woman_in_white Публикувано: 27 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2014 Напоследък попадам на доста стари снимки на сгради, улици, места, панорами. Някои сгради изглеждат по-добре в оригиналния си вид отколкото след осъвременяването си. Бихте ли споделили стари снимки и по възможност как изглеждат те в съвременен вариант (ако въобще са запазени). Как Ви харесва преди или сега... Снимките, които провокираха тази тема са от Барселона. Сградата е Casa Lleó i Morera, която се намира на Passeig de Gràcia в Барселона. На мен лично много ми хареса частта от нея над магазина. Преди (в началото на миналия век) и сега Лично на мен в оригинал повече ми харесва. Този магазин променя първоначалния облик. Затова и аз съм я снимала така Ще помоля администратора или модераторите, ако има такава тема тази да бъде заключена. И ако не е в правилния раздел да бъде преместена . 7 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 27 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2014 Хаха, включвам се с нещо родно 12 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 27 октомври, 2014 Автор Сподели Публикувано: 27 октомври, 2014 Пловдив Античният театър Тук е стария Пловдив и разкриване на Античния театър Постепенното му разкриване Античният театър сега 9 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2014 Георги Матеев, чакаме снимките от Дубай преди и сега, които имаш. Айде! 1 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 27 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2014 Античният театър сега Интересно, не съм попадал досега на стари снимки от Пловдив. Като гледам направо наново си е построен Античния театър, което в случая е голям плюс. Нали имаше тема за реставрациите, ето един сполучлив пример 3 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 27 октомври, 2014 Автор Сподели Публикувано: 27 октомври, 2014 Интересно, не съм попадал досега на стари снимки от Пловдив. Като гледам направо наново си е построен Античния театър, което в случая е голям плюс. Нали имаше тема за реставрациите, ето един сполучлив пример Spqr, Античният театър е случайно открит през 60-те години на миналия век при разкопките на южната крепостна стена на античния град (макар, че се е знаело за него по-отрано. Дори "Иречек е чувал, че на това място са откривани каменни пейки от театъра на античния Филипополис...") Спомням си в темата за реставрациите за дискусията за него . Може би снимките са чудесно доказателство за добрата реставрация, която е е призната за едно от най-добрите постижения на българската консервационна школа. Това е макет как е изглеждал преди 1800 години Акустиката му е страхотна и гледането на театър, концерт, опера се превръща в неповторимо изживяване . 11 Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 9 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2015 Имало едно време... Източник: socbg.com 15 Връзка към коментар
Nikola Simeomov Публикувано: 9 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2015 (редактирано) Интересно, не съм попадал досега на стари снимки от Пловдив. Като гледам направо наново си е построен Античния театър, което в случая е голям плюс. Нали имаше тема за реставрациите, ето един сполучлив пример Няма и да попаднеш защото ма мястото на античния театър е имало площадка до към края на 70-те някъде и всичко е било покрито под много метри пръст. Баща ми е израстнал в една от къщите в района. И от него съм слушал че децата са си играли на въпросната площадка преди да открият Античния Театър. Редактирано 9 февруари, 2015 от niko_88y 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Имало едно време... Тази снимка ме подсети, че навремето имаше пилотни коли, които посрещаха и изпращаха самолетите до пистата за излитане/кацане. Беше много забавно, защото разстоянието на българските летища е съвсем малко и пилотите няма как да се объркат по пътя до стоянката, но явно такива бяха правилата... 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Тази снимка ме подсети, че навремето имаше пилотни коли, които посрещаха и изпращаха самолетите до пистата за излитане/кацане. Беше много забавно, защото разстоянието на българските летища е съвсем малко и пилотите няма как да се объркат по пътя до стоянката, но явно такива бяха правилата... То и в момента има пилотни коли, особено в мъгливо време, и ако екипажа каца за първи път са си ценни 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 15 май, 2019 Сподели Публикувано: 15 май, 2019 Хубава тема, но незаслужено изоставена... Преди 50 години (1969-та година) е пуснат първият полет от Хелзинки до Н-Йорк. Самолетът DC-8 първо е кацал в Копенхаген, след това в Амстердам и от там е прелитал над Атлантическия океан до Ню-Йорк. В менюто на първа класа е имало хайвер от белуга и водка Финландия. 19 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 15 май, 2019 Сподели Публикувано: 15 май, 2019 Будапеща 1947 година с вече съборения национален театър. Днес на мястото на театъра е площад Блаха Луйза. В далечината на снимката се вижда гарата Келети. 12 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 Будапеща 1960-та година площад Гелерт. В далечената се вижда взривения от германците през Втората световна война мост Елизабет (Erzsébet). 11 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 На 27.10.2014 г. в 11:30, woman_in_white каза: Бихте ли споделили стари снимки и по възможност как изглеждат те в съвременен вариант (ако въобще са запазени). Как Ви харесва преди или сега... Скоро посетих Бордо и Биариц и ми хрумна да си взема няколко снимки от преди ... 26г. за сравнение преди/сега... Ето тук гарата в Бордо: Оказа се леко сложно да докарам и снимката и обекта на фокус едновременно. Разликата е, че се прекарали трамвай пред гарата, иначе сградата си е същата. Ето и сканирана старата снимка: Следва кулата Pey Berland - тук разликата е, че едно време е била доста по тъмна, а явно междувременно през годините са я минали с пясъкоструйката, защото сега камъкът на градежа беше доста по-светъл: В Биариц пък исках да снимам комбинирано Hôtel du Palais..., да, обаче греда! Оказа се, че хотелът е в ремонт и целият опакован, ама не от Кристо, а от скелетата на строителите Поне на оградата имаше табло със снимка на хотела, та все пак направих комбинирана снимка, макар и не със самия хотел: Ето и сканирана снимката от 1993г.: 19 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 И още няколко от Биариц: преди (1993г.): сега (2019г.) : офисът на BNP - PARISBAS си е пак там, само не съм сигурен старата къща зад него дали си е на мястото, че нещо на новата снимка ми е малко по-различен ракурсът Edit: проверих в гугъл-стрийтвю - там си е и другата къща ........... преди (1993г.) : сега (2019г.) : Тук май само уличното осветително тяло е различно 12 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 И пак за познаване ......една от най-големите красавици на нашето време .... / а кое е то ?...? 4 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 преди 3 минути , ruwenzogy каза: И пак за познаване Орнела Мути 2 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 преди 2 минути , Фичо каза: Орнела Мути Роми Шнайдер, Ракел Уелч, или......Орнела Мути... 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 преди 1 час, ruwenzogy каза: И пак за познаване ......една от най-големите красавици на нашето време .... / а кое е то ?...? Ти нали биеш на Жерар Депардийо малко (и преди години и сега), та това е един филм на Марко Ферери с него и с Орнела Мути (Мишел Пиколи играеше второстепенна роля) като много млади, където има доста освободени сцени и на двамата. Ако си се затъжил, може да оплакнеш окото. 😉 🙂 Спомням си, че го бях гледал в края на 80-те (иначе филма е от 1976 г.) във филмотечно кино "Дружба" на Попа, една жена го превеждаше на момента: 2 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 преди 23 минути , FlyTraveler каза: Ти нали биеш на Жерар Депардийо малко (и преди години и сега), та това е един филм на Марко Ферери с него и с Орнела Мути (Мишел Пиколи играеше второстепенна роля) като много млади, където има доста освободени сцени и на двамата. Ако си се затъжил, може да оплакнеш окото. 😉 🙂 Спомням си, че го бях гледал в края на 80-те (иначе филма е от 1976 г.) във филмотечно кино "Дружба" на Попа, една жена го превеждаше на момента: И аз съм го гледал този филм точно в кино "Дружба". То свободните сцени как да е, но финалната сцена беше доста шокираща , не знам дали версията в youtube са я цензурирали по някакъв начин ... Спомням си, че на прожекцията няколко зрители изхвърчаха като тапи от салона без да дочакат надписите. Друг филм, на който съм виждал хората да се разбягват като хлебарки от салона (пак в кино "Дружба") беше "Сало, или 120-те дни на Содом" на Пазолини. Аз стоически го изгледах целия ... 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 преди 15 минути , Фичо каза: И аз съм го гледал този филм точно в кино "Дружба". То свободните сцени как да е, но финалната сцена беше доста шокираща , не знам дали версията в youtube са я цензурирали по някакъв начин ... Спомням си, че на прожекцията няколко зрители изхвърчаха като тапи от салона без да дочакат надписите. Друг филм, на който съм виждал хората да се разбягват като хлебарки от салона (пак в кино "Дружба") беше "Сало, или 120-те дни на Содом" на Пазолини. Аз стоически го изгледах целия ... Финалната сцена е наистина много шокираща, но аз го пуснах в отговор на снимката на Мути, която Огито беше публикувал. А този филм на Пазолини не го знаех, но съм гледал трилогията "Декамерон", "Цветът на 1001 нощ" и "Кентърберийски разкази" (реда може и да е различен), и там има какво да се види, на мен ми харесваше особено последния и най-вече сцената с ковача, нагорещеното желязо и задника на любовника на жена му... 🙂 🙂🙂 3 Връзка към коментар
vladon Публикувано: 17 май, 2019 Сподели Публикувано: 17 май, 2019 BALKANTOURISTE - Балкантуристе хайде! Преснети снимки от една изложба, която имаше не софийското летище преди време. 10 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 май, 2019 Сподели Публикувано: 20 май, 2019 Кръстовището на "Раковски" и "Царя" 1932г. 12 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 май, 2019 Сподели Публикувано: 20 май, 2019 Paris in the Belle Epoque Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 20 май, 2019 Сподели Публикувано: 20 май, 2019 1986-та Будапеща, концерт на Queen в социалистическа Унгария: Фреди Меркюри пее унгарска народна песен 11 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега