jo-jo Публикувано: 6 март, 2015 Публикувано: 6 март, 2015 Здравейте. Не съм сигурна, че питането ми е за тук, ако не е моля да ме извините. Все пак е свързано с Токио и Аерофлот. Предстои ни пътуване до Токио от Букурещ през Москва. Смениха ни полета на връщане заради решението на руснаците да не сменят тази година времето и за съжаление ще имаме престой на Шереметиево 16часа. Преглътнахме факта, че ще нощуваме в Новотел Шереметиево, обесниха ни, че Аерофлот трябва да ни поемат разхода за хотела, но не ми е ясно какво се случва с багажа. Дали от Токио ще ни чекират само до Москва, там трябва да си вземем багажа и на другия ден отново чекиране до Букурещ или директно Токио-Букурещ? Честно казано предпочитам първия вариант. Каква е процедурата при дълги полети с голямо чакане за прекачване? Предварително благодаря
Георги Публикувано: 6 март, 2015 Публикувано: 6 март, 2015 Здравейте. Не съм сигурна, че питането ми е за тук, ако не е моля да ме извините. Все пак е свързано с Токио и Аерофлот. Предстои ни пътуване до Токио от Букурещ през Москва. Смениха ни полета на връщане заради решението на руснаците да не сменят тази година времето и за съжаление ще имаме престой на Шереметиево 16часа. Преглътнахме факта, че ще нощуваме в Новотел Шереметиево, обесниха ни, че Аерофлот трябва да ни поемат разхода за хотела, но не ми е ясно какво се случва с багажа. Дали от Токио ще ни чекират само до Москва, там трябва да си вземем багажа и на другия ден отново чекиране до Букурещ или директно Токио-Букурещ? Честно казано предпочитам първия вариант. Каква е процедурата при дълги полети с голямо чакане за прекачване? Предварително благодаря Хм, малко е деликатно. По принцип като имаш голям престой при чекиране в първото летище може да поискаш куфара ти да бъде доставен само до междинната точка (в твоя случай Шереметиево) и после да си го чекираш пак до Токио. Но мисля, че спането в Новотел-а и целия престой там се води транзитен, за да си вземеш куфара и после да го чекираш пак трябва на практика да влезеш в Русия, а ти нямаш виза за това. Все пак, звънни им на офиса тук, но предполагам отговора е, че куфара ти ще бъде чекиран до крайната точка и няма какво да направиш по въпроса, вземи си всичко необходимо за пренощуването в ръчния багаж.
jo-jo Публикувано: 6 март, 2015 Публикувано: 6 март, 2015 Благодаря. Така се оказа. Звъннах в офиса на Аерофлот на телефон 029621001 и оттам ми обесниха, че куфарите влизали в транзитни клетки и не се вземат в Москва. Благодаря за насочването все пак Хм, малко е деликатно. По принцип като имаш голям престой при чекиране в първото летище може да поискаш куфара ти да бъде доставен само до междинната точка (в твоя случай Шереметиево) и после да си го чекираш пак до Токио. Но мисля, че спането в Новотел-а и целия престой там се води транзитен, за да си вземеш куфара и после да го чекираш пак трябва на практика да влезеш в Русия, а ти нямаш виза за това. Все пак, звънни им на офиса тук, но предполагам отговора е, че куфара ти ще бъде чекиран до крайната точка и няма какво да направиш по въпроса, вземи си всичко необходимо за пренощуването в ръчния багаж. 1
Alexander Публикувано: 6 март, 2015 Публикувано: 6 март, 2015 Аз два пъти съм имал прекачвания с различни компании и са ми давали куфара на междинното летище, явно съм имал късмет или не знам. Единия път беше закъснял самолета за връзката и останах да спя в хотел, които се пое от компанията, а втория път сам казах на първото летище, че го искам на междинното, малко се очудиха, служителката звъня по телефона и накрая се съгласи.
Георги Публикувано: 6 март, 2015 Публикувано: 6 март, 2015 Аз два пъти съм имал прекачвания с различни компании и са ми давали куфара на междинното летище, явно съм имал късмет или не знам. Единия път беше закъснял самолета за връзката и останах да спя в хотел, които се пое от компанията, а втория път сам казах на първото летище, че го искам на междинното, малко се очудиха, служителката звъня по телефона и накрая се съгласи. Това е така, но стига междинната държава да не изисква виза
jo-jo Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 Така. Нашето пътуване до Токио става леко историческо, а Аерофлот се борят за първо място в класацията ми "с кои авиолинии не искаш да летиш пак" . Промениха ни и полета на отиване - Букурещ до Москва с цял ден /от понеделник го изместиха в неделя/, което леко ни стресира. Сега вече ни е необходима и транзитна виза, защото престоя ни в Москва идва повече от 24часа. Ясно е, че ще я извадим и Червения площад ще видим без време, но идеята не е там...Избрахме Аерофлот заради най-краткия път, пък то какво стана - на отиване повече от 30часа престой, на връщане 17часа. Въпросът ми е какви са ни правата като пътници и имаме ли такива, които да ни защитават в моменти като този. И има ли място където да се жалваме / изключвам арменския поп :)/. Аз вече не знам докато тръгнем колко промени ще направят. Съжалявам, ако въпроса ми е глупав, но досега сме летяли все безпроблемно и закъсненията са били в рамките на нормалното.
Oshko Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 При такава промяна сте в правото си да поискате да ви върнат парите, но ако билета е бил супер изгоден, тогава това губи смисъл. Колко време има до полета?
Георги Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 Връщане на парите може във всеки момент след промяната, преди да се съгласите с нея. Ако до полета остават по-малко от 2 седмици може и компенсация. 1
jo-jo Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Благодаря за отговора. А това къде мога да го прочета, за да се позова на него евентуално? По малко от две седмици има до полета и ние така или иначе се съгласихме, защото нямаме избор.
Георги Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Благодаря за отговора. А това къде мога да го прочета, за да се позова на него евентуално? По малко от две седмици има до полета и ние така или иначе се съгласихме, защото нямаме избор. http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm Ето го в сайта на ЕС, общо взето добре разписано. Точния номер на регулацията е Regulation (EC) No 261/2004 1
jo-jo Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm Ето го в сайта на ЕС, общо взето добре разписано. Точния номер на регулацията е Regulation (EC) No 261/2004 Много благодаря. Много полезна информация.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега