Тони Публикувано: 18 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 18 февруари, 2014 Тъкмо това гледах. Сега като се замислих, се сещам, че имаше нещо...дали беше временно затворена или нещо подобно???? Ей сега след малко ще попитам онова момче, дето беше с мен на срещата в Рибарица, той си и там и сега, да се присети къде сме се качвали точно. За билета-да, то и моят до Азията сега е 400, ама тогава не беше на промоция и така...редовна цена си беше. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 18 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 18 февруари, 2014 (редактирано) Теди- http://www.rialto.com.au/ Не знам колко точно време имате, но предполагам ще сте из ситито. Погледни ако искаш и тук за насоки... http://www.thatsmelbourne.com.au/Pages/Home.aspx Има едни много хубави малки улички из вътре, такива нашарени целите с графити. Редактирано 18 февруари, 2014 от Тони Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2014 Не си се качвала на Еурека, тя е точно отсреща на снимките ти. Кажи къде си била, при теб няма стъкло. Там сме в неделя. Нашият билет излезе 560Е между другото. 560 E до Мелбърн ли? С кои авиолинии? Връзка към коментар
Тони Публикувано: 18 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 18 февруари, 2014 Е то тия цени нашите са от катарската промоция, нали купувахме вкупом кой за където го влече. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 18 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2014 (редактирано) 560 E до Мелбърн ли? С кои авиолинии? С катарците София - Мелбърн - Истанбул и после с турците до София за тази цена. Още се усмихвам от кеф. Тони, благодаря. Редактирано 18 февруари, 2014 от Tedy 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 С катарците София - Мелбърн - Истанбул и после с турците до София за тази цена. Още се усмихвам от кеф. Тони, благодаря. То си е за усмихване. На Големият бариерен риф ще ходите ли? Whiteheaven Beach и Heart Reef (изобщо района около острова Whithsunday) изглеждат доста интересни за фотография от въздуха... Нещо започнах да се замислям... Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 То си е за усмихване. На Големият бариерен риф ще ходите ли? Whiteheaven Beach и Heart Reef (изобщо района около острова Whithsunday) изглеждат доста интересни за фотография от въздуха... Нещо започнах да се замислям... Не, отиваме в Нова Зеландия. Един месец в природния рай. 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 Теди- http://www.rialto.com.au/ За съжаление на това място вече няма площадка, а панорамен ресторант. По информация от нета,от 2009г. Ти преди това ли си била там? Остава варианта Еурека със стъкло. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2014 Не, отиваме в Нова Зеландия. Един месец в природния рай. Ако не се "чуем" до заминаването ви - приятно изкарване! Ще направиш убийственни снимки, после ще показваш. 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 21 февруари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 21 февруари, 2014 Точно 2009 август. Скоро имаше случка там, бяха ми споменали нещо, че някакви типове се качили и докато някой успее да реагира са отворили прозорец и са скочили с тия парашутчета, някакъв такъв моден екстремен спорт било. Мой приятел твърди, че е снимал скоро от Еурека и имало варианти да няма отблясък. Тъй като и той се занимава с фотография в свободното време съм склонна да му вярвам. Така че опитай все пак. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 февруари, 2014 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2014 За съжаление на това място вече няма площадка, а панорамен ресторант. По информация от нета,от 2009г. Ти преди това ли си била там? Остава варианта Еурека със стъкло. Слагаш поляризиращ филтър за намаление на отраженията. Друг трик - доближаваш обектива съвсем близо до стъклото и покриваш всичко около него с яке (закачулваш се), единственната светлина да идва отпред, най-добре мъжът ти да държи якето. :) Остава фактора "през стъкло", което е нещо от рода на "с презерватив", но поне няма да имаш отражения :) 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 27 март, 2014 Сподели Публикувано: 27 март, 2014 Слагаш поляризиращ филтър за намаление на отраженията. Друг трик - доближаваш обектива съвсем близо до стъклото и покриваш всичко около него с яке (закачулваш се), единственната светлина да идва отпред, най-добре мъжът ти да държи якето. :) Остава фактора "през стъкло", което е нещо от рода на "с презерватив", но поне няма да имаш отражения :) Fly, късно видях съвета ти за закачулването, но за друг път ще знам. Ето Мелбърн от Еурека. 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 март, 2014 Сподели Публикувано: 28 март, 2014 (редактирано) Melbourne_001c.jpg Fly, късно видях съвета ти за закачулването, но за друг път ще знам. Ето Мелбърн от Еурека. Убийственна! Аз лично бих осветлил експозицията съвсем мъничко (знам, че снимаш RAW), но аз просто си имам една такава склонност по принцип... Предполагам, че си редактирала някоя и друга снимка вече, дай линк да порадваме окото де... Или сложи някоя и друга направо тук (или в тема за Нова Зеландия). Сигурен съм, че сте направили велико пътешествие. Редактирано 28 март, 2014 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 28 март, 2014 Сподели Публикувано: 28 март, 2014 Аз леко съм я затъмнила, може и да съм прекалила, все по-трудно ми е да преценявам на лаптопа. Убийственна! Аз лично бих осветлил експозицията съвсем мъничко (знам, че снимаш RAW), но аз просто си имам една такава склонност по принцип... Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 28 март, 2014 Сподели Публикувано: 28 март, 2014 Имам и още една. 10 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 28 март, 2014 Сподели Публикувано: 28 март, 2014 Предполагам, че си редактирала някоя и друга снимка вече, дай линк да порадваме окото де... Или сложи някоя и друга направо тук (или в тема за Нова Зеландия). Сигурен съм, че сте направили велико пътешествие. Пускам снимки на страницата си във фейса. Ако имаш регистрация, може да ме намериш там - Tedy Ivanova. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 март, 2014 Сподели Публикувано: 28 март, 2014 Пускам снимки на страницата си във фейса. Ако имаш регистрация, може да ме намериш там - Tedy Ivanova. Мерси, много са хубави, за сега си редактирала само 8 снимки, но има доста от Китай, като имам време ще ги разгледам по-подробно, както и тези от Гърция. Много добра идея да вземете местен фотограф за стената (китайската) - няма хора по снимките и мястото е изключително красиво. Аз за пръв път през живота си "резервирах" местен фотограф в Кейп Таун за ден и половина за сега през Май, да видим какво ще излезе... Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 28 март, 2014 Сподели Публикувано: 28 март, 2014 Мерси, много са хубави, за сега си редактирала само 8 снимки, но има доста от Китай, като имам време ще ги разгледам по-подробно, както и тези от Гърция. Много добра идея да вземете местен фотограф за стената (китайската) - няма хора по снимките и мястото е изключително красиво. Аз за пръв път през живота си "резервирах" местен фотограф в Кейп Таун за ден и половина за сега през Май, да видим какво ще излезе... Не беше фотограф, а просто гид, но познава много добре района. Обясних му какво търся и той ни разведе. Бях много доволна. Връзка към коментар
Iceman Публикувано: 21 декември, 2014 Сподели Публикувано: 21 декември, 2014 (редактирано) здравейте , искам да попитам с какво пътувахте, и с какво ще най удобно да се пътува от Melbourne до Great ocean road 12 apostles и обратно ....кола под наем или организирано? има турове за около 90 кинта но ....все ми се струва че с кола е най добре ...и стига ли ден за там??...в смисъл рано сутрин тръгвам към 06:00 около 260км са значи 09:00 да съм там..и към 18:00 да тръгна да се връщам на обратно ...как звучи? Редактирано 21 декември, 2014 от Iceman Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 декември, 2014 Сподели Публикувано: 21 декември, 2014 здравейте , искам да попитам с какво пътувахте, и с какво ще най удобно да се пътува от Melbourne до Great ocean road 12 apostles и обратно ....кола под наем или организирано? има турове за около 90 кинта но ....все ми се струва че с кола е най добре ...и стига ли ден за там??...в смисъл рано сутрин тръгвам към 06:00 около 260км са значи 09:00 да съм там..и към 18:00 да тръгна да се връщам на обратно ...как звучи? Кола под наем, зарежи ги туровете, а ако са 90 AUD сигурно и по-евтино ще излезе колата. Няма специални изисквания, с българска книжка може. Толкова много има за гледане по пътя, че е много важно да си си с твоето темпо. Иначе ще искаш да останеш повече време при коалите, ама ще те подгонят да тръгваш, после няма да ти се стои еди къде си, пък там ще се бавят и т.н. Ако не си карал от дясната страна на пътя, бързо ще свикнеш. Внимавай с ограниченията за скоростта, следят се стриктно с камери и много боли, от опит го казвам Прави се за един ден, аз съм го правил, дори и с по-късно тръгване. На отиване караш по пътя, на връщане като се стъмни се връщаш по магистралата. Гледай точно около залез да си на апостолите, гледката спира дъха. Писал съм и един пътепис, погледни го и него: [sharedmedia=tutorials:tutorials:70] 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 декември, 2014 Сподели Публикувано: 22 декември, 2014 ....Ако не си карал от дясната страна на пътя, бързо ще свикнеш. ... Е, точно от дясната страна на пътя би трябвало да е свикнал 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 22 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 декември, 2014 И аз с кола, то там има толкова много места за спиране, че ако си с тур ще се пукнеш от яд за това, че не можеш да спираш когато и за колкото си искаш. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 декември, 2014 Сподели Публикувано: 22 декември, 2014 Тони, а за какво си говорихте с мама Кенга и бебето Ру, което любопитно наднича? ;) ;) Снимките ти са невероятни! 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 22 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 декември, 2014 (редактирано) Те са толкова мили същества, че ти иде на ги хванеш и мачкаш, мачкаш... За мен най-прекрасното н Ау е точно това- многото животинки, които ние си нямаме. Помня, че отивайки в зоологическата, която е огромна и вървейки вътре срещнахме една от служителките, коята седеше до една пътечка и ни помоли мъничко да заобиколим, тъй като са изпуснали без да искат една змииичка, ама тя я наблюдавала и чакала да дойде човек, който да я хване и прибере. Всъщност била доста отровна, но нямало проблем. Редактирано 22 декември, 2014 от Тони 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега