Ех Пламене... Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 (редактирано) Здравейте, прекрасен форум, в който досега само съм чел. А сега ще разчитам на помощ и ще питам . Разгледах темите за самолетни билети, но не виждам промоции за билети до Париж. Появяват ли се такива и да чакам? Или да си се ориентирам за цените, които в момента виждам - около 200-250 Евро за двупосочен билет или 400-500 Евро за двама. Става дума за края на април, началото на май през 2015г. Ще използвам темата и да питам колко излиза нощувката в двойна стая в Париж в някой по-обикновен хотел/хостел? Благодаря предварително на всички отзовали се. Редактирано 22 ноември, 2014 от Newbee100
Nati Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 (редактирано) Някой по-опитен ще каже, но на мен тези цени ми се виждат много високи. Едни познати бяха тази година май месец за по 130лв. двупосочен билет. Не знам дали и 2015г. ще паднат толкова цените и дали за теб нискотарифните полети са вариант. Но сега виждам на Wizz air двупосочни билети за 260лв (без discount club-а) за дати 24.04 - 01.05. (ако платиш и 60лв за discount club-а, билетите излизат по 250лв. на човек). Според мен изчакай за някое намаление Редактирано 22 ноември, 2014 от Nati 1
mililia Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 Здравей, все още е твърде рано да купуваш билети до Париж с Уиз за посочените дати. Обикновено около 2 месеца преди датата на пътуването цените са най -ниски с тази нискотарифна компания. До тогава можеш да следиш цените и ако има момент, в който ти се струва достатъчно изгодно да купуваш го направи, но имаш много време до тогава. Съветвам те да не бързаш.
stanimir Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 Нощувката може да е в рамките на 60-90 евро за двойна стая. Нагоре избора е според фантазиите и възможостите ти 1
Mary Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 Ако периода на пътуване съвпада с продължителни празници в България вероятно и цените на билетите ще са празнични... За хотелите съм напълно съгласна със stenk. Можете да погледнете и за апартаменти - в Париж се отдават доста такива, но обикновено в този период и там няма супер ниски цени.
Ех Пламене... Публикувано: 22 ноември, 2014 Автор Публикувано: 22 ноември, 2014 Благодаря на всички. Гледах в WIZZ и не видях такива цени. Странно. Явно ще изчакам малко с билетите и ще следя. За мен и съпругата ми не е от значение нискотарифни или нещо по-скъпо. Държим в Париж да изкараме добре. По-малко пари за билети означава повече пари за харчене в Париж. А за хотела не се знае, може и да сме на гости. P.S. Мислех, че колкото по-рано се купят билети, толкова са по-евтини...
neuromancer Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 Не е задължително по-рано да е по-евтино, специално при Уиз много варират цените. При другите винаги има промоции, та предполагам до май все ще има една-две. Ако обаче става дума за пътуване точно по празниците, Великден, 1-6 май, тогава може би не е добра идея да се чака много. Все пак до януари би трябвало да се появи някоя промоция и да не са по-високи цените, отколкото сега
Nati Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 Благодаря на всички. Гледах в WIZZ и не видях такива цени. Странно. Трябваше преди да сложа и снимка
Ех Пламене... Публикувано: 22 ноември, 2014 Автор Публикувано: 22 ноември, 2014 Аз май не съм гледал до това летище. Само до ШАРЛ ДЬО ГОЛ. Ако е толкова драстична разликата по-добре там. Можем да отидем и последната седмица на април. Не ни бърка. Щом гледат празниците, ще се съобразим с тях .
Kaloyan89 Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 (редактирано) Имай предвид, че Бове не е баш Париж а си е на 80 км от там... Имаше наветка (шатъл) преди време около 15-20 евро струваше до Порт Майо (на входа на Париж по метро линия 1) , сега не знам колко е. Прецени си дали малко по-скъпо с Ер Франс или България Ер до близко летище е по-изгодно или Уиз+ шатъл. Така или иначе CDG - Париж е 10 евро на човек горе долу, така че е едно и също. Edit: Намирам с Ер Сърбия (прекачване в Белград) билет за 157 евро на човек или 314 евро за двама 25/04-04/05/15 http://www.momondo.fr/flightsearch/?Search=true&TripType=4&SegNo=2&SO0=SOF&SD0=PAR&SDP0=25-04-2015&SO1=PAR&SD1=SOF&SDP1=04-05-2015&AD=2&TK=ECO&NA=false#Search=true&TripType=2&SegNo=2&SO0=SOF&SD0=PAR&SDP0=25-04-2015&SO1=PAR&SD1=SOF&SDP1=04-05-2015&AD=2&TK=ECO&DO=false&NA=falseTака ще имате повече да харчите на място По-добре от това и с Уиз не можеш да намериш. Редактирано 22 ноември, 2014 от Kaloyan89
Roje Публикувано: 22 ноември, 2014 Публикувано: 22 ноември, 2014 Newbee100, върнах се от Париж преди 5 дни. Пътувахме с Уиз еър. Два билета двупосочни за двама възрастни ни излязоха 140 лв. Да, няма грешка- отиване и връщане общо 140лв. за двама човека. Купих билетите на 3 септември. Полета бе на 14 ноември. Изчакай за промоция и ще се появи добра цена. Не се заблуждавай, че можеш да намериш по-евтина цена от на Уиз еър. Летище Бове е на 60км. от Париж. Има редовни автобуси от летището до Порт Майло и обратно- това е на метро линия №1, само на 1 спирка от триумфалната арка, т.е. почти в центъра на Париж. Автобусът в едната посока струва 15,90 евро на човек ако си купиш предварително по интернет бирета и 17 евро, ако го купиш на място. Няма проблем с автоусите. Като се напълни единия автобус тръгва и след това се пълни следващия. В 19,50 кацнахме на летище Бове. В 21,10 бяхме на Порт Майло. Бяхме резервирали апартамент на Шанз Елизе. За двама души, 3 нощувки общо 228 евро. Т.е. по 70 евро на нощ на най-хубавото място в Париж. Ако ти е необходимо още нещо като инфо, питай ще ти кажа. 6
Ех Пламене... Публикувано: 23 ноември, 2014 Автор Публикувано: 23 ноември, 2014 (редактирано) Newbee100, върнах се от Париж преди 5 дни. Пътувахме с Уиз еър. Два билета двупосочни за двама възрастни ни излязоха 140 лв. Да, няма грешка- отиване и връщане общо 140лв. за двама човека. Купих билетите на 3 септември. Полета бе на 14 ноември. Изчакай за промоция и ще се появи добра цена. Не се заблуждавай, че можеш да намериш по-евтина цена от на Уиз еър. Летище Бове е на 60км. от Париж. Има редовни автобуси от летището до Порт Майло и обратно- това е на метро линия №1, само на 1 спирка от триумфалната арка, т.е. почти в центъра на Париж. Автобусът в едната посока струва 15,90 евро на човек ако си купиш предварително по интернет бирета и 17 евро, ако го купиш на място. Няма проблем с автоусите. Като се напълни единия автобус тръгва и след това се пълни следващия. В 19,50 кацнахме на летище Бове. В 21,10 бяхме на Порт Майло. Бяхме резервирали апартамент на Шанз Елизе. За двама души, 3 нощувки общо 228 евро. Т.е. по 70 евро на нощ на най-хубавото място в Париж. Ако ти е необходимо още нещо като инфо, питай ще ти кажа. Това се казва препоръка. С тази цена на билети човек може през седмица да ходи до Париж . Редактирано 23 ноември, 2014 от Newbee100 2
AlexandraKo Публикувано: 23 ноември, 2014 Публикувано: 23 ноември, 2014 Ние бяхме 10 дни през март в Париж. Билетите с Уиз+места+регистриран багаж ми бяха по-малко от 300 евро за двамата. Доста по-ниска цена от тази, на редовните линии. Транспортът от летище Бове е идеално организиран, билети купуваш он-лайн и разпечатваш бордни карти както за полета. През Хаус Трип взех студио до Лувъра, на Риволи за по 82 евро на вечер. Ако искаш да е бюджетно пътувяане, няма по-от на Уиз. Друг е въпросът, че това на Бове не е летище, ами нещо само с покрив и нищо друго вътре, ама няма пълно щастие.
Ilian359 Публикувано: 24 ноември, 2014 Публикувано: 24 ноември, 2014 (редактирано) Има редовни автобуси от летището до Порт Майло и обратно- това е на метро линия №1, само на 1 спирка от триумфалната арка, т.е. почти в центъра на Париж. Автобусът в едната посока струва 15,90 евро на човек ако си купиш предварително по интернет бирета и 17 евро, ако го купиш на място. Няма проблем с автоусите. Като се напълни единия автобус тръгва и след това се пълни следващия. Не е точно така. На тези автобуси не може да се разчита (пише си го и в общите условия) да те извозят навреме в едната или в другата посока. Ядох им дървото с изпуснат полет и не желая да имам срещи с тях и с псевдо-летището Бове. Редактирано 26 ноември, 2014 от Георги забранени са расистки подмятания
AlexandraKo Публикувано: 25 ноември, 2014 Публикувано: 25 ноември, 2014 Не е точно така. На тези автобуси не може да се разчита (пише си го и в общите условия) да те извозят навреме в едната или в другата посока. Ядох им дървото с изпуснат полет и не желая да имам срещи с тях и с псевдо-летището Бове. Ама хич не си прав! Защо да не може да се разчита? В условията си пише да се тръгне от Париж поне 3 часа преди полета. Ако го спазиш, няма как да закъснееш. Аз пък, останах с чудесно впечатление от отношението и организацията на транспорта от и до летището. Може би, защото и двамата се справяме с езика. Друг е въпросът, че Бове не е баш летище. Ама то, всяко нещо си има цена - като искаш да ти е евтино, търпиш несгоди. :) Ако пътува човек с личния си самолет, няма да закъснее за никъде ;) 4
traveler Публикувано: 25 ноември, 2014 Публикувано: 25 ноември, 2014 Ама хич не си прав! Защо да не може да се разчита? В условията си пише да се тръгне от Париж поне 3 часа преди полета. Ако го спазиш, няма как да закъснееш. Аз пък, останах с чудесно впечатление от отношението и организацията на транспорта от и до летището. Може би, защото и двамата се справяме с езика. Друг е въпросът, че Бове не е баш летище. Ама то, всяко нещо си има цена - като искаш да ти е евтино, търпиш несгоди. :) Ако пътува човек с личния си самолет, няма да закъснее за никъде ;) Да и ако има собствени летища и може да управлява времето и т.н. т.н.
Ilian359 Публикувано: 26 ноември, 2014 Публикувано: 26 ноември, 2014 Ама хич не си прав! Защо да не може да се разчита? В условията си пише да се тръгне от Париж поне 3 часа преди полета. Ако го спазиш, няма как да закъснееш. Напротив! В условията пише, че се препоръчва да тръгнеш 3 часа по-рано, но също така пише, че не носят никаква отговорност за забавяния и евентуално изпуснат заради тях полет. В моя случай автобус така и не тръгна до 2 часа преди полета, самият автобус се придвижваше много бавно и за капак на всичко самолетът беше пуснат да излети 10 минути по-рано, в момента в който слязохме от автобусите. Доста хора изпуснахме полета. Някои си презавериха билетите за Скопие, други останахме още 2 дни. Всичко това беше съпроводено с отвратително отношение от всички служители на летището: шофьори, диспечери, security, информация, тур-агенти и т.н. Два дни по-късно на смяна бяха съвсем различни хора и отношението също беше коренно различно. Просто е въпрос на късмет при кого ще попаднеш. И понеже аз не съм рисков играч, нямам намерение отново да използвам услугите на това псевдо-летище.
Фил Публикувано: 26 ноември, 2014 Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) ....но също така пише, че не носят никаква отговорност за забавяния и евентуално изпуснат заради тях полет. .... А къде има някой да поема отговорност за забавяния и евентуално изпуснат полет при транспорт до летище? Особено пък на нерелсов транспорт? Редактирано 26 ноември, 2014 от Фичо
Ilian359 Публикувано: 26 ноември, 2014 Публикувано: 26 ноември, 2014 Никъде. Просто хората се хващат на препоръката им за 3-те часа и остават с впечатлението, че летището носи отговорност ако използваш собствените му автобуси.
Mary Публикувано: 27 ноември, 2014 Публикувано: 27 ноември, 2014 Напротив! В условията пише, че се препоръчва да тръгнеш 3 часа по-рано, но също така пише, че не носят никаква отговорност за забавяния и евентуално изпуснат заради тях полет. В моя случай автобус така и не тръгна до 2 часа преди полета, самият автобус се придвижваше много бавно и за капак на всичко самолетът беше пуснат да излети 10 минути по-рано, в момента в който слязохме от автобусите. Доста хора изпуснахме полета. Някои си презавериха билетите за Скопие, други останахме още 2 дни. Всичко това беше съпроводено с отвратително отношение от всички служители на летището: шофьори, диспечери, security, информация, тур-агенти и т.н. Два дни по-късно на смяна бяха съвсем различни хора и отношението също беше коренно различно. Просто е въпрос на късмет при кого ще попаднеш. И понеже аз не съм рисков играч, нямам намерение отново да използвам услугите на това псевдо-летище. Искате да кажете, че отидохте на спирката в часа за автобуса, указан и написан в разписанието за вашия полет и такъв автолус нямаше? Или отидохте след този час и просто нямаше тръгващ автобус?
Ilian359 Публикувано: 27 ноември, 2014 Публикувано: 27 ноември, 2014 (редактирано) Точно в указания час отидох. Няколко минути по-рано беше тръгнал пълен автобус и около 30 човека за различни полети не бяха успяли да се качат на него. Следващите 3 автобуса тръгнаха заедно след около час. Редактирано 27 ноември, 2014 от Ilian359
pamelanb Публикувано: 27 ноември, 2014 Публикувано: 27 ноември, 2014 (редактирано) Предполагам, че случилото се с Ilian359 е малшанс и според мен от него не трябва да се правят генерални заключения. Няколко пъти Уиз са ме извозвали до Париж/Бове и обратно и никога не съм имала никакви проблеми, нито с купуването на билети от сайта или на място, нито с организацията до и на летището. Последно пътувах в началото на октомври, като билетът плюс багажа ми струваше 200 лева. Не е най-ниската цена, която може да се "хване", но ако човек е решил да ходи до Париж, тази цена си е екстра в сравнение с редовните полети и лично аз не намирам смисъл да я пренебрегвам. Даже и една непрогледна мъгла над Бове, която доведе до отмяна на полета ми до София преди няколко години, пак не ме отказа :-))) Останах още два пълни дни. Тогава пък падна сняг и имаше отменени полети от Шарл де Гол, пък Уиз си излитаха от Бове. Мисля, че пътуването от Бове до Порт Майо също не е недостатък, защото автобусът или влакът от Шарл де Гол пътуват почти също толкова дълго до Операта. Колкото до хотелите, за съжаление нямам много голям опит, но най-поносими цени (в границите, които Stenk е посочил) за нощувка със закуска, съм намирала в района на Бастилията, Репюблик, но и в 16-ти арондисман, който се счита за може би най-скъпия квартал в Париж, както и за най-хубавия. Но човек трябва да си отдели време да потърси тук-там...Като се решите за пътуването и аз ще се опитам да помогна с каквото мога. Редактирано 27 ноември, 2014 от pamelanb
Ех Пламене... Публикувано: 12 декември, 2014 Автор Публикувано: 12 декември, 2014 Здравейте отново, поради някои обстоятелства решихме да оставим Париж за по натам. Сменихме дестинацията с Белгия и добавихме един малчуган на 5 годинки . Ще дебна за изгодни билети до Шарлероа през юни-юли-август. Ще направим една разходка из Брюксел, Брюж, Гент. Вероятно мнозина от вас са ги пообиколили и се надявам догодина през лятото и ние да успеем . Още един път благодаря за съветите за Париж, надявам се по-догодина да се възползваме от тях.
Препоръчани мнения