Прескочи до съдържание

Как се купува билет тип "open jaw"


Препоръчани мнения

Привет!

Чрез Matrix си харесахме такъв тип полет но с една начална точка, която е и крайна / София/. Полета е до един град, а връщането от друг / например в едната посока до Рим, а връщането от Милано/. Авиокомпанията е една.

Как се купува такова пътуване? Като два единични билета за всяка посока или има начин за резервиране и плащане на един билет но с различни градове за пристигане и връщане.

Връзка към коментар

От страницата на авиокомпанията, стига да поддържа т.нар multi-city (или stopover, multi-leg) търсене, е най-удачно.

Ако сайтът не го поддържа (air.bg, примерно) - има много онлайн резервационни портали, които осигуряват тази опция. Просто трябва да намериш подходящ.

При "нормалните" авиокомпании, в редки случай е по-изгодно да се пътува на два еднопосочни билета, но все пак трябва да се провери.

Връзка към коментар

Има начин. Някои интернет търсачки ще ти свършат тази работа. По принцип и сайтовете на някои авиокомпании, но търсачките ще ти дадат най-евтината оферта, а после можеш да пробваш през АК. В повечето случаи при търсене на полет има вариант мултисити и там си правиш отсечките една по една. kayak.com е подходяща да си провериш горе долу цени и маршрути.

Връзка към коментар

Тъй като не сме избистрили ситуацията на 100% единственото е това, че е Италия и искаме да се приберем от Милано.

Мислехме на ползваме Alitalia с полети от София до Рим и после от Милано до София. В Matrix цените са добри. Периодът е около средата или по-точно седмицата след средата на август 2015. Не съм проверявал дали сайта на компанията позволява търсене и плащане в режим Multi-sity. Предпочитам сайта на компанията пред посредници и евентуални допълнителни такси. Така поне сме процедирали досега: преглед през търсачки и резервация през сайта на компанията превозвач.

Low cost все още не е преглеждано като опция.

Редактирано от Ivan Todorov
Връзка към коментар

Сайта на Алиталия позволява, има multi-leg, след като активираш полето за начална точка излиза.

Ако излизат в матрицата и са прости едносегментни отиване и връщане би трябвало да излизат и в сайта на компанията. Орбитц, Експедия, Оподо и прочие също позволяват да се купи open jaw.

За low cost направо търси поотделно отиване и връщане.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.