Прескочи до съдържание

Ники. Николай Петров Сладкаров от Шумен, България. На сушата - влак, във водата- кораб или ферибот. Нямам шофьорска книжка. На 26 години съм

Препоръчани мнения

Здравейте. Казвам се Николай и съм от Шумен. От септември 2007 година насам почти всеки месец пътувам редовно, а понякога два-три пъти с влак до различни дестинации в България, а понякога и до съседните на България държави- Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Македония. Нямам шофьорска книжка и още от малък съм си свикнал с влака. Дори се чудя защо понякога наште са ме качвали на автобус навремето след като е много по-скъпо, а автобуси си има и във всеки градски транспорт. Надявам се да срещна активни хора тук в писане, защото освен да пътуваме трябва и да споделяме. Не като други форуми много теми и въпроси да остават без отговор и споделено мнение. В темата Влак или автобус споделих коментар, очаквам вашите реакции по него. Ако искате ми пишете и на лична винаги съм готов да отговарям, както и да питам. :) Магистър съм по История на Югоизточна Европа. Потенциален учител и или възпитател 5-12 клас. Събирам кестени още от ученик 6-7 клас- лесен начин за печелене на пари, помагам на наште в търговско-дистрибуторска дейност, хващам се на временни работи понякога- като преброител на населението или член на секционна избирателна комисия. За пред държавата се водя безработен- не ми се трупа стаж за пенсия. Отказах се от бюрото по труда, тъй като не получавам обезщетение за безработен, а работните места, които ми предлагат само според тях са подходящи за мен, според мен не са. Това е като цяло.

Редактирано от ОКЕАН
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

ОКЕАН , спотваш ли влакове? Trainspotter ли си? С други думи снимаш ли влакове като обикаляш толкова много с тях?

Виждам, че си навътре в темата с влаковете, имаш информация и познания, и си голям фен на жп транспорта като цяло.

Ако да, би било интересно да пуснеш снимките в отделна тема. Аз имам съвсем малко, но са ми интересни различните влакове - вагони, локомотиви, модели, видове...

Знам че по света, мисля и в България също има форум за това (както и за спотери на самолети), и съм виждал доста информация и снимки на влакове там. Тук няма да претендираме да сме им конкуренция, само малко да им копираме идеята. :)

Връзка към коментар

От Шумен, ако не се лъжа, вече имаме една Дани (Маркова), ей го сега и Океанът - и стана Дани Оушън :)

От друга страна, Тихи Океан от Шумен ми звучи добре :)

Добре дошъл, Океане :) И аз много обичам железниците и винаги се качвам на влака с удоволствие... макар и не много често напоследък. Липсват ми времената, когато пътувах Пловдив - Песнопой в последния вагон, отворил вратата на вагона и седнал на стълбичката, а на кондуктора и през ум не му минаваше дори да ми направи забележка :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Песнопой е на линията за Карлово, нали ? :)  Е сега и да искаш няма как да отваряш вратата, защото влаковете по 82-ра линия отдавна се обслужват от мотриси сименс-дезиро. По-скоро се изживявам като световен океан, защото ми звучи някак си по-красиво от фонтан или водопад например. А освен влаковете също много обичам корабчета и фериботи. Не я познавам тази Дани, но с удоволствие бих се запознал с нея, ако иска :)

Редактирано от ОКЕАН
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.