Прескочи до съдържание

Магеланци, живеещи в чужбина?


Травеолани

Препоръчани мнения

Подстрижка в африкански салон - 1 евро, в европейски - 7 евро. 

 

Хахахаах на нас за мъжка пострижка в африкански салон на Боа Виста ни взеха 5 евро. Не сме се пазарили, само аз дето направих коментар, че в България мъжката пострижка струва по-евтино в обикновен салон. Идея си нямам колко щяха да ни вземат в луксозен салон, но сигурно пак някъде там. Толкова за африканската икономика и белите хора.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Лелеее .... чета това през телефона си и с радост ще го коментираме със съпругата си довечера ....

Мерси много ... Довечера ще има още въпроси, разбира се, но ето и малко отговори към този момент ....

  • В Испания с температури около 35 -38 градуса се справяме перфектно и без климатик. Просто вечер е хладно.
  • По принцип ядем обикновенна храна, без американски измишльотини.
  • Хубави ресторанти, за съжаление само по поводи ....
  • За храна от магазина в Испания сме харчили около 200 евро за месец и не сме се лишавали от нищо .... , но не пушим !
  • За бира на плажа, оставам с приятно впечатление, че никога не са ни гледали с лош поглед, ако си е изкараш от плажната чанта, стига после да си я изхвърлиш на правилното място ....

И ще ти последвам съвета .... да отидем една седмица на екскурзия с полет от Барселона, но това ще се случи чак през месец Май. По рано не можем, защото пътуваме винаги с кола и гледаме да открием плажния сезон около началото на Май. До тогава ще има още коментари, въпроси и се надявам да се включат и още хора .....

 

Благодаря за бързия отговор и подробната информация .....

До скоро писане .....

Редактирано от Minas
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По рано не можем, защото пътуваме винаги с кола и гледаме да открием плажния сезон около началото на Май. До тогава ще има още коментари, въпроси и се надявам да се включат и още хора .....

Съжалявам за негативния коментар, но вие там на плаж ли отивате, или да се установите за живот и да работите...

Връзка към коментар

Нека да отидат първо на почивка хората, да видят как е живота, работата няма да им избяга. А в Гамбия плажният сезон е целогодишен (август и септември вали често, ако пътувате за Европа, препоръчвам тогава). 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Съжалявам за негативния коментар, но вие там на плаж ли отивате, или да се установите за живот и да работите...

Не усещам негативно отношение .... просто аз не съм се изразил правилно. От около 7-8 години по време на майските празници си правим един маршрут, който не е кой знае какво, но много ни зарежда след зимата. Първата нощувка си е правим в Загреб при наши приятели и пием БГ бира ... после без много да се мотаме се устройваме в Барселона и да бъдем по-точни в преградие на големия град, което се нарича Sant Cugat del Vallès. Местенцето е чудно ! Имаме приятелка женена там и започваме да усещаме, че идва топлото време ... За Барселона си ползваме метрото и наистина можем да го разгледаме и да усетим духа на предстоящото лято. Може би е така, защото още не се е напълнило с туристи ....  За плаж използваме селца до 30 км. и то пътища където има повече велосипеди отколкото коли .... прекрасно !

Ще плануваме този Май малко по-различно ... Евтин полет до Барса и после до Гамбия .... За билети ще започна да питам поне след месец, защото програмата е доста натоварена. Днес 06.12.14 дъщера ни има изпит за покриване на сертификат IELTS в София, после абитиоренска и така ....

 

Ясно е, че късен Май в Гамбия няма да е най-подходящото време, но си мисля, че това ще е точното време за да се направи преценка, дали ще можем да живеем там или не. То е ясно, че когато всичко е прекрасно и има туристи и има всички благинки да ни е хубаво, но всеки знае, че едно място на което почиваш може да ти се стори РАЙ, но ако търсиш работа и се опитваш да живееш пълноценно може да ти се стори АД.

Ще видим .... има време и ще го използвам да се ограмотявам колкото се може повече .... Мисля, даже да пиша до посолството дали моето CV ще представлява интерес за тях, дали ще им бъда полезен в дадена област и да ме насочат къде директно да кандидатствам ......

Ще видим ....  Оптимисти сме ....

Редактирано от Minas
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Minas,

Намерих си едно тефтерче, в което съм писал преди 20 години, сравнение между африканските англоговорящи страни, по климат, доходи, стабилност, с цел/мечта един ден да заминем и заживеем някъде там....

Не оставяй и твоето 'тефтерче' да стане на 20 години!

Сега вече мисля, че е късно за нас, с 2 деца и сравнително уреден живот :resent:

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Minas,

Намерих си едно тефтерче, в което съм писал преди 20 години, сравнение между африканските англоговорящи страни, по климат, доходи, стабилност, с цел/мечта един ден да заминем и заживеем някъде там....

Не оставяй и твоето 'тефтерче' да стане на 20 години!

Сега вече мисля, че е късно за нас, с 2 деца и сравнително уреден живот о :resent:

Ошко, а съжаляваш ли, че не си го направил?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Аз не знам дали се водя живеещ в чужбина или не..В момента съм в Бълагрия от почти година, но последните 12 години бях в Испания, основно в Мадрид. В началото на лятото имаме план да напуснем отново родината, този път абсолютно генерално с продажба на каквото има тук. Този път ще се отправим към Канарските острови, искаме да пробваме там, все още се чудя между Тенерифе и Гран Канария. Харесва ни климата и спокоиствието, а и с доста по-малко пари може да се живее, вече не ми се живее в голям град. Ако нещо не потръгне до 1 година, ще се преместим пак в континента.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Да помоля някой да сподели опита си от няколкогодишното си пребиваване си в Дубай - става ли за продължително живеене на европейци, за какъв срок, какви са наемите, уредбата...и всякакви други неща, касаещи няколкогодищен престой и работа в Дубай.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Като гледам снимките, вероятно живееш в района на полицията.

Два пъти съм живяла там в Сол Пуерто Плая - Мелия, ама от веригата Сол. Много прилична като цена и условия. На мен ми харесва повече точно тази част на острова, на север. Южната ми е малко като Сл.Бряг. Ти как мислиш?

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

 

Alexander

Публикувано Вчера, 3:36

От днес си сменям местоживеенето, вече съм канарец

 

А след като си вече канарец (предполагам за повече от месец) ще споделиш ли какво точно се котира там и струва ли си трансфера? :) :) :)

Връзка към коментар

Аз съм малко краен в изказванията си, но да се сравнява северната част е югозападната е кощунство, просто няма нищо общо.

Аз не бих живял в южната част, повече от един-два дни там не мога да издържан дори на хотел. Точно си го определила като Слънчев бряг, макара да е е далеч по-добре от него, но посоката ти в вярна.

 

 

Какво се котира не мога да кажа, каквото се котира в Мадрид или в Испания като цяло.

Дали си струва също не мога да кажа. Ще кажа след 6-12 месеца. Ако за мен си струва, не означава, че за друг човек също ще си струва. Тук се идва да се живее по разни по-особени причини.

Редактирано от Alexander
Връзка към коментар

"По-особени причини", надявам се е различно от "Никита", че не ми излиза от главата :) Като ги разгледах най-повърхностно тези острови ми се струва, че разходките в Ла Гомера са най-привлекателни, остава и да си струва и да  е интересно. И един бос, бос въпрос: след като е  с толкова малко местни жители имат ли качествено и специализирано здравно обслужване?

Редактирано от Asterisk
Връзка към коментар

Аз не съм в Ла Гомера, който си е много малък остров с малко население.

За мен опциите бяха Тенерифе или Гран Канария, другите са доста по-слабо населени.

В Тенерифе има 1 милион постоянно живеещи, та болници има със сигурност достатъчно, както и много частни с допълнителни здравни застраховки.

За училища няма да говоря, английски, немски и други частни, получастни и т.н., разбира се има и достатъчно държавни.

Между другото, точно качеството на живот тук е друго, поне така се формулира и от Испанците.

Редактирано от Alexander
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.