danimarkova Публикувано: 17 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2014 Имам картичкаааа от остров Реюнион!! Юпиии!!! Страхотна картичка от Калоян!!! Калояне, много съм ти задължена!! Много ме изненада и зарадва, нямаш представа колко!! Огромно, безкрайно огромно благодаря!!! 10 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 23 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Ииии.. втората ми картичка от Калоян, която се оказа всъщност първа Но неведоми са пътищата пощенски, както съм се уверила многократно. Още веднъж съм безкрайно благодарна Калояне, за тези прекрасности, които си така добър да ми изпращаш !! Много съм щастлива!! Просто ми донесе страхотни емоции, когато си отварям пощата!! Много, много ти благодаря!! И много допринасяш за желанието ми да посетя това неверятно място някой ден Всъщност Реюнион е в Европейския съюз, нали? Редактирано 23 ноември, 2014 от danimarkova 2 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 3 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Ииии.. втората ми картичка от Калоян, която се оказа всъщност първа Но неведоми са пътищата пощенски, както съм се уверила многократно. Още веднъж съм безкрайно благодарна Калояне, за тези прекрасности, които си така добър да ми изпращаш !! Много съм щастлива!! Просто ми донесе страхотни емоции, когато си отварям пощата!! Много, много ти благодаря!! И много допринасяш за желанието ми да посетя това неверятно място някой ден Всъщност Реюнион е в Европейския съюз, нали? Сега виждам чак, че си получила и втората картичка, чудих се какво става. Да Реюнион като пълноправна част от Франция е в ЕС (но не е част от Шенген, точно като България) и би трябвало само с лична карта да се стигне до там. Радвам се, че съм те зарадвал отново Продължавам с още малко архитектура: Източния бряг, където няма плажове, но има огромни полета от захарна тръстика (основен износ на острова), китни градчета и селца. И пътя на долините с градчето Plaine des Palmistes. 8 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Колкото повече чета и гледам за Реюниън , все повече ми се ходи.... 4 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Снощи имаше филм по БНТ2,слушах между другото и разбрах че там е въпрос на чест да си тунинговаш колата и даваха състезания на специални писти.Наистина е прекрасно кътче,дано някога ми се наложи да го посетя. Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 3 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Уау. Сега разбирам за тази поредица на БНТ - отвъдморски сюжети. Жалко, че не съм си в България, щях обезателно да я следя. http://bnt.bg/filmi-i-serialii/dokumentalni/otva-dmorski-syuzheti 1 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 5 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 5 декември, 2014 (редактирано) На южния бряг се намира втория по големина град Сен Пиер, икономически и административен център на южната част на острова. Тук се намира Администрацията на ТААФ - (Terres Australes et Antarctiques Françaises) - необитаеми острови, повече за които може да научите тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%8E%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D0%B8_%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8Иначе приятно градче с плаж, търговска централна улица и малко пристанище. Крайморската алея е пълна с ресторанти и дискотеки В близост е Дивият юг, за който писах по-горе. А тук закусваме на гости Редактирано 5 декември, 2014 от Kaloyan89 5 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 14 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 И последно: западния бряг освен плажовете. Сен Пол: първото селище на острова, бивш административен център. Според легендата първите французи, двама доброволци, дошли със 7 роби и 3 чернокожи жени да колонизират острова през 1642 г се установяват там. Има много красиво морско гробище където почиват видни реюнионци. Тук е погребан и последният френски пират Оливие Левасер обесен през 1730 г. Легендата разказва, че след процеса пиратът подхвърля "с това, което съм скрил тук мога да купя целия остров", а пред бесилото хвърля карта с думите "съкровището ми, за който успее да го намери". От тогава и до ден днешен странници от целия свят търсят сткровището из Реюнион, Мадагаскар, Родригес или на Сейшелите. Тук е и ботаническата градина Jardin d'Eden. Следва Сен Жил, туристически център пълен с хотели, дискотеки, ресторанти. Посетете аквариума на Реюнион. И накрая Сен Лю, място за парапланеризъм над лагуната, уникално е. Тук има и научно-изследователски център, където изследват и се грижат за морските костенурки, застрашени от бракониери. Има аквариум и малък музей, струва си да се види. Толкова за Реюнион от мен. Отидете няма да съжалявате. Само Реюнион или заедно с Мадагаскар или Мавриций, ще си струва. Има много какво да се види и да се прави, но всичко е доста скъпо. Като част от Франция минималната заплата на острова е 1450 евро на месец, а транспортът от Париж на повечето стоки оскъпява допълнително нещата. Ако имате въпроси ще се радвам да отговоря публично или на л.с. 13 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 22 декември, 2014 Сподели Публикувано: 22 декември, 2014 Добра оферта има в момента Париж - Реюнион за 519 евро за лято 2015 1 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 29 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 29 декември, 2014 Намерих това видео и го споделям, защото доста добре представя различните пейзажи, развлечения и активности на острова. https://www.youtube.com/watch?v=puZxRy2zes8#t=25 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 В момента София -> Реюнион, и/или Мадагаскар, и/или Мавриции -> София е под 700 евро, през Април/Май. Свързващите полети са брутални, от сорта на 220 евро за 45 минути, но като цяло - добра ли е цената за този сезон, и добър ли е сезонът за този район ? Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 Май месец е най-доброто време. Всичко е зелено след дъждовния сезон. Но свързващите полети по 220 евро са убийствени. Няма ли някакви фериботи? Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 12 часа е пътят .. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 12 часа е пътят .. Това е прекрасно, ако ферибота е нощен и е под 100 евро. 2 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 15 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Одеве говорих с тъщата. В момента е горещо и има циклон над Мавриций, който се отразява на Реюнион с много дъжд. Май месец обаче си е супер. Зелено наистина и не толкова горещо. но имайте пред вид, че там има много микроклимати, зависещи от положението ви (изток/запад) и от надморската височина. 700 евро е чудна цена от София, не виждам как може да падне повече. 220 евро Реюнион Мавриций е нормална цена (горна граница на нормата), можете да намерите по принцип за 160-200 според сезона. Вижте цените на Ер Моришъс, Ер Острал и Ер Франс които имат по няколко полета на ден. 220 евро Реюнион Мадагаскар е супер цена. По принцип е около 400 (отиване и връщане).Има кораб но мисля че отнема малко повече от 12 часа и не е много редовен. Не знам как става с резервиране, нито разписание. Мисля че беше еднакво скъпо със самолета. Редактирано 15 януари, 2015 от Kaloyan89 2 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Корабът няма разписание за 2015 и го дават към 80-90 евро в посока http://www.mauritiusshipping.net/ Редактирано 15 януари, 2015 от macf1an Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 януари, 2015 Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 200 Евро е Мавриций - Реюнион, 230 е до Мадагаскар. Някой местен тарикатлък за по-евтини цени ? Каква му е историята на малкото летище в южната част? Струва ли си да се експериментира с него? Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 15 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2015 На Мавриций има само едно летище, близо до Махебург. Пиерфон е летището на Сен Пиер в Реюнион, то е за регионални полети - Мавриций, Майот, Мадагаскар. Можете да кацнете и да излетите от там без проблеми, логистиката е лесна и ако намерите по-добри цени си струва. От тази година казаха че пускат полети до Париж от там през Луксор или Майот с нова авиокомпания, за да динамизират летището, което губи пътници откакто пуснаха La Route des Tamarins, сварзваща Сен Пиер и Сен Дени (голямото летище) за 40 минути. Да видим какви цени ще изкарат. 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 26 януари, 2015 Сподели Публикувано: 26 януари, 2015 Интересно документално филмче за последиците от нападенията на акули в Реюнион: Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 1 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 1 февруари, 2015 (редактирано) Интересно филмче. Наистина има голяма истерия за акулите на острова и всякакви митове и легенди. Но е малко преувеличен филмът според мен. Вярно е, че има средно една атака годишно, но не всяка атака в смъртоносна. Особено потресаваща беше през 2013 г, когато живеех там - 15 годишно момиче разкъсано на две на 15 метра от брега на неохраняем, пуст (и забранен за плуване) плаж. Била е на почивка с баща си, майка и беше останала в метрополията, истински ужас. Но не всички плажове са опасни, за това и филмът не ми се вижда обективен. В лагуната около Сен Жил - Ла Салин няма проблем да се плува, кораловият риф не позволява на акулите да се доближат. Впрочем изключително рядко акулите нападат плувци. Жертви са сърфисти и бодибордисти. Но е добре човек да си има едно наум. Редактирано 1 февруари, 2015 от Kaloyan89 3 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 4 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 4 февруари, 2015 Днес изригна вулканът. Който успял - видял, очаквайте пак след няколко години Ето първите заснемания на изригването, предполагам ще има и още. http://www.dailymotion.com/video/x2gee80_eruption-2_news?from_related=related.page.ext.behavior-only.b6ef6ebd47fea3208f12101388a6cf33142307970 2 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2015 Дано тече още след 3 месеца Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 10 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 (редактирано) Слагам линк от дневника на американска журналистка, която е за два месеца в Реюнион да прави репортажи. Красиви снимки и впечатления за местния живот и отразяване на атентатите от Шарли Ебдо на място. Приятно четиво е, а и е едно от малкото достъпни на английски. http://migrationnotebook.tumblr.com/http://nprontheroad.tumblr.com/ Редактирано 10 февруари, 2015 от Kaloyan89 2 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 15 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 (редактирано) Още една жертва на акула на забранения, неохраняем плаж на Етан Сале. Млада жена с британски произход, плувала въпреки забраната. Акулата я захапва и прегризва фемуралната артерия, жената умира в болницата от кръвоизлив и сърдечна атака. Това е първа атака от 2013 г. досега. Тъжно е, но трябва да се четат и спазват забранителните пана има си плажове за къпане и други, които са по-скоро за пикник... Статията с видео (на френски) http://reunion.la1ere.fr/2015/02/15/jeune-femme-tuee-par-un-requin-que-s-est-il-passe-l-etang-sale-229511.html Редактирано 15 февруари, 2015 от Kaloyan89 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 15 февруари, 2015 Уви, това не е първата атака от 2013, а първата жертва. Според пресата, миналата година има две атаки, завършили без фатален край. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега