Прескочи до съдържание

База Дубай

Препоръчани мнения

Здравейте. Благодаря за приемането ми във сайта. С две думички да напиша, че живея в Дубай,пътувам много,благодарение на работата ми, и може би бих била полезна на някой, за някои малки подробности тук и там :) Радвам се да видя толкова заинтересовани хора, за различни култури, човешки ценности и раси :)

До скоро

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Да не би да носиш малка червена шапчица по време на работните си ангажименти ;)

И аз това щях да питам. 

Връзка към коментар

Виждам, че напираш да разказваш, така че не го мисли. Пускай нова тема в раздел Азия и разкажи малко за Дубай и за емирствата. Нещо различно от популярните атракции, детайли за културата, как се чувстваш като жена там, ей такива :)

Връзка към коментар

Добре дошла Мира !!!

С нетърпение чакам разказите ти. Изглеждаш екзотично и със сигурност има какво интересно да споделиш. Все още не съм била в Дубай, но може ти да си тази, която да ме провокира да се изстрелям на там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Zdraveite otnovo :) Nadqvam se e ok da pisha na latinica, tai kato mi e po lesno i barzo.  Shte zapochna s Azia i moga da kaja, che horata sa mnogo bedni ili mnogo bogati. No bednite spored men sa mnoooogo shtastlivi, ili pone taka izglejdat, vinagi si na parvo mqsto v tehniq spisak, kogato si klient, obgrijvaneto e neveroqtno, specialno v Thailand. Vinagi sa usmihnati i lachezarni, masajite sa im "the signature", neveroqtni, no kakto vsqka bedna darjavica, si ima i neinite tamni strani. Sama me e strah da izlizam po ulicite, tai kato e ujasno mrasno, (moje da vidite v youtube filmcheta ot ulicite v Bangkok, jeni i maje , travestiti, kak se predlagat i minimalnoto im obleklo) i ima risk da se sabudish v nqkoi apartament bez nqkoi drug organ.

Palno e s arabi tam, tai kato povecheto ot tqh, vodqt dvoen jivot- edin sas semeistvoto ili jena si ( deca i t.n.) i drug, istinskata mu sashtnost - priqtel/ka, gadje, liubovnik/liubovnica i t.n. Ta tam e Raq za arabelite :) 

India ... Ne bih jivqla tam, ne4isti sa mi , no indiicite postroiha Dubai, rabotqt dnes i noshtes na jegite, ot sutrin do vecher, za stotinki, i na vseki 3 godini se pribirat v India otpuska za po 2 meseca, da vidqt jena si, da napravqt po edno bebche, i pak obratno. 

Kogato doidoh za parvi pat v Abu Dhabi, mi be6e dosta tejko, tai kato doidohme 13 bulgari , ot koito 10 premestiha v Dubai,v novootkrit restorant, i 3 ot nas v Abu Dhabi, i trqbvashe da rabotim s filipinki, indiici ... Jega 50 gradusa i vlaga na 100% ponqkoga :(

I v Bulgaria, v sferata na obslujvaneto, sme si malko temerut4eta, i nqkoi ot nas bqha takiva, no ne naro4no, a prosto takava ni e naciqta, nespokoini, zabarzani, a arabite ne obichat takiva neshta, ta imashe dosta obuchenie, dokato se razbere koi e klienta i koi e gosta :D :D 
Dnes, samo az ostanah i edno drugo sofianche, koeto se omaji za egiptqnin, no ne poddarjame vrazka, vidqh q sluchaino na edin ot poletite za Bg. 

Tova e za sega ... Priqten i slanchev den  :angel:  :drinks:

Dobre ni doshla na gosti Mililiq :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Zdraveite otnovo :) Nadqvam se e ok da pisha na latinica, tai kato mi e po lesno i barzo.  Shte zapochna s Azia i moga da kaja, che horata sa mnogo bedni ili mnogo bogati. No bednite spored men sa mnoooogo shtastlivi, ili pone taka izglejdat, vinagi si na parvo mqsto v tehniq spisak, kogato si klient, obgrijvaneto e neveroqtno, specialno v Thailand. Vinagi sa usmihnati i lachezarni, masajite sa im "the signature", neveroqtni, no kakto vsqka bedna darjavica, si ima i neinite tamni strani. Sama me e strah da izlizam po ulicite, tai kato e ujasno mrasno, (moje da vidite v youtube filmcheta ot ulicite v Bangkok, jeni i maje , travestiti, kak se predlagat i minimalnoto im obleklo) i ima risk da se sabudish v nqkoi apartament bez nqkoi drug organ.

Palno e s arabi tam, tai kato povecheto ot tqh, vodqt dvoen jivot- edin sas semeistvoto ili jena si ( deca i t.n.) i drug, istinskata mu sashtnost - priqtel/ka, gadje, liubovnik/liubovnica i t.n. Ta tam e Raq za arabelite :) 

India ... Ne bih jivqla tam, ne4isti sa mi , no indiicite postroiha Dubai, rabotqt dnes i noshtes na jegite, ot sutrin do vecher, za stotinki, i na vseki 3 godini se pribirat v India otpuska za po 2 meseca, da vidqt jena si, da napravqt po edno bebche, i pak obratno. 

Kogato doidoh za parvi pat v Abu Dhabi, mi be6e dosta tejko, tai kato doidohme 13 bulgari , ot koito 10 premestiha v Dubai,v novootkrit restorant, i 3 ot nas v Abu Dhabi, i trqbvashe da rabotim s filipinki, indiici ... Jega 50 gradusa i vlaga na 100% ponqkoga :(

I v Bulgaria, v sferata na obslujvaneto, sme si malko temerut4eta, i nqkoi ot nas bqha takiva, no ne naro4no, a prosto takava ni e naciqta, nespokoini, zabarzani, a arabite ne obichat takiva neshta, ta imashe dosta obuchenie, dokato se razbere koi e klienta i koi e gosta :D :D 

Dnes, samo az ostanah i edno drugo sofianche, koeto se omaji za egiptqnin, no ne poddarjame vrazka, vidqh q sluchaino na edin ot poletite za Bg. 

Кирилицата обаче е задължителна, на теб ти е по-лесно да пишеш, но на всички читатели им е несравнимо по-лесно да четат на кирилица. Да знаеш за други постове :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Здравей, Мира

И аз съм от скоро тук. Надявам се да поостанеш и да ни разкажеш нещо повече за О.А.Е. от обичайните по-популярни забележителности.

Връзка към коментар

Здравей. Просто използвай някой от транслаторите, а ние няма да обръщаме внимание на грешките от транслитиране ;) Здравей и от мен. И аз бих чела с удоволствие. Имах идеи за договори там, но засега поотложих. Бих посетила с удоволствие, обаче... Поздрави от Великобритания :)

Превод :) С един бутон... 

"Здравеите отново :) Надqвам се е ок да пиша на латиница, таи като ми е по лесно и барзо.  Ще започна с Азиа и мога да кажа, че хората са много бедни или много богати. Но бедните според мен са мноооого щастливи, или поне така изглеждат, винаги си на парво мqсто в техниq списак, когато си клиент, обгрижването е невероqтно, специално в Тхаиланд. Винаги са усмихнати и лачезарни, масажите са им "тхе сигнатуре", невероqтни, но както всqка бедна даржавица, си има и неините тамни страни. Сама ме е страх да излизам по улиците, таи като е ужасно мрасно, (може да видите в ёутубе филмчета от улиците в Бангкок, жени и маже , травестити, как се предлагат и минималното им облекло) и има риск да се сабудиш в нqкои апартамент без нqкои друг орган.

Пално е с араби там, таи като повечето от тqх, водqт двоен живот- един сас семеиството или жена си ( деца и т.н.) и друг, истинската му сащност - приqтел/ка, гадже, лиубовник/лиубовница и т.н. Та там е Раq за арабелите :)

Индиа ... Не бих живqла там, не4исти са ми , но индииците построиха Дубаи, работqт днес и нощес на жегите, от сутрин до вечер, за стотинки, и на всеки 3 години се прибират в Индиа отпуска за по 2 месеца, да видqт жена си, да направqт по едно бебче, и пак обратно. 

Когато доидох за парви пат в Абу Дхаби, ми бе6е доста тежко, таи като доидохме 13 булгари , от които 10 преместиха в Дубаи,в новооткрит ресторант, и 3 от нас в Абу Дхаби, и трqбваше да работим с филипинки, индиици ... Жега 50 градуса и влага на 100% понqкога :(
И в Булгариа, в сферата на обслужването, сме си малко темерут4ета, и нqкои от нас бqха такива, но не наро4но, а просто такава ни е нациqта, неспокоини, забарзани, а арабите не обичат такива неща, та имаше доста обучение, докато се разбере кои е клиента и кои е госта :Д :Д 
Днес, само аз останах и едно друго софианче, което се омажи за египтqнин, но не поддаржаме вразка, видqх q случаино на един от полетите за Бг. 

Това е за сега ... Приqтен и сланчев ден  :ангел:  :дринкс:

Добре ни дошла на гости Милилиq"
Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Тия транслатори са дори по-ужасни, и макар и да го няма в правилата бързо бързо ще се озове там, ако стане практика. Фонетичната клавиатура е почти 1:1 с английската и адаптирането ще стане бързо. Има 3-4 по-нестандартни символа от рода на ч,щ,ш,ю,я и се свиква.  Естествено, ако с транслатор и последващо редактиране е по-лесно за Мира, избора си е неин, както и ако прецени, че това е прекалено голяма пречка :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Aко пише от Android би трябвало да има кирилица . iOS има задължително.

П.П. Не разбрах защо в Банкок може да се събудиш без някой орган , за какво му е на травестита или който и да било органа ми  :lol:  ???

Връзка към коментар

С такъв фрапиращ набор от посетени държави, може да се редуваме на смени да транслитерираме, ако решиш да споделяш опит и впечатления :lol:

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Разкажи ни за Афганистан от първо лице, моля.

stenk, най-вероятно става дума за нелегална продажба на органи. Много чакащи с години на опашка за трансплантация плащат хем по-ниска цена да ги оперират в съмнителни хигиенни условия от някакви неуспели в нещо доктори, хем с надеждата да получат шанс за живот. Поне по филмите е така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тия транслатори са дори по-ужасни, и макар и да го няма в правилата бързо бързо ще се озове там, ако стане практика. Фонетичната клавиатура е почти 1:1 с английската и адаптирането ще стане бързо. Има 3-4 по-нестандартни символа от рода на ч,щ,ш,ю,я и се свиква.  Естествено, ако с транслатор и последващо редактиране е по-лесно за Мира, избора си е неин, както и ако прецени, че това е прекалено голяма пречка :)

Хахах, как ме нарита  :lol:  Исках само да покажа, че има начини, стига да има желание :) От служебния си лаптоп всеки път траслитирам. Е, и коригирам де :) 

Връзка към коментар

И аз бях позабравила да пиша на кирилица, но е трудно само първите няколко седмици, с практика и желани ще свикнеш да пишеш бързо и на кирилица. Това като за добре дошла и от мен. Наистина доста интересен списък от страни, ще чакам да разказваш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хаха :) Благодаря на всички за мненията  :P Имам кирилица на всякаде, но съм кат първолак ( щях да напиша - пържолак) та се попражям по 100 пъти и ми се губи мисълта, но ще свикна. 

За Афганистан мислех да не го слагам, както не сложих доста държави тай като съм била там или за 12 часа или 5. Но мъжа ми ходи там за 3 месеца и му харесаха хората, гостоприемството, каза че дори не били сега толкова щастливи че американците се изнасят от там, тъй като им спира бизнеса и няма с какво да се изхранват. Улиците били разбити, охрана и военни на всеки 100 метра,както и в хотели и супермаркети, с цел сигурността на хората. С две думи, още една нормална държава, за жалост разбита от американската политика с цел придобиването на природните ресурси. 

Редактирано от Мира
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Гледал съм много снимки до 70-те , когато това е била една много спокойна държава почти задължителна спирка на западните хипита в азиатските им пътешествия.  Тогава идват руснаците , после талибани , американци и към момента няма оправяне.

Съдбата ги е наказала да се на кръстопът.

Имаше един много хубав документален филм с наша архитектка , която е проектирала сградата на медицинския факултет в Кабул и живяла там няколко години със семейството си преди войните. Та тя разказваше за зверствата на военните след нахлуването и как по собствено желание се е завърнала в България.

Аз също най-си харесах Афганистан и Пакистан , защото за тях тук практически липса инфо от първа ръка. Само домосед беше писал , но и неговото посещение е било само отгоре-отгоре.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Гледал съм много снимки до 70-те , когато това е била една много спокойна държава почти задължителна спирка на западните хипита в азиатските им пътешествия.  Тогава идват руснаците , после талибани , американци и към момента няма оправяне.

Съдбата ги е наказала да се на кръстопът.

Имаше един много хубав документален филм с наша архитектка , която е проектирала сградата на медицинския факултет в Кабул и живяла там няколко години със семейството си преди войните. Та тя разказваше за зверствата на военните след нахлуването и как по собствено желание се е завърнала в България.

Аз също най-си харесах Афганистан и Пакистан , защото за тях тук практически липса инфо от първа ръка. Само домосед беше писал , но и неговото посещение е било само отгоре-отгоре.

Да, много правилно. Повечето което знаем е все от медиите и хората като не четат друго, вярват на това! За Пакистан съм била единствено в Рахим Яр Хан, където емиратите са си направили тяхна база, ( от Шейх Зайед на времето), има етисалат джиесем оператор, все едно си в емирствата,но на полеви условия, нямаше хотел. Та там возим шейховете за ловуване със соколи. Както и в Казахстан и повечето републики завършващи на -"тан" :)

Редактирано от Мира
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Мира, радвам се, че разказваш! 

За Авганистан имам сведения от първа ръка. Имам позната, която работи там от 3-4 години за немска фондация, която всъщност си е правителствена организация. Дейността им е свързана с консултации и обучение за създаване на държавната им администрация, съдебните институции и ей такива. Преди година последно сме говорили и казва, че се движи с охрана, в къщата й има охрана непрекъснато. Все още е доста опасно там. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.