Topfly Публикувано: 8 май, 2020 Публикувано: 8 май, 2020 Градски транспорт в Тирана през 1992-ра година. 4 1 1 3
Topfly Публикувано: 8 май, 2020 Публикувано: 8 май, 2020 2 minutes ago, Mistela said: това върви ли ?! До 90-та година в Албания нямаше частни автомобили. Искаш или не искаш с градския транспорт трябваше да се придвижваш, а поради изолацията и липсата на чужда валута за нови автубуси са нямали пари. 2
epetkov Публикувано: 8 май, 2020 Публикувано: 8 май, 2020 преди 55 минути , Topfly каза: До 90-та година в Албания нямаше частни автомобили. И затова нямаха също и Закон за движение по пътищата. 1 2
Topfly Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 Клиенти слушат музика в магазина на HMV в Лондон на Oxford street. 1955 година. 8
Goal & Boss Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 Вчера (пак) четох цитати от нейни речи и интервюта. Уникална жена! 4
Азз Публикувано: 27 май, 2020 Публикувано: 27 май, 2020 Привет, Не знам откъде точно е тази стара снимка, но много бих искала да разбера. Боровец, но къде е това място и дали още съществува сградата? Някой знае ли? Снимката беше на баба ми и обект на голямо съзерцание в детските ми години. 🙂 Поздрави 2
Topfly Публикувано: 3 юни, 2020 Публикувано: 3 юни, 2020 Училище в област Калабрия (Южна Италия) 1948 г. 2
FlyTraveler Публикувано: 3 юни, 2020 Публикувано: 3 юни, 2020 На 25.05.2020 г. в 11:05, Goal & Boss каза: Вчера (пак) четох цитати от нейни речи и интервюта. Уникална жена! На времето и аз доста я харесвах, после попрочетох повече неща за нея и типа икономика, която въвежда (за пръв път в Европа, ако все пак считаме Обединеното Кралство за Европа де) и ми намаля симпатията. Само и единствено участието и победата над Аржентина във войната на Фолклъндските острови я спасява политически, иначе е била заминала. Новината за смъртта й, бива отпразнувана по pub-овете от голяма част от англичаните. При всички случаи няма безразлични нейни сънародници - или я мразят или я обичат, като повечето все пак я мразят. Не е безлична фигура от сорта на Тони Блеър или Джон Мейджър. 1 1
Topfly Публикувано: 3 юни, 2020 Публикувано: 3 юни, 2020 3 minutes ago, FlyTraveler said: На времето и аз доста я харесвах, после попрочетох повече неща за нея и типа икономика, която въвежда (за пръв път в Европа, ако все пак считаме Обединеното Кралство за Европа де) и ми намаля симпатията. Само и единствено участието и победата над Аржентина във войната на Фолклъндските острови я спасява политически, иначе е била заминала. Новината за смъртта й, бива отпразнувана по pub-овете от голяма част от англичаните. При всички случаи няма безразлични нейни сънародници - или я мразят или я обичат, като повечето все пак я мразят. Не е безлична фигура от сорта на Тони Блеър или Джон Мейджър. Желязната лейди е популярна с това, че никога не е жертвала принципите си в името на популизма 🙂 4
FlyTraveler Публикувано: 3 юни, 2020 Публикувано: 3 юни, 2020 преди 4 минути , Topfly каза: Желязната лейди е популярна с това, че никога не е жертвала принципите си в името на популизма 🙂 Да, то друг нямаше да се наеме да тества принципите на неолиберализма в Европа. 🙂 Преди това ги бяха пробвали в Чили само и там от един, който беше мега-далеч от популизма. 🙂 1
juriwaro Публикувано: 3 юни, 2020 Публикувано: 3 юни, 2020 На 27.05.2020 г. в 17:27, Азз каза: Привет, Не знам откъде точно е тази стара снимка, но много бих искала да разбера. Боровец, но къде е това място и дали още съществува сградата? Някой знае ли? Снимката беше на баба ми и обект на голямо съзерцание в детските ми години. 🙂 Поздрави Повечето от старите вили в Боровец/Чамкория вече не съществуват. Интересно е, че точно тези вили са в австрийски стил - вероятно с австрийски архитекти. Ако те интересува нещо по-конкретно - в историческия музей в Самоков имаше една голяма стара карта на курорта с архивни снимки/картички по нея, указващи бившото им местоположение. Из нета има и още 1 лятна снимка. 6
Фил Публикувано: 13 юни, 2020 Публикувано: 13 юни, 2020 бул. "Клементина" , сега "Стамболийски", поглед от "Света Неделя", 20-те на миналия век. 7
Фил Публикувано: 13 юни, 2020 Публикувано: 13 юни, 2020 Гранд хотел България, построен през 1881г. по проект на чешкия архитект Антонин Колар - автор на някои от най-емблематичните монументи и сгради в София - паметника на Васил Левски, Централния военен клуб, Военната академия, Министерството на войната (отбраната), старата Централна гара. Сред видните обитатели и гости на хотела са Константин Иречек, Джеймс Баучър (който го обитава близо 20 години и умира в хотелската си стая), индийският поет, философ и нобелов лауреат Рабиндранат Тагор, руският бас Фьодор Шаляпин, френският актьор Шарл Ванел и много други. Картичка от 1899г. и старата Централна гара, открита на 01.08.1888 и напълно разрушена през 1974г. 9
MayaS Публикувано: 5 ноември, 2020 Публикувано: 5 ноември, 2020 Булевард Мария Луиза, началото на 20 век. Снимката е преснимана от стъклена фотоплака. Самата плака имеше дефект в средата. 8
Фил Публикувано: 12 април, 2021 Публикувано: 12 април, 2021 Една снимка от началото на 1930-те г. Да видим кой пръв ще познае откъде е. Въпросът на миникуиза е : на кого е паметникът ? 4
iMari Публикувано: 16 април, 2021 Публикувано: 16 април, 2021 @Фил ще кажеш ли откъде е снимката? 🙂 Не мога да преценя чий е паметникът. Левски, Ботев може би? Дали пък не е от Велико Търново?
Фил Публикувано: 16 април, 2021 Публикувано: 16 април, 2021 преди 1 час, Мари Николова каза: @Фил ще кажеш ли откъде е снимката? 🙂 Разбира се. Това е Шумен - вляво е сградата на Военното събрание, насреща е сградата на Общинското управление (понасотящем Районен съд), а на преден план паметникът е на Панайот Волов. 6
Фил Публикувано: 16 април, 2021 Публикувано: 16 април, 2021 Следва една пощенска картичка от 1931г. от фонда на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна. Хайде и още една малка загадка, пак от началото 1930-те - коя е сградата на тази снимка? 2
gini Публикувано: 16 април, 2021 Публикувано: 16 април, 2021 преди 15 минути , Фил каза: Разбира се. Това е Шумен - вляво е сградата на Офицерското събрание, насреща е сградата на Общинското управление (понасотящем Районен съд), а на преден план паметникът е на Панайот Волов. Аз щях да кажа - Ботев 🙂 преди 11 минути , Фил каза: Следва една пощенска картичка от 1931г. от фонда на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна. Хайде и още една малка загадка - ккоя е сградата на тази снимка? Операта, в предишния си вид ?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега