niki_m Публикувано: 1 май, 2013 Публикувано: 1 май, 2013 И така, в плановете ми за 2014 влезе Куба. Поради тази причина, ако желаете, да обсъдим дестинацията. - полети - най-подходящо време за посещение - периоди и продължителност - летища - транспорт от и до летището - валута - хотели - плажове - местни особености - визови изисквания и режим - особености на разрешен багаж и пр...
Георги Публикувано: 1 май, 2013 Публикувано: 1 май, 2013 Да добавя един въпрос от мен също: -най-хубавите пури и ром чакам с интерес 1
Tedy Публикувано: 1 май, 2013 Публикувано: 1 май, 2013 Миналата година бях 3 седмици в Куба - края на февуари и март. Периодът поне за мен беше подходящ за плаж и къпане без да е супер жега. Т около 27,28. Летяхме с BA до Мадрид и оттам с Кубана до Хавана. Това бяха най-добрите цени за периода. Транспорт от летището с такси. Цената, която искат е малко надута и може леко да се договаря. Имат 2 валути - местната КУП. Всичко купено с нея излиза супер евтино. И КУК, която е приравнена с долара. Носи си парите в евро, при обмяна на долари има 10% комисиона. Навсякъде отсядахме в квартири и съм много доволна. Бяха чисти, удобни, на добра локация и храната там е най-вкусна. Хората ти готвят каквото си поръчаш и често слагат на масата домашна храна, като сладка, яйца, мляко, плодове току що откъснати от дървото и т.н. Само 2 пъти се наложи да отседнем в 3 звездни хотели, поради липса на друга възможност в района. Не ми харесаха, типични соц хотели. Уж се чисти, но е занемарено, все нещо не работи, както трябва. А и храната в ресторанта не е като в домашни условия. Плажове има много, край най-известните са построени големи курорти. Има и един остров в Карибско море, който също е курорт с хубави плажове. Лично аз заобикалях отдалеч тези места и вече съм забравила имената им, но има много инфо в нета. Визата се вади за 1 седмица в посолството в София, но не помня цената, ще проверя. Плаща се само в брой, в долари. Режимът там е преходен , демек от Кастро са поели по пътя на частната инциатива, но стават бавно нещата. Няма особени изисквания за багажа, помня само че GPSите бяха забранени, но ние си ползвахме този на телефона и нямахме проблем. Пътувахме 15 дена с кола под наем и Гармина си ни водеше без грешка. Ако нещо конкретно те интересува питай, само за големите курорти не мога да дам информация. Четох и за тях доста, умувах дали да не отидем някъде за 3 дни, но накрая се отказах, имаше по-интересни места и време не остана. 7
akair Публикувано: 1 май, 2013 Публикувано: 1 май, 2013 Не са толкова много операторите на Ил 96-300 в днешно време - ще е по-забавно от обичайните 330/340/767/777/.... 2
niki_m Публикувано: 2 май, 2013 Автор Публикувано: 2 май, 2013 Благодаря за отговорите. Едно питане относно плащания и пари: - приемат ли карти - дебитни, кредитни? - има ли банкомати и каква валута пускат? - къде може да се прави обмяна? - с каква наличност може да се влезе в страната? трябва ли да се декларира? - в банки само ли трябва да обменяме - и това за КУК и КУП - откъде?
neuromancer Публикувано: 2 май, 2013 Публикувано: 2 май, 2013 (редактирано) Ето тук едни пътеписи: http://www.thebigmanana.blogspot.com.br/search/label/%D0%9A%D1%83%D0%B1%D0%B0 (не са мои) Началото и обясненията за валутата са тук http://www.thebigmanana.blogspot.com.br/2012/05/blog-post.html Редактирано 2 май, 2013 от neuromancer 2
Tedy Публикувано: 2 май, 2013 Публикувано: 2 май, 2013 Единственото място, където можахме да използваме карта беше в хотела, когато плащахме колата под наем. Всичко останало в брой носехме от България. Предполагам само в по-скъпите хотели я има опцията за кредитна карта, но не съм сигурна. Обменяхме пари в чейндж бюра или Cadeca на испански. Държавни са и обменят на официален курс. Банкомат видях само един в Хавана до кадеката. Не сме декларирали пари при влизане в Куба. 1 КУК = 24 КУП. Магазините, в които се пазари с КУП са празни, а останалите са нещо като корекоми, има стока, но с КУК. Абе социализъм, звучи сложно, но се свиква. Внимавай само в каква единица купуваш, че разликата е огромна. Пред мен 3 русначета пазаряха сандвичи на улицата. Мацката им иска 10 песо, ама КУП, което е към 40 цента, а те й дадоха 10 КУК, т.е. 10 $. Тя беше честна и им ги върна, а те идея си нямаха за какво става въпрос. Кубинците и на двете казват песо, което е много объркващо. Веднъж ни се случи да ни излъжат. В пощата си купихме карта за телефона, трябваше да потвърдим 2, 3 резервации за настаняването. Платихме 5 КУК /5$/, но служителката ни дала карта за 5 КУП /20 цента/. Само, че ние веднага звъняхме и разбрахме разликата. Върнахме се в пощата, жената като ни видя веднага извади парите и ни ги върна. Ако не се бяхме усетили щеше за си прибере 5 КУК, което за тях е страшно много. Там средните месечни заплати се движат около 20-40 долара. 4
vesi Публикувано: 9 май, 2013 Публикувано: 9 май, 2013 (редактирано) Бяхме в Куба преди 4 години, и от това , което пише Теди, има доста промени. Например, когато ние бяхме там, варианта да си наемеме стаи, беше труден, дали заради това, че нет там нямаше или заради нашето незнание на испански... Вариант наемане на кола, също беше труден- заради цените на бензина, заради това, че кола под наем беше на неприлично високи цени... Пътувахме с Ер Европа от Мадрид (цената, ако щеш ми вярвай беше 260Е двупосочен). валутата е КУК (за чужденци), разменя се срещу евра. Визата се вади от кубинското посолство (работеше вторник и четвъртък, само сутрин) и ставаше за 2 седмици, като се попълваше формуляр на испански Подходящо време- февруари- март (иначе е нетърпимо топло или има разни ураганчета...)Вече споменах част от причините, поради, които кола под наем не ни се струваше рентабилен, а все пак искахме да обикаляме, се свързахме с тяхната тур фирма (нещо тип Балкантурист), казваше се Хавана тур (за съжаление наскоро влизах в сайта им, та се оказа, че вече е на подразделения и, разбира се, с доста по- високи цени), направихме си подходящ маршрут и пътувахме с автомобил, нает само за нас, по указаните от нас маршрути (Винялес, Тринидат, Сиенфуегос, Санта Клара..., изобщо главно Северна и Централна Куба) Плажове: Кайо Ларго (Карибски остров- Cayo Largo- нееееевееероятеееен), Холгуин- на юг (не сме ходили- просто нямахме цялото време на света)- има акулки (от онея белите), Варадеро- там сме били, ама мнооогоо руснаци (а там, където има руснаци= губи се идентичността), добро място за гмуркане. Има, разбира се и други, но тези ги знам или като горещо препоръчани, или от опит Цени- местата за чужденци (ресторанти, хотели по крайбрежие) са скъпички (напр. направи ми впечатление, че обяд в добър ресторант в Хавана, стуваше повече от обяд в подобен в София, а все пак стандарта е по- нисък, доста по- нисък). Цените в магазините за чужденци (тип нашите корекоми) пораждат ефекта УАУ (за пример килограм колбас- 30-50 ЕВРА!!!), а това да си пазаруваш оттам, освен, за да изпразниш нечия кредитна карта за норматив, е безсмислено (всъщност, не видях някъде да се използват пластики). Интересен за мен факт: престъпността в страната е сведена до минимум. Пазаруването става(ше) с купони, т.е. държавата ти определя средна дажба от определени храни, и когато се доставят по магазините (които иначе си стоят празни с по 5-7 човека персонал), става размяната на стоки- купони. Обаче, ако някой се провини (разбирай, извърши престъпление), купоните на родата са под съмнение. На цялата рода, не на него!!! Валута обменяхме само по хотелите и банки (ако им схванеш работното време)- курса навсякъде е еднакъв, но самата "транзакция" се извършваше само с паспорт. Относно пурите и рома- пространно, по- късно Редактирано 9 май, 2013 от vesi 2
tougherty Публикувано: 9 май, 2013 Публикувано: 9 май, 2013 И така, в плановете ми за 2014 влезе Куба. Поради тази причина, ако желаете, да обсъдим дестинацията. - полети - най-подходящо време за посещение - периоди и продължителност - летища - транспорт от и до летището - валута - хотели - плажове - местни особености - визови изисквания и режим - особености на разрешен багаж и пр... Почвам по ред на въпросите: - полети - най-евтиният вариант (600Е) е с Аерофлот през Москва с нощувка там. Когато звъннах в българския им офис ми казаха, че може да се избегне нощувката, но тогава билета е с 30-ина евро по-скъп (предполагам, че става дума за полет с някоя партньорска авиокомпания). Ние пътувахме за 640Е през Мадрид - с Уиз + куфар и после с Кубана. Малко ме притесняваше руският Ил 96 на Кубана, но за моя огромна изненада се оказа, че в икономичната класа има повечко място за краката от Еърбъсите, с които съм летял през океана. - най-подходящо време за посещение - март-май. Това е краят на сухия сезон, преди да са започнали дъждовете. Времето е супер - слънчево и топло, без да е задушаваща жега. Големият наплив на туристи от по-студените и платежоспособни дестинации е на изчерпване и след края на април започва low season с по-ниски цени. От юни започват дъждове, август-ноември - вероятност за урагани, ноември - февруари - пик на туристите. - периоди и продължителност - поне две седмици, за да усетите живота в Куба. За мен две седмици са достатъчни. - летища - тук не разбирам въпроса. Летища в Куба има. По-натоварените са двете в Хавана и Варадеро, до където летят повечето чужди авиокомпании. Има и някакви вътрешни линии, ама като видях какви са им колите, представям си какви са им самолетчетата. - транспорт от и до летището - За Хавана - От летището - с лицензиран бакшиш - 15 CUC, с копърка - 25. В момента, в който излезеш от летището копърките ще се нахвърлят върху теб като мухи на мед, лицензираните таксита са по-настрани и дори те също ще се опитат да ти вземат 20, ако не знаеш, че всъщност цената е 15. До летището - заставаш на улицата, махаш с ръка като за такси и гарантирано всяка втора кола ще спре, независимо дали е такси или не. Цената е по договаряне - обикновено 10 CUC са предостатъчни. - валута - местната е два вида - CUC (конвертируеми песос) и обикновени песос. Туристите основно работят с първата. Като казвам основно, имам предвид, че има много голям шанс изобщо да не видиш как изглеждат обикновените песос. Те се използват в някои техни магазини, закусвални и изобщо места, в които едва ли ще пазарувате. В тези места ще ви приемат и CUC-овете, които са много по-скъпи и съответно много по-ценни. Генералното правило е - ползвате CUC-ове, които се приемат навсякъде и не се занимавате с обикновените песос. Не носете долари - не са никак изгодни там. - хотели - от хотели до хотели разликата е голяма. Като цяло не очаквайте хипер мега лукс. В по-туристическите места като Хавана и Варадеро хотелите са на по-добро ниво, но под 4 звезди не са препоръчителни. За мен далеч по-добър вариант са т.нар. касас партикуларес или нещо подобно на квартири, които собствениците дават под наем. Обикновено в тях е включена и закуска, а ако искате, доста могат да ви приготвят и вечеря, при това далеч по-вкусна, уникална и автентична от ресторантите. Цените са много прилични (20-30 CUC за стая), кубинците са страшно гостоприемни и готини хора и изобщо това е много по-добър вариант от хотелите, които хем са по-скъпи, хем са по-скапани. Само във Варадеро не знам да има такива касас партикуларес - там са само хотели на ол инклузив и има уникално добри. - плажове - колкото и каквито ви душа иска. Там наистина сте на Карибите - палмичките, белият коралов пясък и кристалната вода ги има на много места. Все пак в зависимост от местата, на които искате да отидете, се поинтересувайте къде са по-хубавите плажове в околността. - местни особености - такива има доста. Като цяло кубинците са бедни (заплатите им са ок. 40 CUC месечно, а литър бензин е 1 CUC), така че основният им източник на доходи са туристите. Разбирайте, че постоянно ще ви заговарят и оферират за какво ли не (това си е цяла професия там - jineteros), но пък са добронамерени хора и ако им кажете твърдо "не", рядко ще продължат да упорстват. Извън по-туристическите места не се говорят много други езици освен испански, така че е добре да понаучите някой и друга фразичка преди да тръгнете натам. Транспортът им е пословично зле и вариантите за придвижване са само кола под наем (по-добрият вариант) или виазулите - междуградски автобуси, които са скъпички за кубинците, но не са лоши като цяло. Престъпността в Куба е по комунистически ниска. Шансът някой да ви нападне или да ви опре нож в гърлото дори в 3 през нощта е смешно малък, но пък да ви изграят някой номер или да ви откраднат нещо ако не внимавате е напълно възможно. Контактите най-често са американски стандарт на 110В. - визови изисквания - визата се взима от посолството в София за около седмица и струваше някъде около 40$. До колкото си спомням има и виза за напускане - 25 CUC. Дават ви визата на листче, не се бие печат в паспорта. - особености на разрешен багаж - не знам до колко е градска легенда, че могат да ви конфискуват iPhone-a заради вградения GPS, но GPS-ите са забранени в Куба. Има и ограничения за износ на пури и ром, но никой не ми е проверявал багажа и изнесох 2 пъти повече от ограничението. - най-добрите пури и ром - Пурите - ръчно свитите пури с мед от campesinos-ите в областта на Пинар дел Рио - вървят ок. 10 CUC за 25 бройки, според пазарлъка. Малко известен факт е, че само на няколко места в Куба се отглежда масово тютюн (в Пинар дел Рио е най-качественият), въпреки че фабрика за пури има в почти всеки град. Друг добър вариант за пурите е всеизвестната Cohiba (особено тип Есплендидос), но на всяка истинска такава пура се падат около 100 ментета. Ромът - въпрос на личен вкус, a също така и на това дали ще се пие чист или в някакъв коктейл. За мен най-добрият е Santiago de Cuba Anejo. Съвсем наскоро установих, че го продават в Кауфланд за 25 лв. бутилката, което приятно ме изненада. Винаги съм обичал Куба, дори преди да отида до там, и ще взема да напиша тези дни един пътепис за това преживяване. 10
гост Публикувано: 9 май, 2013 Публикувано: 9 май, 2013 Най-добрите пури трябва да са свити на потното бедро на дебела афро-кубинка, иначе не стават! В колкото по-забутано село отидете, толкова по-хубав ром ще пиете! И този ром няма марка! . . Ромът - въпрос на личен вкус, a също така и на това дали ще се пие чист или в някакъв коктейл. За мен най-добрият е Santiago de Cuba Anejo. Съвсем наскоро установих, че го продават в Кауфланд за 25 лв. бутилката, което приятно ме изненада. Общото между този в Кауфланд и Куба е само етикетът, за жалост.
vlady Публикувано: 11 май, 2013 Публикувано: 11 май, 2013 Преживяването в Куба е меко казано незабравимо! Ако можех, всяка година бих ходил отново там! Но има тооолкова много места по света още... 2
vlady Публикувано: 13 май, 2013 Публикувано: 13 май, 2013 Един съвет от мен: купи една кутия с евтини химикалки - кубинските деца ще са ти много благодарни само за един химикал! Там всички деца ходят на училище, но химикалките, фулмастрите, боичките и всичко друго е с КУК (долари), а много малко могат да си го позволят 4
theo Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Пък,ако някой като мене се чуди колко пури може да си изнесе от Куба. Отговора е тук : http://www.aduana.co.cu/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=217〈=en
roamer22 Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Миналата година бях 3 седмици в Куба - края на февуари и март. Периодът поне за мен беше подходящ за плаж и къпане без да е супер жега. Т около 27,28. Летяхме с BA до Мадрид и оттам с Кубана до Хавана. Това бяха най-добрите цени за периода. Транспорт от летището с такси. Цената, която искат е малко надута и може леко да се договаря. Имат 2 валути - местната КУП. Всичко купено с нея излиза супер евтино. И КУК, която е приравнена с долара. Носи си парите в евро, при обмяна на долари има 10% комисиона. Навсякъде отсядахме в квартири и съм много доволна. Бяха чисти, удобни, на добра локация и храната там е най-вкусна. Хората ти готвят каквото си поръчаш и често слагат на масата домашна храна, като сладка, яйца, мляко, плодове току що откъснати от дървото и т.н. Само 2 пъти се наложи да отседнем в 3 звездни хотели, поради липса на друга възможност в района. Не ми харесаха, типични соц хотели. Уж се чисти, но е занемарено, все нещо не работи, както трябва. А и храната в ресторанта не е като в домашни условия. Плажове има много, край най-известните са построени големи курорти. Има и един остров в Карибско море, който също е курорт с хубави плажове. Лично аз заобикалях отдалеч тези места и вече съм забравила имената им, но има много инфо в нета. Визата се вади за 1 седмица в посолството в София, но не помня цената, ще проверя. Плаща се само в брой, в долари. Режимът там е преходен , демек от Кастро са поели по пътя на частната инциатива, но стават бавно нещата. Няма особени изисквания за багажа, помня само че GPSите бяха забранени, но ние си ползвахме този на телефона и нямахме проблем. Пътувахме 15 дена с кола под наем и Гармина си ни водеше без грешка. Ако нещо конкретно те интересува питай, само за големите курорти не мога да дам информация. Четох и за тях доста, умувах дали да не отидем някъде за 3 дни, но накрая се отказах, имаше по-интересни места и време не остана. Няколко въпроса и от мен . Как намирахте частните квартири? Откъде се взема евтина кола под наем,може ли да речем да се поиска назаем тази на някой хазяин от частните квартири? Добра идея ли е да обиколиш Куба с обществения им транспорт и дали това е в КУП? Какво успяхте да си купте с КУП и какво се случва с валутата която си обменил но не си успял да похарчиш? Опасно ли е ако си носиш марковите дрехи и не криеш скъпата си камера примерно? Трябва ли някаква медицинска застраховка? Ако влезеш в някоя селска кръчма с КУП ли се плаща? Това ми идва наум сега,но си запазвам правото да питам и още . Редактирано 15 май, 2013 от roamer22 2
Зани Публикувано: 16 май, 2013 Публикувано: 16 май, 2013 Пътувахме с Ер Европа от Мадрид (цената, ако щеш ми вярвай беше 260Е двупосочен). валутата е КУК (за чужденци), разменя се срещу евра. Визата се вади от кубинското посолство (работеше вторник и четвъртък, само сутрин) и ставаше за 2 седмици, като се попълваше формуляр на испански Това някаква промоция ли е била или просто грешка в системата?
Tedy Публикувано: 16 май, 2013 Публикувано: 16 май, 2013 1. Частните квартири ги търсих от тук: http://www.cuba-individual.com/e_index.htm и http://www.cubacasas.net/index.html. Първият сайт е на момче живяло в Куба. Има доста практическа информация за хора, които пътуват самостоятелно. Вторият предлага много квартири, както и инфо по места за интересни забележителности. Разгледай ги. 2. Колата наехме от холандска агенция. Предложиха най-добрата цена. Иначе колите в Куба се предлагат от 3 държавни фирми и там цената е една и съща. Съмнявам се, че хазяин би ти отстъпил колата си, дори не знам дали им е разрешено. Но срещу заплащане може да го ползваш за шофьор предполагам. 3. Редовният им транспорт е в КУК. Другият, ако тръгнеш не е ясно след колко дни ще стигнеш. Самите кубинци пътуват на стоп и с камиони. 4. В КУП се хранехме през деня в Хавана - сандвичи, сладки, сок. Това на улицата, не в заведение. Пазаряхме плодове на пазара и хляб в хлебарница, пак в Хавана. Докато пътувахме с колата купувахме плодове, домати, хляб. Много харесахме сладкото им от гуаяба и си купихме няколко от техните магазини за България. Това в КУП. Не съм съгласна да не се обръщат. Ако решиш да си купиш нещо, което струва 40 цента и им дадеш 5КУК, те просто няма да могат да ти върнат. Е, ако ядеш само на заведения и не пазариш плодове и т.н., може и само в КУК. Не ни остана кубинска валута. Изхарчихме всичко, оставихме си само пари за такси, но на летището имат чейдж. Каквото остане сменяш там. 5. Престъпността им клони към никаква. Не съм се притеснявала, а през цялото време бях на врата с доста скъп апарат. Само в Сантияго по едно време забихме от морето по някакви малки улички, където нямаше не само туристи, но и местни и там леко забързахме крачка, но проблеми не сме имали. Разбира се, не съм се мотала из крайни квартали по тъмна доба. 6. Застраховки си правим стандартно за всяко пътуване. 7. Селски кръчми там няма. Частните ресторанти са им разрешени отскоро и са в КУК, защото се ползват само от туристите. Но моят съвет за изхранването е да се храниш в квартирата. По-вкусно е. Мога да препоръчат и квартири, от които съм доволна - в Хавана, Баракоа, Ла Бока до Тринидад, Винялес, Плая Ларга. 6
vesi Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 (редактирано) Това някаква промоция ли е била или просто грешка в системата? Не, нямаше грешка в системата, просто дебнехме . Незнам защо вече цените не са същите... Беше малко странно, защото тогава питахме и представителя на тази компания за България, и той ни даде цени от 560 евра и каза, че такава цена не е виждал... Може и да правеха някакво промо за он лайн купуване, незнам. Между другото, напоследък ми прави впечатление точно тази тенденция- цените он лайн са доста по- ниски (разбираемо), но преди използвахме познати от разни агенции за по- ниски цени и ставаше, докато от година, година и половина- техните цени са доста по- високи (става въпрос не за лоу костове). Редактирано 17 май, 2013 от vesi
Георги Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Само да попитам с Air Europa ли беше полета? Ако да, си беше баш в грешка в системата, щото бледо си го спомням тоя случай Ох, скролнах нагоре, точно тоя мадридския случай. Беше им се скапал сайта и изкарваше такива цени на определени дати, даже си писах с някой в бг-мама точно за тоя полет, да не сте били вие 1
vesi Публикувано: 22 май, 2013 Публикувано: 22 май, 2013 (редактирано) Не, рядко чета бг- мама, просто информацията, предпочитам да ми е по- достоверна (точно за Куба, една мама беше писала, че ходили редовно на море там, ама престъпността била голяма, та извън хотела не се излизало). И със сигурност не беше грешка, защото такива цени имаше за всички полети и за поне 3 месеца напред (мисля за определени дни- напр. понеделник и сряда), просто местата свършваха Редактирано 22 май, 2013 от vesi
stanimir Публикувано: 22 май, 2013 Публикувано: 22 май, 2013 Aми те грешките често позволяват много дати и за месеци напред. Както и да е още тогава коментирахме тази цена из форумите.
vesi Публикувано: 23 май, 2013 Публикувано: 23 май, 2013 Ами, тогава- явно е грешка (за мен, поне грешката е инцидентна, явно има и перманентна такава)... Който се възползвал- възползвал Късмет сме имали 1
k8_ Публикувано: 5 ноември, 2013 Публикувано: 5 ноември, 2013 И така, в плановете ми за 2014 влезе Куба. Поради тази причина, ако желаете, да обсъдим дестинацията. - полети - най-подходящо време за посещение - периоди и продължителност - летища - транспорт от и до летището - валута - хотели - плажове - местни особености - визови изисквания и режим - особености на разрешен багаж и пр... Направи ли вече по-подробен план, например кога ще ходите, с какво ще летите и къде ще спите. Питам, защотоаз самата ще си правя рисърч за април-май 2014.
гост Публикувано: 5 ноември, 2013 Публикувано: 5 ноември, 2013 Направи ли вече по-подробен план, например кога ще ходите, с какво ще летите и къде ще спите. Питам, защотоаз самата ще си правя рисърч за април-май 2014. погледни дали това ще ти е полезно: http://www.cuba-individual.com/ 1
k8_ Публикувано: 5 ноември, 2013 Публикувано: 5 ноември, 2013 погледни дали това ще ти е полезно: http://www.cuba-individual.com/ Благодаря, изглежда супер полезно, ще го разгледам внимателно. Сега ако кажеш и за билети нещо интересно
гост Публикувано: 6 ноември, 2013 Публикувано: 6 ноември, 2013 Благодаря, изглежда супер полезно, ще го разгледам внимателно. Сега ако кажеш и за билети нещо интересно какжо да ти кажа? Твоите от Манчестър са екстра! Aз най-евтино намерих през Милано за 1872 EUR за трима + около 100 EUR до Милано на калпак през март. http://www.blu-express.com/it/index.html - това италиански нискотарифни ли са - не разбрах, но Рим-Хавана, Рим-Сантияго де Куба, Милано-Хавана излизат горе-долу около 650 EUR двупосочен. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега