Прескочи до съдържание

Минимално време за прекачване с Turkish Airlines


Препоръчани мнения

Привет, магеланци!

 

Само да ви се оплача. Покрай Коледа бях намерил добра цена за това време от годината за двупосочен билет Неапол - София през Истанбул с Turkish Airlines. На връщане обаче полета от София е вечерта и престоя на летище Ататюрк е 13 часа. Интересното е, че сутринта има полет от София до Истанбул и 45 минути след това излита самолета за Неапол, а системата на Turkish не ми позволява да резервирам този полет понеже минималното време за прекачване е по-малко от час. Не е ли много това? Летял съм с време за прекачване 45 минути между двата полета (не с Turkish) и не е имало проблеми. Знам, че при повече от 10 часа престой за пътник икономична класа турците дават или безплатна обиколка на Истанбул или хотел (ако престоя е през нощта), при условие, че няма по-ранен полет който да се хване (а това в случая е така). Проблемът обаче е, че пътуващата не знае английски, не е летяла с такива "сложни" маршрути и поради това не й допада идеята да спи в Истанбул. Та поради доста по-високата цена на италианците примерно се видях принуден да търся полети от Рим със всички съпътстващи "екстри" (ранни влакове, прекачвания и т.н.)  :(

Връзка към коментар

Ами, влак от Неапол до Рим е час или два(зависи от типа влак) директен. От гарата Рома Термини има автобуси до Фиумичино и Кампино по 5 евро и има директни полети до София на България Еър и Алиталия на прилични цени сравнително. Ориентирането би трябвало да е сравнително лесно и без английски. Така че дали ще има час или няколко за прекачване в Истанбул или около 2-3 часа път до летището в Рим същата работа. 

Връзка към коментар

От две-три години въведоха на Ататюрк междинен контрол на багажа (събличане, събуване и рентген на ръчния багаж) и на транзитно преминаващите, затова има такова изискване. И се трупа бая опашка, летището е много натоварено.

Наистина вероятността за 45 мин. да се прикачите е много малка

Връзка към коментар

Минималното време за трансфер в Ататюрк (IST), публикувано прeди няколко години, е както следва:

D/D 0:30
D/I 1:30
I/D 1:15
I/I 1:00
 

За Сабиха (SAW)
D/D 0:20
D/I 1:00
I/D 1:00
I/I 1:00

 

D - Domestic

I - International

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да добавим, че всяко летище има различно минимално време за прекачване, за това и може в Мюнхен да прекачиш за 40 минути, а в Истанбул да не става :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.