Прескочи до съдържание

Стокхолм- Хелзинки

vladimir1974m2

Препоръчани мнения

Публикувано:

Гледам офертите за Скандинавия ( по принцип, не за сезона).И почти всички имат в програмата си нощен преход с круизен кораб от Стокхолм до Хелзинки- 15- 16 часа по вода.Цял ден разглеждане на Хелзинки и вечерта пак обратно в Стокхолм...Та питам струва ли си две нощи да плавате по вода, за да се види за един ден Хелзинки?,И защо да не може да се мине от Стокхолм, нагоре през най-тясната част на протока... 

Публикувано:

Че защо да не може да се мине, вероятно други кораби минават, на този маршрута му е такъв...

И не знам какво предлагат в офертите, но съм чел, че ферибота Стокхолм - Хелзинки са го използвали за масово напиване с евтин алкохол (или поне по-евтин отколкото в Швеция) по цели нощи, т.е. точно двете нощи плаване е целта. Не знам дали още е така.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Ми що да не си струва , в Хелзинки няма кво повече от един ден .

Ко ме питат мене , предпочитам седмица в Талин  (в пъти по от Хелзинки е) . А разстоянието е четири часа с ферибоот.

-

За алкохола , по-евтин е на ферибоотите там.

пп

Полезен съвет : след 22ч не продават алкохол по магазините в Талин .

Редактирано от theo
Публикувано:

Аз бях в Турку (старата столица) на Финландия и там редовно финландците пътуваха с ферибота до Талин само и единствено, за да могат да пият на ферибота и да пазаруват от безмитния магазин на него. Даже изобщо не слизаха от кораба. На връщане към Турку - познайте? 15 патрулки подредени по улицата от пристанището до града и акция "а бе ти мене уважаваш ли ме"?

Изобщо страната има голям проблем с алкохола и е на едно от първите места по самоубийства доколкото знам.

Иначе съм пътувал на ферито до Стокхолм в най-евтините студенски каюти, който по между другото са под вода. Пътува се цяла нощ, но има какво да се прави на кораба ;)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.