Прескочи до съдържание

Колко напред във времето планирате?


Георги Матеев

Препоръчани мнения

Нищо не планирам, каквото дойде - берекет версин. :smile3:

Даже и самите пътувания често са ми без (или само с най-общ) план, а като гледам тук какви подробни и изпилени програми се правят, направо се комплексирам. :unsure:

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Връзка към мнение

Зависи от дестинацията - за по-близките отварям лаптопа, взимам билет и айдеее... За по-далечните гледам да имам малко информация - сезон, фестивали... От една страна харесвам планирането, но от друга - това просто ти изяжда половината кеф просто да тръгнеш без посока и да се насладиш на чудесата, които ще ти се случат. Затова вече се старая да не чета много за определена дестинация, но пък някой път така се увличам, че вече има места, на които не съм била, обаче знам повече от посетилите я.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
преди 5 часа, ruwenzogy каза:

С повдигането на темата, реших, че мога д си пусна и тук поста, който много магеланци са го видели във фейсбук..... Е, това се казва дългосрочно планиране. Прави ми голям кеф и затова го споделям....

 

Евала, бате Оги! :clapping:
Тове си е направо Большая Туристическая ОГИНЦИКЛОПЕДИЯ !
Да си жив и здрав всичко да изпълниш и да продължиш после с други октави! :smile3:

  • Харесвам 6
  • Смея се 3
Връзка към мнение

Не планирам, действам, че от много планове файда никаква, само загуба на време. 🙂  Иначе катарците продават билети за година напред, та и моите действия са максимално за година напред. 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 6 минути , T.E.Lawrence каза:

Не планирам, действам, че от много планове файда никаква, само загуба на време. 🙂  Иначе катарците продават билети за година напред, та и моите действия са максимално за година напред. 🙂

Не е загуба на време, а истинско удоволствие.  

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

То е удоволствие докато планираш, после се окаже, че има големи промени, докато дойде време да се действа конкретно и... айде наново. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз планирам няколко месеца напред . Задължително първо самолетният билет , после спането( задължително с безплатна анулиране) . За лятото дебнах Пафос за началото на Юли , но плановете се промениха и ще има Балканска обиколка с едноседмично море в Лидо . Малко ми е трудно за по далечен период да планирам , защото пътуваме винаги с децата .Сега се оглеждам за началото на Септември ALL Inclusive , ама децата пораснаха и почти няма отстъпки....

Връзка към мнение

Аз лично най-обичам да пътуван ласт минит. Тъкмо ме е обзела някаква меланхолия на ежедневието и изведнъж излиза от някъде някаква неустоима оферта 🙂

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към мнение

Ако е евтин билета и след година да е ще го купя.

Иначе с нискотарифните дебна месец-два напред.

Не ставам за пътешественик,по скоро бягам от сивото ежедневие и поне да е на различни места всеки път.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Оги,  само някой трябва да напише нотите. 

Като гледам почти всичките места,  които искам да видя ги има и в твоите октави,  но са в пъти по-малко. 

 

Чак такива планове по-скоро биха ме напрягали,  защото ако поставя цел правя всичко да я изпълня възможно най-бързо и ще мисля все за това. 

 

Имам разни които се надявам да направя,  но каквото стане. 

При всички положения не мисля сериозно за повече от месеци/година напред. Визирам далечните пътувания. 

 

Аз  си планирам, доколкото да не губя излишно време в логистика на място,  но в никакъв случай с таблици,  часове и т. н. 

 

П. П.  Почти всичко,  което искам е в  твоите първа,  втора и четвърта октави + още 4-5 пътувания из другите,  но те не са предизвикателство и мога да тръгна винаги. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Попълвайки дан.декларация, гледах списъка на Министерството на финансите на държави / територии с преферинциален данъчен режим, т.н. офшорни зони. Моят списък за пътувания съвпада с него, не знам защо.😀

ZMF-1303-1.pdf

  • Харесвам 8
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Много искрено се искрено се впечатлих от планирането ти, ruwenzogy! Така методично си подготвил всичко, че няма начин да не изпълниш плановете си. Вдъхновяваш ме за планиране, само че в момента, когато започвам да го мисля, всичко се разпада.  

Връзка към мнение

Макар да съм много далеч от перфектното планиране на @ruwenzogy, на когото искрено се възхищавам, се старая винаги да планирам и подготвям много подробно и изчерпателно пътуванията си.

Така ми  е интересно и удължавам удоволствието от пътешествието.

От седем осем години се старая винаги да имаме /не обичам да пътувам сам, защото споделянето за мен е част от пътуването, без която също не мога/ закупени самолети билети поне за три планирани пътувания напред. Без значение на времето. Може да са за един месец, може да са и за една година. Слава богу, че последното все още не се е случвало 🙂

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Открих, че за мен самата при по-дълги пътувания, времето от 6 месеца между закупуването на билета и пътуването, е оптималното време. Реално времето, което ми е необходимо, за да наглася пътуването е около седмица, но 6 месеца напред ми дават спокойствието да преценя желанията си по-добре, да букна хотели на по-добра цена, да купя по-евтини билети за вътрешни придвижвания, да осигуря бюджета за пътуването. В последствие гледам да прецизирам някои неща, но истината, че първият ми избор е най-точен и възможно най-добрият избор за мен. 

Шест месеца напред е добро време да се вълнува човек относно бъдещото пътуване, а през това време да направи още 2-3 кратки европейски пътувания. За дестинации като Япония и Исландия, 6 месеца напред според мен е минимума за подготовка. За тези страни не бих рискувала да купя билет за пътуване месец-два напред. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към мнение

А при мен го има проблема, че често си меня желанията.... Планирам нещо за Чехия (примерно), а то след два месеца ми е някак си...морско! Почвам да се оглеждам съответно за подобни възможности. И разбира се все по- трудно става - минало е време, цените са нагоре... За това напоследък - каквото дойде, т.е планирам, ама... почти!

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Мисля,  приключих с тая година и  зимата. Поне до есента не искам да гледам блогове.  За догодина ми трябва нещо,  което почти никога не излиза в грешките та ще си го купя, и наистина ще чакам единствено колосални error fare до няколко желани места.Наблизо вече почти никъде не ми се ходи. 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Имам някакви желани дестинации за близките петилетки 😀, които постоянно се увеличават и менят, за някои даже съм разработвала по-конкретни планове като време, места за спане и финансови параметри и какво да включват, и които имам желание някой ден да материализирам, ама кога точно ще се случат и дали изобщо ще се случат - не знам.  Иначе обикновено в началото на годината почвам да избистрям плановете за същата година и да планирам по-подробно. В плана обикновено има едно по-продължително пътуване, което не е плажна дестнация, 2-3 за по седмица плажни и много за по 2-4 дни които оставям отворени и според както дойде. За повече нямам отпуска. Тази година докъм март ме беше обзела някаква летаргия и даже и не ми се пътуваше. После мислех да оставя всичко на агенции и да не го мисля много, но цените на агенциите за първото пътуване ме накакараха набързо да излезна от летаргията и да я изпланирам и организирам сама, а покрай нея и още две пътувания, които не са напълно завършени. Имам и още няколко в резерв, които ако станат - станат , проверявам цени на билети от време на време, но не се напъвам много,  може и нещо друго да реша. Това за по-далечните, които включват пътуване със самолет, близките - не ги планирам.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Когато децата ни бяха по-малки, планирахме много стриктно. Всяка Коледа сядаме и по месеци... до другата Коледа. Обаче сега децата големи, а ние пътуваме по бизнес всеки месец за по 2 седмици, че и повече. Опитвам се да "набутам" по малко пътешествия към работните пътувания, но май последно време най-вече вкъщи ни се седи. 

За тази година единственото "планирано" освен лятната почивка, е октомври на Малдиви с цялото семейство. Обаче нито билети сме купили, нито хотел сме харесали - последното го оставих за децата. Така или иначе да прелетя половин свят, за да лежа на плаж, не е "моето". 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.