Прескочи до съдържание

От София до летище Букурещ?


Препоръчани мнения

Замислям се дали да не ползваме Blue Air, но нямам идея как можем да се придвижим от София до летището, при положение, че сме без кола.

Някой може ли да помогне? И дали упражнението в името на по-евтините билети изобщо си струва?

 

Връзка към коментар

Автобус до Русе и от там такси или микробуси. Например това: http://transferagency-bg.com/. Потърси в нета. Мисля, че има и влак до Букурещ.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От София до Букурещ има всекидневни автобуси (82 лева за двупосечен билет). Тръгват след полунощ и пристигат в Букурещ рано сутринта (гара Филарет). Автобусът за обратно тръгва в 16.00 от Букурещ. От гарата до летището може да ползвате автобус 780 (цена = 6 лей, около 2,6 лева).  

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Има и влак, включително нощен със спални вагони (не помня цената обаче).

Стенк ме е изпреварил :)

Редактирано от Прасунсен
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря много, вариант ни е да го ползваме в едната посока. Голям разход ще е като време, но пак е нещо.

Изобщо не се оправих със сайта на БДЖ, добре че сте вие!

Пак благодаря!

Връзка към коментар

Спални купета има в руските вагони. Между другото догодина руснаците спират влака Москва - София.

 

Аз говорех за българските вагони които винаги след Горна Оряховица се изпразват и може да се ширите сами в цялото купе.

Относно сайта - търси международно бюро Рила. Нощният тръгва мисля около 20.00 часа от София и към 07.30 е в Букурещ лятото , а зимата по-бързо ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От София до Букурещ има всекидневни автобуси (82 лева за двупосечен билет). Тръгват след полунощ и пристигат в Букурещ рано сутринта (гара Филарет). Автобусът за обратно тръгва в 16.00 от Букурещ.

 

Имат намаление с клубна карта. Провери какво е до Букурещ.

Отстъпки от цената на билетите до 35%  http://www.etapgroup.com/?info=6

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Може и с влак директно до летището- Бънеаса мисля че се казва - връзка от гара де Норд. 7:55 и 18:45 часа от София. Според мен при вариант с влака, ако имате карта за намаление излиза по-евтино ако си извадите вътрешен билет София-Русе с 50% намаление, а Русе-Букурещ-норд международен редовен билет. Може и с връзка на Горна Оряховица или на Каспичан към Русе. От 14 декември 2014 година освен международните няма да има друг директен влак София-Русе. Сега такъв е на 15:25 от София. От Русе може и микробус на Ованесови- оставят те на една от метростанциите и оттам градски транспорт.

Редактирано от ОКЕАН
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Друг вариант е до Русе, а от там има доста бусчета които возят директно до Отопени.

За вариантите от Русе до Букурещ /летище Отопени/ пълната информация се намира тук http://airport-guide.wikispaces.com/Ruse+-+Bucharest+Otopeni+%28Henri+Coand%C4%83+International+Airport%29

Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...

Ох, цял ден търся и не мога да открия ето това нещо

post-146-0-62516700-1443023950_thumb.jpg

, което копирах преди няколко месеца,  като най-удобен вариант за придвижване от Русе до летище Отопени (няма фирма, телефон, цени).  И си мисля, че беше някъде в магеланци, ама го няма.  Нощния транспорт ми пасва идеално, понеже самолета ми е в 6,00 ч.

Ако някой има идея, да сподели, или пък  сигурен и евтин друг транспорт за да сме към 3-4 сутринта на Отопени с тръгване от Русе.

Връзка към коментар

Здравей,

има няколко фирми от Русе, може и да ги има в темата, не съм проверявала , тип споделено такси, маршрутно такси , а и ако не си сам със сигурност излиза изгодно...не знам каква цена търсиш

http://bucharest.alle.bg/

http://transferagency-bg.com/marshrutno-taksi-ruse-bukuresht-40lv/

а има и група във Facebook , където търсиш или предлагаш транспорт :

https://www.facebook.com/groups/316354981890417/?pnref=lhc

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Цял ден търся и не мога да открия ето това нещо

вероятно защото вече не пътува тази маршрутка - четох, че са я закрили поради липса на клиенти.

Ето ги актуалните маршрутки в един руско-английски сайт http://rousse-bucharest.alle.bg/русе-бухарест-аэропорт/

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От София до Букурещ има два директни автобуса  в 00,30 и 10,00 часа ( само вторият е  до Отопени)  много по-удобно е от влак и цената е 50 лв, за еднопосочен билет. Очевидно и двата са доста неудобни за ранни полети. Друг вариант е с автобус София-Русе - 25лв. ,много начесто са , удобен за ранен полет е автобусът, тръгващ в 22.00 часа от София, към 4,00  е в Русе   и от Русе такси до летището -цена 80-100 лв. (1,5-2 до времето, когато искате да сте на летището)

На "актуалните маршрутки" в английския сайт не бих се доверила. Много често им сменят разписанието. Дори в сайта на автогара Русе http://www.avtogararuse.org/ не са актуални. Най-точна информация може да се получи от информация на автогара Русе тел: 082 82 81 51

Редактирано от gerido
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

 

На "актуалните маршрутки" в английския сайт не бих се доверила. Много често им сменят разписанието. Дори в сайта на автогара Русе http://www.avtogararuse.org/ не са актуални. 

 Автогарата в  Русе е общинско предприятие , а сайтът за транспорт Русе-Букурещ(Отопени) е дело на 100%-ов  магеланец .Не се притеснявай за актуалността на разписанието в него   :) , актуализира се постоянно !

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

E не знаех ,че магеланец е еквивалент и мярка за непогрешимост, макар че много се доближава :) Ето например оборваш ме с неверни факти. Автогара Русе не е общинска собственост, а 100 процента собственост  на Транском -Автогара ЕООД и ако много ти е любопитно кой стои зад собствеността може да разцъкаш търговския регистър, лица известни на русенци. Именно това е фирмата ,която предлага автогарови услуги на превозвачите , вкл. до Букурещ . А аз бъди сигурен няма за какво да изпитвам чувство за притеснение за информация в даден сайт ,която лично на мен не ми е необходима :) . Би било хубаво да убедиш създателя на темата и магеланци ,които имат нужда от подобно разписание в актуалността на сайта, но като магеланец е хубаво да си толерантен към алтернативността и възможността за търсене на различни решения за информация и пътуване.

Редактирано от gerido
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.