AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 (редактирано) 1990-та година в района се е сринала скалната формация London bridge.Да, а пък,като бяхме там, клюката донесе, че в момента, на частта, останала откъсната от сушата, останали двама, дето, по тоз повод цял свят, включително и половинките им разбрали, че са в палава връзка.))Извод - не може да се предвиди непредвидимото. ( Едни чудеса си отиват, идват други... Редактирано 8 март, 2017 от AlexandraKo 9 Връзка към коментар
Ивка Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Да, а пък,като бяхме там, клюката донесе, че в момента, на частта, останала откъсната от сушата, останали двама, дето, по тоз повод цял свят, включително и половинките им разбрали, че са в палава връзка. )) хехе, кофти начин да те хванат 3 Връзка към коментар
Diana Doncheva Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 За съжаление и друга подобна природна забележителност от скоро вече я няма - Elephant Leg, Legzira beach / Morocco https://www.theguardian.com/world/2016/sep/25/morocco-legzira-beach-rock-archway-collapses Снимка от нета. 6 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 А ние в неделя трябваше да го видим. Не беше нищо особено, Теди, не си изтървала много. 3 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 (редактирано) Аз деля офис със 7 малтиеца, от които едната е от Гозо и днес бяха в потрес от това, въпреки че казаха, че се очаквало. Жалко че не го дочаках и аз. То им е една от националните гордости, все едно да пресъхнат Рилските езера. Редактирано 8 март, 2017 от Kaloyan89 3 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Хм, и аз съм се засилила на там, но очевидно нямам късмет. Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Уау, изглежда като от друга планета! Тук обаче мистерията не е особено голяма. До колкото знам пресъхването на Аралско море е пряка последица от отклоняването на основните, вливащите се в него реки. Поредната "велика" приумица на съвеЦката мисъл - искали са да отглеждат памук и други нетипични за този сух регион култури и това е резултатът от напояванията. 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 За съжаление и друга подобна природна забележителност от скоро вече я няма - Elephant Leg, Legzira beach / Morocco https://www.theguardian.com/world/2016/sep/25/morocco-legzira-beach-rock-archway-collapses Снимка от нета. leg2.jpg А аз все отлагах плановете за Мароко, защото не успявах логистично да намеря достатъчно време, за да вкарам Легзира и Сахара в едно пътуване... Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Не беше нищо особено, Теди, не си изтървала много. Но сега трябва да ровя инфо какво друго да гледаме, а ме мързи. За арката съм съгласна и на мен не ми изглеждаше нещо особено. Нашата в Тюленово грабва повече, нищо че не е толкова популярна. 3 Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 8 март, 2017 Сподели Публикувано: 8 март, 2017 Голямо бягане падна напред-назад, за да не ме залеят вълните, но пък меракът да съм на снимката, пипнал скалата беше много голям 17 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Не плачи, магеланецо, не тъжи, че дошло време майка природа да си вземе една скална арка в Малта. Списъкът със забележителности, в крайна сметка, го определя тя, не ние или министерството на туризма. Погледнете от добрата страна - стихиите не само отнемат красота, но и я създават. Макар и срутена, малтийската арка има хиляди свои величествени подобия по света: Но плачи, магеланецо, проклинай, онова съзнателно, безвъзвратно и брутално унищожение в люлката на човешката цивилизация в Сирия и Ирак - парадоксално - дело на същества от твоя биологичен вид, където от някога богатия списък, зад който стоят столетия на отдадени животи и работа прашинка по прашинка, изчезна безценна култура и история, без аналог по света: 39 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 (редактирано) Не плачи, магеланецо, не тъжи, че дошло време майка природа да си вземе една скална арка в Малта. ..... . Макар и срутена, малтийската арка има хиляди свои величествени подобия по света: Така е, но все пак човек има сантимент към местата, които лично е посетил, видял, усетил ... Но плачи, магеланецо, проклинай ... Така е, уви - примерите за разрушени и унищожени от човешка ръка културно-исторически ценности са многобройни Атентатът в Св. София Редактирано 9 март, 2017 от Фичо 5 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 (редактирано) ВАНДАЛИЗЪМ. Кой посегна на Божията майка и Сина с чук. https://impressio.dir.bg/atelie/koy-posegna-na-bozhiyata-mayka-i-sina-s-chuk Редактирано 9 март, 2017 от Таньо 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Без аналог по света беше и старият град в Сана. Колкото до арките и изобщо този тип забележителности съм съгласна, че природата ни дава и взима. Да добавя към красивия списък на бай Добри и нашата си арка в Тюленово. 11 Връзка към коментар
Росина Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 А дали е бил ограничен достъпа на хора до скалата отгоре? Ние бяхме там октомври и никой не се разхождаше отгоре.Аз дори табелите не съм видяла и не знаех,че е забранено. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Аз като бях имаше много хора отгоре, мене ме беше шубе и скоро си мислех, че следващият път ще се кача...уви Връзка към коментар
Уатея Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Ние бяхме там октомври и никой не се разхождаше отгоре.Аз дори табелите не съм видяла и не знаех,че е забранено. Ние бяхме в края на ноември и табелки си имаше, и хора си се разхождаха отгоре. Връзка към коментар
Kremcheto Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Той достъпа принципно беше ограничен - имаше табели, които никой не спазваше. Качваха се отгоре десетки хора наведнъж... EDSC00628.JPG EDSC00627.JPG EDSC00619.JPG EDSC00605.JPG А аз бях там преди десетина дни и си имаше доста хора, но никой не се разхождаше отгоре.... Леле... как се е сринала толкова ниско, все едно не е била там... голяма буря е била ... Връзка към коментар
patilana Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 (редактирано) Аз бях преди 5-6 години и ми изглеждаше непоклатимо!Имаше табели,но имаше и покатерили се.Аз останах долу да се страхувам. Между впрочем, миналата година на Закинтос минахме с корабчето под една подобна арка.А на Кефалоня морето се е справило със сътворението на новия Миртос, както някой по-горе беше предположил(моля за извинение,че не цитирам нашия пророк). Гърците пък са построили и път до долу.Даже не знаех,че преди е било козя пътека. Tedy,как да не му се приходи човек на Тюленово след твоята снимка! Редактирано 9 март, 2017 от patilana 4 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Нищо особено не е тая арка! Тъкмо се е разчистило малко място - може да се построи нещо полезно там, примерно мол! 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Днес познати, които живеят в Малта, се бъзикат, че като нищо ще го направят пак прозореца, ама с PVC дограма, че да не духа толкова А тюленовския мост (никой местен гъгъузин никога не му е казвал арка, няма и да му каже!) ще пребъде дълго след всякакви прозорци и тем подобни. Не е ясно дали гъгъузите са прихванали от якостта на скалите, или скалите - от ината на гъгъузите, но никакви прозорци и арки не могат да ни се опрат по инатлък 1 Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 9 март, 2017 Сподели Публикувано: 9 март, 2017 Аз деля офис със 7 малтиеца, от които едната е от Гозо и днес бяха в потрес от това, въпреки че казаха, че се очаквало. Жалко че не го дочаках и аз. То им е една от националните гордости, все едно да пресъхнат Рилските езера. не знам дали ще пресъхнат езерата но ако се продължава с туристо потока към тях скоро няма да са езера ми ще са 7те рилски блата...първите две който са до хижата са започнали да се заблатяват стабилно 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 март, 2017 Сподели Публикувано: 10 март, 2017 Божидар Димитров харесва това. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега