Прескочи до съдържание

Сърбия

temporary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Моля за малко помощ за Сърбия. Предсто и ми да пътувам за Унгария и Словения с кола. Поради някой особеносити на пътуването ще останем да спим една вечер в Сърбия (Нови сад). Днес си дадох сметка, че въпреки че съм минавала доста често през Сърбия, винаги съм имнавала от там транзит и нямам опит с плащанията (единственият ми опит е направо плачевен). Та директно на въпроса - да обменям ли динари или приемат и евро без проблем. Интересуваме да си платим хотела и вечерята в Нови сад. Мога ли да разчитам на банкомати, да изтегля на място сумата която ще ми трябва? 
Благодаря много.

Публикувано:

Бих те посъветвала да обмениш динари (още на границата). По-изгодно е и за магистрали и за зареждане (щом си с кола). В повечето случаи спрямо еврото прилагат Трънския курс. В Унгария също е хубаво да вземеш форинти, защото е по-изгодно. :)

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

За обмяна на каквато и да било валута аз ползвам Тавексhttp://www.tavex.bg.

В София можеш да ги намериш в Сердика мол , мола на Стамболийски и този на Цариградско шосе.По мои наблюдения имат едни от най-изгодните курсове и са напълно коректни.От сайта можеш да си принтираш таблица за каквато валута ти трябва,което е много полезно при пътуване.

Да, вече са ти го предложили. :)

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Обмени си евро във Нови Сад има навсякъде обменни бюра ,курса евро/динар е един във всички бюра и е по-добър от този в Тавекс и на границата.Сърбите са много коректни не лъжат с курсовете като нашите бюра.Когато зареждате с гориво и пазарувате плащайте с карта превалутирането лев динар на банките е много изгодно.Не ти препоръчвам да теглиш пари на банкомат в чужбина, таксите на банките при теглене в брой са много високи.

Редактирано от ttelena
  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ви много. Ще взема и малко динари от Тавекс. Ако ми потрябват още - на място в Нови Сад. То лошото е че по план ще влезем в града вечерта, ще хапнем нещо, ще спим и ще заминем на следващата сутрин - та може и изобщо да не открия бюро. Ако хотела приемат кредитни карти - е най-добрият вариант (ама ако тръгнат като гърците например да се лигавят - само ще ми развалят вечерта). Така или иначе не разчитам вечерята, в някое кръчме, да я плащам с карта - та ще трябва наличност.
Унгария ми е позната като манталитет и особености, а и ще бъда с унгарски гражданин на нейната територия (форинти има налични, а там обменни бюра са на всеки ъгъл). В Хърватия  също имам опит (там си боравят свободно с евро, поне около магистралата)... но ми се губеха "братята" сърби .... 
Още веднъж благодаря много 

Публикувано:

Специално за Европа препоръчвам дебитна карта на Уникредит Булбанк . Теглиш от всички банкомати на групата без такса, а курса на който купуваш съответната валута е по-добър от повечето чейнч бюра. Чиста работа.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.