nikolaysto Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Празнуване на Еид-ал-фитр / Рамадан/ в Индонезия? Континента е верен - държавата не Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Фестивалът на огъня в Япония? Връзка към коментар
nikolaysto Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Фестивалът на огъня в Япония? Макар и да е много общ, ще приема отговора за верен.В Япония има много фестивали на огъня, на места запалват чадъри, на места специално построени статуи/досойински огън/ и какво ли още не.Конкретния фестивал се нарича Отегби и до колкото знам в този му вид се провежда само и единствено в Томонура, Фукуяма, Перфектура Хирошима. Трудно ми е да преценя, но факлите, които запалват тежат поне 200-300кг и ги качват до върха на храма в продължение на 1:30 - 2:00часа. В радиус от 2 метра огънят ти гори кожата и се изисква невероятно мъжество за да си част от екипа, който я носи.Един приятел е част от екип номер 2 в следващото клипче - той и приятелите му ми показваха ръцете си, които бяха целите в белези от въглени падали върху тях в предходни години.https://www.youtube.com/watch?v=uxS4VjmsJsk Интересен народ са японците...AlexandraKo - ти си на ход. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 (редактирано) Макар и да е много общ, ще приема отговора за верен. В Япония има много фестивали на огъня, на места запалват чадъри, на места специално построени статуи/досойински огън/ и какво ли още не. Конкретния фестивал се нарича Отегби и до колкото знам в този му вид се провежда само и единствено в Томонура, Фукуяма, Перфектура Хирошима. Трудно ми е да преценя, но факлите, които запалват тежат поне 200-300кг и ги качват до върха на храма в продължение на 1:30 - 2:00часа. В радиус от 2 метра огънят ти гори кожата и се изисква невероятно мъжество за да си част от екипа, който я носи. Един приятел е част от екип номер 2 в следващото клипче - той и приятелите му ми показваха ръцете си, които бяха целите в белези от въглени падали върху тях в предходни години. Интересен народ са японците... AlexandraKo - ти си на ход. Не, не е само там. Омидзутори е подобен и се провежда в началото на март в храма Тодайджи в Нара. Там факлите са по 8 метра дълги и по 80кг. Ама нали трябва да са адекватни на най - голямата статуя на Буда. Редактирано 14 февруари, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Ето новата снимка :[ 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 montserrat monasterio, Cataluña, España Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 montserrat monasterio, Cataluña, España И аз съм била там! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 (редактирано) montserrat monasterio, Cataluña, EspañaВерен отговор, ти си, Александър! Мисля, че напред в темата писахме за манастира Монсерат, който ми е любимо място. Заради всичката красота на мястото, заради историята на Игнасий Лойола, заради легендата за Черната Дева и магнетичното излъчване на всичко там. Редактирано 14 февруари, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 (редактирано) Надявам се, този път да ви затрудня повечко. Редактирано 14 февруари, 2015 от Alexander 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Фуникулярът към Сакре Кьор? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 не Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Лисабон? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 не Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 Загреб или Будапеща? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 14 февруари, 2015 (редактирано) студено, разгледайте подробно снимката, тя самата има жокери, иначе надали ще уцелите, освен, ако не сте били лично на мястото Редактирано 14 февруари, 2015 от Alexander Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 фуникулярът към Bom Jesus do Monte Sanctuary в Брага. Признавам, че не съм била там, но мястото е невероятно 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 (редактирано) фуникулярът към Bom Jesus do Monte Sanctuary в Брага. Признавам, че не съм била там, но мястото е невероятно Точно! Фуникулярът работи на принципа на противотежестите, представялва два вагона свързани със стоманено въже. Всеки има резервоар за вода, когато едини се напълни горе, другия се източва долу и се сменят позицийте им и после наново. Мисля, че е единственият по рода си, работещ по тази система. Ето малко снимки от това място Редактирано 15 февруари, 2015 от Alexander 11 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 дано скоро успея да го посетя ето и от мен загадка Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 (редактирано) Музеят в Тауър, Лондон. Редактирано 15 февруари, 2015 от Zaro Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 Струва ми се,че снимката е от музей в Ла Валета,исторически или военен,не помня. Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 Zaro e прав Това бяха две много интересни брони от династията на Тюдорите . Малката е правена за момче, а тази до нея за някакъв огромен благородник Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 Още една лесна, но снимката ми харесва: 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 Арката в Дефанс? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 16 февруари, 2015 neuromancer, ти пак ни забравииииииииииииииии твой ред е да пускаш следващата загадка, нищо, че Фичо не те е поканил Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега