Прескочи до съдържание

На кой работата му е свързана и с пътувания...или колко много,но благородно завиждам на тези, на които не им се налага да са основно в офиса ...

Пантелей пътник

Препоръчани мнения

Пантелей пътник

На мен например работата ми не е свързана с пътувания, офисна е, пред компютър, като ми се налага само няколко пъти да изляза, за да се срещна с хора, с които е свързано това, което правя....Колко от вас пътуват / България, Европа, по целия свят/ заради професията, която упражняват и предполагам тази комбинация Ви прави безкрайно щастливи....ако има подобна тема/ не видях наистина/, веднага ключ! :rolleyes:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди време една позната беше писала под моя снимка- не знам какво работиш, но ти завиждам, че пътуваш толкова много. /според мен хич не е така, но то чуждата кокошка патка./

Та отговорът ми беше- пътувам въпреки работата си, а не благодарение на нея, за жалост.

Та и аз като теб. :)

• Харесвам 10
Връзка към коментар

5 години ми плащаха по цял ден да се пека по плажовете на различни Карибски отстрови, всички възможни Мексикански курорти на двете крайбрежия, някои държави в Южна Америка, да обикалям Френската ривиера, Барселона, Венеция, Флоренция, Неапол, Капри, Гърция, Флорида, Калифорния, западното крайбрежие на Канада и сума ти други места, да зяпам и снимам глетчери в Аляска и да спестявам десетки хиляди долари годишно с час и половина работа на ден :lol: :lol:

• Харесвам 28
Връзка към коментар

5 години ми плащаха по цял ден да се пека по плажовете на различни Карибски отстрови, всички възможни Мексикански курорти на двете крайбрежия, някои държави в Южна Америка, да обикалям Френската ривиера, Барселона, Венеция, Флоренция, Неапол, Капри, Гърция, Флорида, Калифорния, западното крайбрежие на Канада и сума ти други места, да зяпам и снимам глетчери в Аляска и да спестявам десетки хиляди долари годишно с час и половина работа на ден :lol: :lol:

И ти омръзна да ти плащат ли  ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Пантелей пътник

ЕВАЛА, Флай!

Връзка към коментар

Ехххх че хубаво...... :rolleyes::)

Искам и аз такава работа ....Да обикалям света и да ми плащат за това! Готино!!!

Всъщност ,мечтата ми някой ден е ,като тези готвачи които ги гледам по " 24Kitchen" да обикалям света в търсене на най- добрата манджа/десерт или каквото и да е там кулинарно изкушение...... :P 

А иначе съм пред компютъра в офиса! Добре че има евтини самолетни билети и вас че да мога да "отскачам" до някоя интересна дестинация! :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Хммм...и аз като FlyTraveler пътувам по време на работа, но ... "дестинациите" ми са различни от неговите. :)

Най-често пътувам от кухнята през трапезарията, до хола, после спалните и обратно...

Често компания ми правят интересни спътници ... прахосмукачката, печката, ютията и т.н. :P

Не съм засичала колко време ми минава в пътуване и колко в работа. :biggrin:  :biggrin:  :biggrin:

• Харесвам 9
Връзка към коментар

И ти омръзна да ти плащат ли  ;)

Не, вече започнаха да назначават евтина работна ръка от Източна Европа, вземаха се по-малко пари, махнаха голяма част от привилегиите, а аз се ориентирах към нещо друго. Всяко нещо с времето си... При мен това беше от 1996 до 2001 г. когато бях доста млад, нямах деца и пр.  ;)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

...  и да спестявам десетки хиляди долари годишно с час и половина работа на ден :lol: :lol:

Знаех си аз че с осем часов работен ден нищо не се спестява. :mad: Това ще покажа на шефа да види какво правят хората, колко работят и колко спестяват :lol: :lol:

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Е, Флай, браво! Убедена съм,че преувеличаваш мързела на работата,но дори и само заради пътуванията, за необвързан човек е уникално!

Еленка, и аз така... увличам се по кулинарен туризъм, какво да правя.

Иначе, не, работа до печката/то е удоволствие/, до града и обратно. Не познавам хора,които да работят нещо, свързано с пътувате, освен една музикантка, която обикаляше близкия изток, а сега круизните кораби. Не е лошо, но на, 39 години и без мъж и деца. Иначе, пари,време, бол..

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Всеки трябва да мине през месомелачката на държавната работа, за да види що значи подмазвачество, слагачество, мижитурки и дребни души, упражняващи чупки в кръста. Колко мъжки жени има по министерства, агенции, дирекции, колко женски мъже-папконосители има. Хеле па т`ва стратегии, модерните "визии", "оптимизирането на процесите"... лелей!

И ако в държавната работа има някакъв формално-ненормален ред, оправдаващ хрантутническата й самодостатъчност и принципът "Зад тези заключени врати кипи безсмислен труд", то в българския частен сектор си е.... мамата.

Затова поробувайте на системата и някой ден отидете при държавния/частния си робовладетел, кажете му какво мислите за женските му роднини, па като волни птички литнете по белия свят да пътувате.

Всъщност има доста работа на свободна практика в туризма. Път и свобода: най-ценните категории за мен, макар че класикът на българската литература Далчев пише в божествените си фрагменти: "Който има семейство, трябва да се прости с гордостта си."

• Харесвам 17
Връзка към коментар

А иначе в баналните командировки няма кой знае какво интересно, просто си в някой офис от 9 до 5, но в друга държава.

Има запомнящи се моменти, като например да те заведат на обяд в едно малко ресторантче, в едно малко село в Италия, в което менюто е ден за ден и където туристически крак не стъпва.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Пантелей пътник

"Без име", ето за такива запомнящи се моменти иде реч у тая тема всъщност....не просто от работата да минава от летище до летище....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аа, имам един приятел, който непрекъснато ходи в бившите съветски републики по работа и Лелееее, какви истории разказва аааа. ..Нищо общо с офис в чужбина от 9 до 5, а направо сценарий за приключенски филм,хахахаха

Редактирано от luba_rizova
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Не знам защо се оплаквате от офис работата, ама като гледам как и по колко пишете във форума през работно време, ако аз ви плащах заплатата, до сега да съм ви уволнил :lol:

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 21
Връзка към коментар

Аа, имам един приятел, който непрекъснато ходи в бившите съветски републики по работа и Лелееее, какви истории разказва аааа. ..Нищо общо с офис в чужбина от 9 до 5, а направо сценарий за приключенски филм,хахахаха

Че разказвай и ти. Кой ти пречи.

Връзка към коментар
Пантелей пътник

Не знам защо се оплаквате от офис работата, ама като гледам как и по колко пишете във форума през работно време, ако аз ви плащах заплатата, до сега да съм ви уволнил :lol:

Стига бе! :P  Не стига, че само един форум си имаме поне през работно време, че и ще уволнявал :mad:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз преди няколко години работих за една GPS фирма и всяка седмица от понеделник до петък бях някъде из България. Само събота и неделя съм си бил в София. Веднъж взех една отпуска и директно петък прибиране и заминаване за Гърция. После прибиране и заминаване за Родопите. Общо взето попътувах си тогава. Иначе имам доста познати екскурзоводи, които водят групи по Европата, а имам и един, който направо си води по целия свят  :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Пантелей пътник

За екскурзоводите - ясно.....Работата им повече от свързана с пътуване...ама от тях знам и такива, дето пък мрънкат,че за много хора трябва отговарят...ей, няма угодия :)

Връзка към коментар

Професия "екскурзовод" е уникална.

Той трябва да е нещо средно между поп, психиатър и бавачка. Разбира се именно той получава най-много служебни целувки от женските домакини в хотела, нему първо се носи каничката с вино и още много приятни екстри, но и на неговото рамо чат-пат поплакват туристки.

За чест на българските туристи, а имам удоволствието да съм работил с всякакви възрасти, родният турист, особено от средното и по-зрялото поколение се държи на висота, а общата култура е много добра - останка от предишни образователни системи.

И аз доживях вече да чувам от италиански хотелиери: "Ма, ма ние искаме само български групи: ма едни културни, ма едни начетени, ма едни възпитани. За италианци - не, не са желани клиенти. Много мрънкат!"

Италианците вече си знаят - винаги първо салатата да се носи на българите.

И да, аз съм се справял с автобуси жени (имам предвид екскурзоводене), но със собсгвената жена в чужбина НЕ се справям...

• Харесвам 15
Връзка към коментар

Хей, приятелю, ти ме уби....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Работата ми в България беше свързана с малко пътуване - около един път в годината в чужбина, и 2-3 пъти из България. Сегашната ми работа не е свързана с пътуване. Затова винаги се опитваме да пътуваме през дългите уикенди до някое близко местенце.

Връзка към коментар

Моята може би дава възможност  за пътувания, но с цената на какво и най-вече - за какво. Цената е или труд (понятие което включва и други неща) и посред нощите, (щото денем трудно се насмогва) + късмет или дебели връзки. Освен това дори да си в групата на повечко пътуващите, пак си седиш затворен зад бетонни стени, алуминиеви щори и луминесцентно осветление, докато на вън е слънчево...И си ограничен финансово - т.е. ходиш, ядеш и спиш, където и когато ти кажат. Може и да има по-свободни, не знам.

Някой беше казал в медиите преди време "Музикант да си, ставаш късно, лягаш късно и обикаляш целия свят". Едва ли е така, но...Преди години имах възможност да пътувам с музиканти и беше уникално забавление, въпреки ангажираността, но пък може да е било от годините. А една позната ми разказа за още по-кофти пътуване: София-самолет-кацане -обучение цял ден в офис-вечерта самолет-София. Което ме кара да се замисля кои са професиите,  които да дават възможност да  обикаляш и да задоволяваш любопитството си едновременно с усещането за свобода.

Редактирано от Asterisk
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.