мари Николова Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 13 януари, 2015 Сподели Публикувано: 13 януари, 2015 Това не е ли р. Тигре, до Буенос Айрес. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 13 януари, 2015 Сподели Публикувано: 13 януари, 2015 Позна. Давайте снимката на Мари, или пък Теди, както се разберете. Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 13 януари, 2015 Сподели Публикувано: 13 януари, 2015 Оги, за пръв път познавам та ми се иска да си ползвам реда. Какво е това място и къде се намира? 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Китай? Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Виетнам ? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Виетнам ? Според мен, йероглифите са китайски. И мястото ми е познато, ама не са ми тук снимките от Китай, Хонконг и Макао. Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Александра, в Китай е. За мен сградата беше интересна, заради нетипичната си архитектура. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Александра, в Китай е. За мен сградата беше интересна, заради нетипичната си архитектура. О, аз там видях какво ли не. В смисъл - смесица от стилове, цветове и форми. Но то е нормално в Азия културите се преплитат и навсякъде може да се види нещо, нетипично за съответната държава. Връзка към коментар
гост Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Добре, де? Какво е това? Някой "китаец" ще познава ли? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 (редактирано) Добре, де? Какво е това? Някой "китаец" ще познава ли? Я храмът на Конфуций, я - на някой от учениците му Сега, като се замислих, в Сиан имаше нещо подобно. Редактирано 14 януари, 2015 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Това е храм, но религията не е типична за Китай. Намира се в Сиан. Ако и след този жокер никой не познае направо ще кажа отговора. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 (редактирано) Така изглеждат и джамиите там. Да, това трябва да е джамия. В Китай ги има около 30 000 и има и доста китайски мюсюлмани. Тази в Сиан беше с нещо забележителна, ма не се сещам с какво. Редактирано 14 януари, 2015 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 (редактирано) Това е джамията в Сиан, най-старата в Китай построена 742 г. по време на династията Мин. За мен беше интересна точно с архитектурата, типично китайска. Подобно минаре като пагода не бях виждала. Джамията се намира в мюсюлманския квартал, където е доста цветно, има пазар и продават питки. След цял месец на ориз много им се израдвах. Мюсюлманин в джамията. Редактирано 14 януари, 2015 от Tedy 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2015 Сподели Публикувано: 14 януари, 2015 Това е джамията в Сиан, най-старата в Китай построена 742 г. по време на династията Мин. За мен беше интересна точно с архитектурата, типично китайска. Подобно минаре като пагода не бях виждала. Джамията се намира в мюсюлманския квартал, където е доста цветно, има пазар и продават питки. След цял месец на ориз много им се израдвах. Мюсюлманин в джамията. Xian_014d.jpg Ама в Китай има нещо особено, дето го няма нийде другаде по света: На местната мюсюлманска общност е забранено изграждането на джамия в стил с различна от традиционната китайска архитектура, с изключение на арабската калиграфия, чието използване е било позволено. И за това, джамиите изглеждат като пагоди. В Гуанджоу само видях една джамия с нещо подобно на минаре, ама като морски фар, за каквото и се използва, та за туй носи името Светлата джамия. 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Ама в Китай има нещо особено, дето го няма нийде другаде по света: На местната мюсюлманска общност е забранено изграждането на джамия в стил с различна от традиционната китайска архитектура, с изключение на арабската калиграфия, чието използване е било позволено. И за това, джамиите изглеждат като пагоди. В Гуанджоу само видях една джамия с нещо подобно на минаре, ама като морски фар, за каквото и се използва, та за туй носи името Светлата джамия. Пропуснах едно дребничко уточнение, за да е съвсем исторически точно: по това време управлява династията Тан - 618-907 с едно мъничко прекъсване, династията Мин управлява около 6 века по- късно - 1368-1644. Редактирано 15 януари, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 Пропуснах едно дребничко уточнение, за да е съвсем исторически точно: по това време управлява династията Тан - 618-907 с едно мъничко прекъсване, династията Мин управлява около 6 века по- късно - 1368-1644. Взех информацията от Уикипедия, явно там е сгрешена. 1 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 (редактирано) ХХ Редактирано 16 януари, 2015 от Lirea Връзка към коментар
Тони Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 (редактирано) Тук съм била, даже имам едно шишенце с плуващи вътре частици. ПП:Баларат Редактирано 16 януари, 2015 от Тони Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Добре де, знам, че не е по правилата, но тъй като никой не пуска предизвикателство, нека аз ви предизвикам с едно много интересно местенце Не може да се продължи, докато Теди не каже кой е наред. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Е не бъдете такива буквалисти де, и преди това се е случвало така. Тя без това е полуумряла играта...Ето, аз давам реда си на който каже Теди. 2 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 (редактирано) Не може да се продължи, докато Теди не каже кой е наред. Добре, разкарах снимките и поста да не развалям реда. Ама май не мога съвсем да го изтрия... Редактирано 16 януари, 2015 от Lirea Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Не писах, защото Александра позна и според правилата тя пуска следващата загадка. Мислех, че се подразбира. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Добре, разкарах снимките и поста да не развалям реда. Ама май не мога съвсем да го изтрия... Хайде, аз ти отстъпвам моя ред, щом ти е мерак Пусни следващата загадка, моля! Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Да видим това дали ще затрудни пътешествениците 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега