Прескочи до съдържание

Трансфер от камера на таблет в движение

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Да използвам да попитам, че нещо не ми става много ясно

- какво е "Eye-Fi Connected Camera ".
- какво е OTG-function

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Да използвам да попитам, че нещо не ми става много ясно

- какво е "Eye-Fi Connected Camera ".

- какво е OTG-function

Eye-Fi са SD карти, които имат вграден wireless адаптер. Един вид можеш да си вземеш файловете от картата без да я вадиш от камерата. Има разни финтифлюшки като да достъпваш файловете и от телефон, таблет и т.н., но мисля че като цяло винаги е било бъгаво, а и новите модели камери си идват с Wi-Fi технология, което прави Eye-Fi-то леко излишно

OTG е технология, която като добавиш външно устройство да разпознае и прочете файловете. Така например като вкараш USB флашка в компютъра ти, той го разпознава и отваря файловете. Но ако свържеш същото USB към таблет някак през порта за зареждане, може да не го познае защото не поддържа OTG. 

Ако дадеш точни въпрос в контекста може да съм по-точен, подразбирам че искаш някак да прехвърляш файлове от камерата :)

• Харесвам 1

Ако дадеш точни въпрос в контекста може да съм по-точен, подразбирам че искаш някак да прехвърляш файлове от камерата :)

Много точно подразбираш, даже май на някоя от срещите стана въпрос, ама не довършихме разговора...

Проблемът ми е следният:

1. Когато пътувам някъде, особено за по-кратко (3-4-5 дни), не обичам да мъкна лаптоп - голямо е, тежко е, заема много място, пък и не искам да го потроша някъде.

2. Имам някакъв семпъл таблет ( Icer Iconia B1), който нося със себе си когато пътувам.

3. От друга страна, като снимам през деня, ми  се иска вечер да мога да си погледна снимките на малко по-голям екран от дисплея на фотоапарата, а също така евентуално да кача някоя фотка във фейса или някъде другаде .

Е, разбира се в нета мога да качвам снимки, направени с телефона ми, обаче той е съвсем базов модел и камерката му е супер елементарна, с малка резолюция, та снимките от него почват да изглеждат доста зле, ако се гледат на каквото и да е по-голямо от телефон.

Та чуденето ми, както правилно се сещаш, е има ли някакъв начин да прехвърлям снимки от фотоапарата на таблета, веднъж защото на таблета имам 12+32GB памет и така мога да си освобождавам картата на апарата, ако се е напълнила, 

и второ - за да мога и да качвам в нета някоя и друга снимка в движение?

Вероятно е  ясно, че апаратът ми е стар модел и няма Wi-Fi, иначе нямаше да имам тия чуденки.

Но ако свържеш същото USB към таблет някак през порта за зареждане, може да не го познае защото не поддържа OTG.

А тук уточняващият ми въпрос е дали това зависи от софтуера или от хардуера? :rolleyes:

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Много точно подразбираш, даже май на някоя от срещите стана въпрос, ама не довършихме разговора...

Проблемът ми е следният:

1. Когато пътувам някъде, особено за по-кратко (3-4-5 дни), не обичам да мъкна лаптоп - голямо е, тежко е, заема много място, пък и не искам да го потроша някъде.

2. Имам някакъв семпъл таблет ( Icer Iconia B1), който нося със себе си когато пътувам.

3. От друга страна, като снимам през деня, ми  се иска вечер да мога да си погледна снимките на малко по-голям екран от дисплея на фотоапарата, а също така евентуално да кача някоя фотка във фейса или някъде другаде .

Е, разбира се в нета мога да качвам снимки, направени с телефона ми, обаче той е съвсем базов модел и камерката му е супер елементарна, с малка резолюция, та снимките от него почват да изглеждат доста зле, ако се гледат на каквото и да е по-голямо от телефон.

Та чуденето ми, както правилно се сещаш, е има ли някакъв начин да прехвърлям снимки от фотоапарата на таблета, веднъж защото на таблета имам 12+32GB памет и така мога да си освобождавам картата на апарата, ако се е напълнила, 

и второ - за да мога и да качвам в нета някоя и друга снимка в движение?

Вероятно е  ясно, че апаратът ми е стар модел и няма Wi-Fi, иначе нямаше да имам тия чуденки.

А тук уточняващият ми въпрос е дали това зависи от софтуера или от хардуера? :rolleyes:

Краткия отговор, е че не, не може :) Ако таблета ти няма слот за карти общо взето е загубена кауза да се бориш. Трудно е да се каже дали зависи от софта или хардуера, по идея таблети, които не поддържат такава екстра почват да я поддържат, но това е след като разни спецове ги рутнат, бръкнат в дълбините на линукса отдолу и от там на някакво примитивно ниво конзола успяват да прочетат файловете. Ако не си от тия хора, и ако не ти се четат фермани из нета може да се откажеш :)

Алтернативите ти са 2:

- Eye-fi. Противоречиви ревюта четох за проблеми със скоростта на трансфер и т.н., но трябва да свърши работа. А и това беше преди години, може да са се развили.

- Мини wireless рутерче. Обсъждахме ги наскоро в друга тема, малки устройства, които се връзват към wi-fi то на хотела, в последствие позволяват да ползваш интернет връзката на повече от едно устройство, ако хотела има такива ограничения. Някои от тези устройства идват с SD портове и така.

Вариант 2 ще е по-скъп, но може би ще може да ползваш устройството за по-комплексни цели.

Даааа, благодаря за разясненията. :)
Изясни ми се положението. Не че ми харесва, де :unsure:

разни спецове ги рутнат, бръкнат в дълбините на линукса отдолу и от там на някакво примитивно ниво конзола успяват да прочетат файловете. Ако не си от тия хора, и ако не ти се четат фермани из нета може да се откажеш

определено не съм от тия хора и определено не ми се четат фермани из нета :rolleyes:

Алтернативите ти са 2:

Явно предвид тези и някои други обстоятелства, ще трябва да мина на алтернатива 3 - да изоставя добрият стар Panasonic FZ7 и да вземам нов апарат :rolleyes:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.