Прескочи до съдържание

Колко напред във времето планирате?


Георги Матеев

Препоръчани мнения

Георги Матеев

Преди малко си резервирах един хотел за началото на септември 2015 и осъзнах, че може би малко прекалявам със свръх планирането. Обичам обаче всичко да ми е супер подредено и ясно много отдалеч.

 

Интересно ми е вие колко напред във времето си планирате пътуванията и детайлите около тях?

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Полети съм резервирал най-много за около 10 месеца напред.  С хотелите обаче не бързам , защото там цените рядко варират в широки граници. Случва се да избирам хотела 2-3 седмици преди пътуването.

Връзка към мнение

Преди малко си резервирах един хотел за началото на септември 2015 и осъзнах, че може би малко прекалявам със свръх планирането. Обичам обаче всичко да ми е супер подредено и ясно много отдалеч.

 

Интересно ми е вие колко напред във времето си планирате пътуванията и детайлите около тях?

 

Имам груб план за две години напред, включително до конкретни дни и часове  :blush: Базирано на официални почивни дни и работното ми време  :)

Имам сравнително детайлен план за една година напред. Само липсата на пари ми пречи да букна като теб, иначе знам точно какво искам... 

Когато ме хванат лудите, започвам да мечтая. При мен мечтите са реализируеми планове. Бих могла да планирам още години напред, но се съпикясвам чат-пат :) И аз като теб - обичам яснотата (и спокойствието)... 

Връзка към мнение
Георги Матеев

С хотелите обаче не бързам , защото там цените рядко варират в широки граници. Случва се да избирам хотела 2-3 седмици преди пътуването.

 

Аз имам друга тактика. След като си харесам хотел го резервирам месеци преди пътуването, но задължително с право на free cancellation. И после периодично проверявам за промяна в цената. Ако е паднала (което се случва често) - отменям и резервирам наново.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

При мен всичко започва с купуването на самолетните билети... -_- Обикновено около 2-3 месеца преди пътуването... Макар, че имам и случаи при изгодна цена и 5-6 месеца по-рано. Следващият етап е да поразуча повече за конкретното място/места като райони, в които бих отседнала и чак тогава пристъпвам към подбор на хотелите :). Случвало се е да резервирам (с право на отказване) и повече от 1 хотел.

Обичам да чета отзиви за хотелите (най-вече в TripAdvisor) и заедно с оценката са основните неща, които натежават при избора ми :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Преди малко си резервирах един хотел за началото на септември 2015 и осъзнах, че може би малко прекалявам със свръх планирането. Обичам обаче всичко да ми е супер подредено и ясно много отдалеч.

 

Интересно ми е вие колко напред във времето си планирате пътуванията и детайлите около тях?

 

Аз мисля, че при теб случая е клиничен и тъй като постоянно трябва да планираш и още и още, и понеже си изпланирал всичко за година напред и явно трябва да мислиш за нататък :) Което ме навежда на мисълта, че много скоро ще закъсаш, понеже малко авиокомпании продават билети повече от година напред :)

 

Колкото до мен...знам и две, и двеста. Доста спонтанни пътувания съм изпланирал за сравнително кратък период от време, пък други, за които си мечтая отдавна може да се каже, че планирам с години...

Връзка към мнение

Миналата есен резервирах хотел в Истанбул за фестивала на лалетата, за април. Да, но се оказа неудачно, защото по същото време се озовах в Рим. СЕга пак съм резервирала, пък да видим какво ще стане...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз обикновено 3-4 месеца предварително, рядко до към 6. Често купувам нещо почти в последния момент, особено ако ме съблазнят с някоя промоция.

Последния път като планирах нещо много отнапред беше слънчево затъмнение на Великденския остров, но като дойде време да купувам билет 1 година предварително се оказа, че не съм предвидил достатъчно неща и не успях. Иначе даже с телеобектив 500мм се снабдих, дето сега се чудя дали да го продавам, защото не снимам с него. Но друго затъмнение ще дойде де.

Няколко години поред резервирам хотел за Нова година на Копакабана и после го отказвам, защото жената е на работа. Явно са ме регистрирали като постоянен посетител, защото вече почнаха да ми пращат покани, като са видели че тая година ме няма  :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
Георги Матеев

много скоро ще закъсаш, понеже малко авиокомпании продават билети повече от година напред :)

 

Мдаа, колко непрактично - нали  :biggrin:

Връзка към мнение

Идеите ми се зараждат доста рано - около 1-2 години предварително, но реалното планиране, резервиране на хотели и купуване на самолетни билети започвам да правя около 4-5 месеца предварително. Круиза го запазихме 6 месеца по-рано, това май е най-ранното резервиране, което сме правили. И аз започвам винаги със самолетните билети, като за круиза пак е изключение, защото още не сме ги купили. Идеите, които се зараждат предварително, търпят промяна много често. В момента имам още няколко идеи, но кое ще посетим и кога зависи от доста неща :). Също така приоритизирам коя дестинация ми се струва по-вълнуваща, екзотична и далечна и там решавам да ходя. Въпреки че искам да направим роуд трип из Европа, реших да го оставя за по-нататък, тъй като сме европейци и винаги ще се връщаме в Европа. Та Южна Америка и роуд трип по западното крайбрежие на САЩ ще са следващите дестинации :) ж и з

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Винаги започвам от рано, поне 6-7 месеца, обичам да си изпипам детайлите спокойно. За хотелите, вземам от рано, но с безплатна канцелация, после, ако излезе нещо по-добро.... Опита ми, обаче е, че съм сменила не повече от 4-5 хотела, т.е. колкото по напредва времето, толкова хотелите се резервират и накрая остават по-лоши и по-скъпи. Има и обратния вариант, разбира се, но е по-рядко.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мойте планове за пътешествия датират още от тинейджърските ми години,когато Ерих Мария Ремарк ме запознаваше с упадъчния бохемски живот на Западна Европа. :) Щастлива съм, че голяма част от тях осъществих.

Дано да дойде скоро ред на плановете по Маркес. ^_^

 

А  иначе,някъде началото/средата на  януари ми писва от сняг и студ и започвам да се оглеждам за добри оферти от  март натам.Първо самолетния билет,после гледам варианти за настаняване в booking.Чакам да ми пратят оферти 'специално за мен' и месец,най-много два преди пътуването резервирам.Детайлите,като транспорт,местоположение на хотели/интересни обекти и т.н. организирам в последните няколко дни,иначе ги забравям. :)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Идеи къде ми се ходи има винаги. Започвам да планирам с около 4-6 мес по-рано. Имам набелязани примерно 2-3 места на които със сигурност искам да отида. Нещата общо взето май винаги се променят 3-4 месеца преди да резервирам билетите. До сега не съм планирала далечна дестинация, която изисква повече усилия в планирането, но като стигна до такава идея със сигурност ще ми трябва повече време.

При мен повечето неща се случват 1-2месеца преди да замина. Умея да се ориганизирам бързо.

Хотела/апартамента го резервирам 1месец или 2 седмици преди да замина, но преди това съм разлгедала внимателно и съм си набелязала няколко.

А за догодина ще видим...мечтая си за няколко дестинации, но за сега са само план....

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Колкото по-рано, толкова по-добре. Още през лятото планирах пътуване до Лондон през декември, както и пътуване до Port Zelande през март, 2015 г. Преди около месец приключих с планиране на една белгийска обиколка през месец април, 2015 г., а сега доизчиствам детайлите по пътуване до Sankt Goarshausen и долината на Мозел през месец юли, 2015 г. Обичам да планирам отрано. Относно трикове и логистични похвати преди време бях писал нарочна тема. Ако на някого му е интересно може да я потърси някъде във форума...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз съм купувал билети за самолети и 13 месеца напред. И само 2 месеца предварително. За хотели и нощувки - обикновено доколкото позволява системата за резервации, или веднага след като самолетният билет е вече факт. Причината за това при мен е една основна: по време на фестивали, карнавали, празненства, Нова година, или там какъвто е празника, заради който отивам, цените и на самолетните билети, и на нощувките скачат драстично (виждал съм фрапиращи разлики около 10 пъти нагоре за нощувка).  Отделно от това, че местата свършват много бързо за тези дати. При мен вариантът "цената може да падне с времето" е абсолютно невалиден, затова няма смисъл да изчаквам, или да е с опция за канселиране. По-добре всичко да е сигурно, и даже ако може предплатено.

Единственият проблем е ако датата на събитието не е фиксирана, или променлива всяка година. В такива случаи - веднага след като бъде официално обявена, и публикувана. 

 

А за планирането като процес изобщо - до към април-май 2018 г. съм наясно горе долу къде какво, дестинации, поводи, държави... : ))) Живи и здрави да сме само! 

Редактирано от wilks
  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Георги Матеев

Ако се сдобиеш със собствен самолет проблема с планирането не стои на дневен ред ;)

 

Очаквам оферта за спонсорство от теб  :P

Връзка към мнение

Аз съм от тези които хем обичат да плануват в детайли бъдещите си пътувания, хем решават коя ще е дестинацията и купуват самолетни билети обикновено два-три месеца преди пътуването. Има и изключения - едно от най-сполучливите ни пътувания бе тази година до Андалусия. Отдавна исках да идем там, но нямах никакъв план какво точно да видим. Два седмици пледи пътуването се оказа, че ще почвам нова работа и трябва да си взема отпуската. Намерих евтини билети до Малага и спонтанно ги купих. След това две седмици бяха достатъчни с помощта на форума да съставя идеалния за мен план какво, кога и къде да видим.

Миналия месец купех билети за май до Исландия. Май това е рекорд за планиране напред във времето. Детайлите по самото пътуване обаче ще изглаждам вероятно напролет.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 4 години по-късно ...

Тъкмо мислех да пускам подобна тема и отнякъде изплува спомен,  че тук е имало нещо такова. 

 

Явно съм си "подобрил"  рекорда,  резервиран полет 11 месеца и 20 дни преди пътуване.  Нещо като А-B-C-D-А , отсечката  B-C , без изобщо да знам ,дали ще ми се иска да го летя и как ще правя останалите.

Всичко  се нареди идеално,  мина и замина. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Някъде на първата година от събиранията във форума отидох с половинката. Седнахме на маса с @ruwenzogy и той взе да говори къде ще ходи след 2 години. Бях направо шокирана. И година след това, всичко се преобърна. Ако нямах план или купени билети, се чувствах някак празно.  Тази година е първата, в която ще чакам есента нещо last minute, като си имам списък и няма да се поддам на други дестинации. Това е за далечните пътувания.

Засега съм само с билети за Йордания след 2 седмици и идеи, както и с доста Wizz кредит.

  • Харесвам 11
Връзка към мнение
преди 54 минути , lesy каза:

Някъде на първата година от събиранията във форума отидох с половинкатас @ruwenzogy Тази година е първата, в която ще чакам есента нещо last minute като си имам списък и няма да се поддам на други дестинации. Това е за далечните пътувания.

 

Отдавна си обещавам да го направя,  но все още има места които искам да видя по-скоро и накрая си плащам "премиум"  цена. 

Ама още малко и ще мина изцяло на  error fare и last minute. Хем е малко изненада,  хем спестяваш 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

В края на ноември 2018 бях готов с всички пътувания за 2019 :laugh:

Само за Нова Година бях оставил, ако излезе грешка за нещо по-екзотично, ама и то взе, че излезе още в началото на тази. Което е добре, че по време на празници пък, нощувките се оказват по-трудния момент.
Вече съм на етап готовност за покупки на полети за първата половина на 2020 :ph34r:
И аз все се каня да не купувам нищо, само да чакам на error fare & last minute оферти, но явно още не е дошъл този момент при мен.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Една година напред не само планувам, ами се и сдобивам с билети, сега например имам круиз, купен за януари догодина. Очертан план къде искам да ходя е що-годе за 2 години напред, но го променям обикновено. Не мога да се насилия да мисля ласт минът и това е. Не върви. Тази година имах тази възможност и пак не го направих съвсем в последния момент, а за повече от месец напред.  Така и няма в тоя живот да се възползвам от ерор феър явно. Приела съм го вече и това е. 

  • Харесвам 3
  • Шок 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.