Прескочи до съдържание

Купени билети (alitalia, през trip.bg), а плащане - няма.

Препоръчани мнения

Ровя тук и в bgspotters и конкретен отговор не намирам - купих билети до Рим преди седмица през trip.bg, с кредитна карта на Fibank. Парите обаче още не са дръпнати от сметката и НЕ са блокирани. Имам си номера на e-ticket, всичко. Излизат си ми в сайта на италианците, обаче плащане - все още никакво.  :wacko:

То е ясно, че ще си ги вземат, въпросът ми е някой има ли идея след колко време?

А какво се случва, ако да речем, в момента на транзакцията няма достатъчно пара в картата - ще опитат още няколко пъти, или ще анулират билетите веднага?

Не ми се ще да си правя експерименти дали имам достъп до сумата в момента, след като не е блокирана, но пусто любопитство... 

Четох, че на разни хорица им дръпнали парите чак ден преди полета, някакво разумно обяснение има ли?

Връзка към коментар

Случвало ми се е да се бавят по 2-3 седмици, та за всеки случай гледай да имаш съответния кредитен лимит. Можеш да довнесеш предварително, ако няма да ти стигне лимита за билета + бъдещи разходи.

Не вярвам просто да откажат билета без комуникация, ако не успеят да дръпнат парите, ама не съм сигурен  :)

Връзка към коментар

Аз имах същата ситуация -билет на АлИталия през trip.bg ,но с дебитна карта на ОББ. Никой не може да даде конкретен отговор кога ще бъдат дръпнати парите ,но при всички случаи ще стане най-късно в деня на летене . Що се касае за Вашето ровене в споменатия по-горе форум ,там този казус е дискутиран (конкретен отговор и там няма  :) ) 

Връзка към коментар

мерси. Точно така ще направя, ще внеса някой лев да ми е мирна главата и да мога да ползвам картата, ако потрябва.

epetkov, прочетох темата там и както каза, не открих отговор :)

В трип.бг пък пише, че транзакцията ставала веднага. Ама друг път :)

Връзка към коментар

мерси. Точно така ще направя, ще внеса някой лев да ми е мирна главата и да мога да ползвам картата, ако потрябва.

epetkov, прочетох темата там и както каза, не открих отговор :)

В трип.бг пък пише, че транзакцията ставала веднага. Ама друг път :)

Добре де, не е ли най-лесно да се обадиш по телефона на трип.бг и да ги питаш кога смятат да ти вземат парите от картата? Като звъннеш на софийския телефонен номер те прехвърлят автоматично в Гърция, но иначе са доста отзивчиви, аз им звънях няколко пъти за резервиране на определени седалки и ми свършиха работа.

Връзка към коментар

Парите може да си ги виждаш в картата , но но ако решиш да ги ползваш ще се окаже , че всъщност са блокирани ;)

ПИБ последната година са рязко надолу откъм онлайн функционалност.

"Отчет по сметка" вече се актуализира от дъжд на вятър и късат ми нервите най-редовно.

Само картовите авторизации излизат коректно , но те нищо не значат...

Връзка към коментар

ми не бих го нарекла най-лесно. Не че е проблем да го направя, но за мен като клиент най-лесното е всичко да мине бързо онлайн, без телефонни обаждания. Все пак това е идеята на онлайн резервацията, да не се ангажираш допълнително, но явно е неизбежно.

Ще изчакам още малко и ще им се обадя, просто да потвърдят, че всичко е ок.

Стенк, точно това се чудя, дали все пак не са блокирани, а системата им да не го показва. Като ида да внеса ще видя на място в банката. Ако не са, ще звъня на трип.бг да видя какво става.

Връзка към коментар

На 99 % съм сигурен , че са блокирани. Аз имам покупки от преди две седмици , всичко отдавна съм си получил , а в сайта на ПИБ още не е осчетоводено плащането  :)

Връзка към коментар

П.П. Toку що видях , че в салдото вече са отразени накуп покупките ми за последните две седмици , но в "отчет по сметка" няма грам инфо , а аз точно оттам си следя конкретните харчове по пера. 

Та PIB не е това което беше  :unsure:

Връзка към коментар

СМС-a често не отговаря на действителното двужение по сметката. Важно е какво се осчетоводява.

Например много резервационни портали "дърпат" някаква минимална сума за да проверят картата , които после разбира се не изтеглят , но СМС си идва. Различна е и сумата според разликите във валутния курс в момента на осчетоводяване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

аз гледам в салдата по сметки, там няма нищо все още. Извлечение също нямам издадено за периода още.

В отчета на сметката се е появило едно пазаруване в магазин тук от преди 4 дни, обаче.

Връзка към коментар

Случвало ми се е да се бавят по 2-3 седмици...

Често се случва за най-различни покупки от различни сайтове.

Билети купени от сайт на авиокомпания ден два преди полета  - следва отиване - връщане, т.е.полетът вече е 100% изпълнен - парите още не са изтеглени.

Случвало ми се е и когато поръчвам стоки online - стоката е получена, парите още не са изтеглени.

Но винаги са блокирани, дори и да не се вижда online в банката.

А имам и такъв случай: поръчвам в сайта на германско издателство книга. На сайта пише, че ще я имат налична след 2 месеца. Въвеждам данни, карта и пр. и преди да натисна бутон "плати" се разколебавам, решавам да не купувам, излизам коректно от системата. На сутринта в мейла ми съобщение за блокирана сума с всички данни на издателството. Тичам в банката, обяснявам, че не съм плащала, искам да спрат трансфера - вдигнаха рамене, нищо не можело да се направи. Точно 2 месеца сумата беше блокирана, след това без уведомление я освободиха. Значи само въвеждането на картата задейства блокирането, без да съм натиснала "плати".Не знам, как става това.

Връзка към коментар

И на мен ми се случи същото с Трип.бг преди 2 месеца. Билетите София - Брюксел си ги бях получила вече на мейл, парите си стояха. И не бяха блокирани. Взеха ги 2 дена преди пътуването, а аз през цялото време се надявах да е станал грешка и да са ми подарък, ама нейсе... :)

Връзка към коментар

Не са се показвали като блокирани , но ако беше пробвала да ги похарчиш щеше да ти покаже , че транзакцията е невъзможна поради недостатъчна наличност. Без значение , че си ги виждаш по салдото като налични :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.