Angelika Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Търсейки днес снимка за играта се сетих, че има места по света, които никога или трудно бихме могли да посетим. За някой от тях е вече почти невъзможно, защото са сринати. За други достъпа е силно ограничен - войни, епидемии. А трети предстоят да бъдат затворени по една или друга причина - Памуккале примерно. Ще бъде безкрайно интересно да попътуваме по тези места през ваши снимки или ако някой има информация за бъдещи затваряния да го сподели за да побързаме със сглядата. Пускам снимки от Одаиската джамия в Дамаск - безкрайно красива, но вече трудно достъпна за нас. 17 Връзка към коментар
pamelanb Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 (редактирано) Тамата е страхотна! Но това за Памуккале само пример ли е или наистина предстои да бъде затворено? Не бих се учудила, при вандалските прояви на туристите, но ще е много, много жалко и тъжно По темата - това, за което се сещам от моят скромен пътешественически опит е Мъртво море, което се свива с рекордни темпове. Скоро от него "за спомен" може би ще остане само една солна река. Редактирано 10 ноември, 2014 от pamelanb 11 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 "Свети Стефан" в Истанбул, месеци преди да я затворят 9 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 "Свети Стефан" в Истанбул, месеци преди да я затворят Е няма ли пак да я отварят ? Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Ремонтът е замразен, т.к. се оказало, че е силно повредена и парите не стигат... Дано децата ни я видят без да се налага да са столетници... 1 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 10 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Що се отнася до Памуккале - информацията ми е от турска туристическа агенция. Не знам до колко да вярваме, но ...твърдяха , че туристическия поток е обезобразил природния феномен и предстои затваря за неопределен период от време. 1 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Е щом става дума за Памуккале,аз ще ви пусна няколко фотоса правени със старата ми "съпунерка",за да има снимки в темата. Памуккале-изключителен природен феномен. естествени инфинити басейни. Туристическият поток съсипващ Памуккале. 6 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Толкова съжалявах за Сирия... Сега Памуккале... После не знам... Продължавайте да показвате, чудна тема! Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Кой пръв ще пусне снимка от Малдивите ? Може би Куба и Северна Корея също се вписват в темата , а за щастие все още и трите места са достижими. Мен също ме е яд за Сирия. Не толкова отдавна имаше редовна автобусна линия София-Дамаск. Майната им на политиците !!! 6 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Памуккале изсъхва прогресивно. Все по-рядко му се пълнели басейните и скалите се рушели от сушата. Така ни обясняваха преди 5 години там, на 49 градуса жега и няколко останали локвички Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Така ни обясняваха преди 5 години там, на 49 градуса жега и няколко останали локвички А,показаните снимки от мене са от 2008 година,при 49 градуса жега(съвпадение-едва ли).Доста си е жежко там!!! 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Ако имах сканер, щях да постна снимки на кулите близнаци в Ню Йорк или пък на Плая дел Кармен през 90-те (Ривиера Мая), когато беше едно прекрасно автентично малко село без МакДоналдс и Старбакс и хипитата киснеха там по 3-4 месеца през зимата като спяха в евтини мотели до самия плаж. Когато ресторант означаваше заден двор на къща, където има 2 маси, бабата готви и изцежда пресен сок от порткокал, внуците сервират. Местните хора още не се бяха научили да досаждат... Може да пробвам да снимам снимките с фотоапарат, ама едва ли ще станат добре... 15 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 10 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 ... Може да пробвам да снимам снимките с фотоапарат, ама едва ли ще станат добре... Нищо - и то не е фотоконкурс - звучи много интересно. 1 Връзка към коментар
гост Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Някой има ли снимки от Лувъра преди да пльоснат онези грозни пирамиди? 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 e като ми напомнихте 14 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 10 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2014 Като контрапункт на всичко, споменато досега, да има кой да пусне и мавзолея на Г.Д... 5 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Аралско море 1989 - 2008 Плавателни съдове, които няма да плават никога повече във водите на езерото 21 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Аз бих добавил нещо по-близко - рисунките в Магурата. Допреди няколко години и магерницата в Бачковския манастир с уникалните си стенописи и изображения на философи беше затворена за посетители, но сега май вече пак е отворена за посещения. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Като контрапункт на всичко, споменато досега, да има кой да пусне и мавзолея на Г.Д... Ще поровя още, но открих набързо това Снимката на Народното събрание е още с петолъчката (Тогава Партиен дом). Петолъчката доколкото разбрах си я има - в музея за соц. изкуство. 6 Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 11 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Сетих се и за берлинската стена,но аз лично нямам снимки.Някой снимал?! 3 Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Така изглеждаше Слънчев бряг през далечната 1963 г., с първия и единствен по него време хотел: 24 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Аз бих добавил нещо по-близко - рисунките в Магурата. Допреди няколко години и магерницата в Бачковския манастир с уникалните си стенописи и изображения на философи беше затворена за посетители, но сега май вече пак е отворена за посещения. Какво е станало с Магурата, затворили са рисунките? Май по-добре така, отколкото да драскат всякакви... Ето от мен да е пълна темата 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Миналата година нямаше достъп до тази част от пещерата, където са рисунките. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Миналата година нямаше достъп до тази част от пещерата, където са рисунките. Aз съм ходил 3-4 пъти последните 20 години и нито вендъж не са били отворени, т.е. никога не съм ги виждал. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 11 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2014 Майдана преди събитията в Украйна. Не знам точно как изглежда сега, но със сигурност е различен-това беше миналия октомври. 15 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега