Популярно мнение wilks Публикувано: 3 декември, 2014 Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Четири седмици из Патагония, Южна Америка Основните спирки на маршрута са следните: София - Рим - Сао Пуло - Foz do Iguacu (BR) - самолети Foz do Iguacu (BR) - Puerto Iguazu (AR) - автобус Puerto Iguazu - Ушуая - самолет, със стоп в Буенос Айрес - Jogre Newbery (AEP) - градското летище. От Ушуая (най-южният град на Земята), започва 10-дневен зиг-заг по суша и посещение на най-интересните природни забележителности из националните паркове на Аржентина и Чили. Изцяло сухопътно с автобуси - до Пунта Аренас и Магелановия проток. И среща с патрона на нашия форум. Паметника му, разбира се Пунта Аренас - Пуерто Монт - самолет. Следва още природа и Национални паркове по пътя на север към Сантяго. Отново само с автобуси. Сантяго - Rapa Nui (Великденски остров) 3 дена - Сантяго Сантяго - Валпарайсо (Нова година ) Сантяго - Париж - Рим - Лондон Тук по първоначалната схема трябваше да има още едно междинно кацане от Рим на Linate (градското летище на Милано), и от там до London City, но преди месец изглежда системата нещо се усети (или обнови), че няма как от София да кацна точно на градското летище в Лондон, и автоматично ме премести на Хийтроу, пропускайки и Linate. Трудно го преживях : ) и накрая Лондон - София - с отделен билет на следващия ден, и удобен повод да се видя със стари приятели за по някой ейл вечерта в Лондон. Междинните спирки на сухопътната част из Патагония ще допълвам в съответните дни по време на пътуването. Или след това. (със специални благодарности към Оги ruwenzogy за маршрута в ЮА) Любопитен факт е, че всъщност билета ми се води София - Лондон. Нищо че през това време прелитам над половината земно кълбо Шанс и малко игра. Освен интересните от туристическа гледа точка забележителности по пътя, основната идея на това пътуване беше осъществяването на една моя детска мечта - посещението на Великденския остров и Патагония. За мой късмет успях да ги комбинирам в едно пътуване. Ще има доста полети с различни самолети, авиокомпании, летища - любимата ми част от пътуванията. Всички полети са купени. По-голямата част от нощувките също. Останали са още няколко, но на ключовите места, и за Нова година, отдавна са налице. Ще съм съвсем в началото на активния сезон, когато все още няма много туристи по тези места. След това към края вече става натоварено и сложно, особено за Нова година. Пътуването, както обикновено, ще е само с ръчен багаж. По принцип съм lightweight traveler, и винаги пътувам само с ръчен. Ще видим дали ще има засечки заради ограничението на килограмите (5 кг.), при някои местни авиокомпании. Но размерите на "хибрида" (куфаро-раница-сака), влизат в лимита на нормалния позволен ръчен багаж. Допълнителната застраховка, освен тази по кредитната карта, също ще се активира в деня на тръгването. Старт след 5 дена Връщане след 34. Когато и където мога ще гледам да пиша, и отговарям на въпроси (ако някой има такива), от съответните места. Аматьорски снимков материал в суров вид също ще има. Стига условията да позволяват (да има wi-fi), и да остава време. 4 седмици се оказаха твърде малко за цялата тази обиколка. 50 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Да не забравиш да се свържеш с моята позната за Нова Година 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Да си изкараш супер, та наистина да не ти се връща, но да не забравиш да се върнеш! Чакам включване. 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Пожелавам да изпълниш всичко запланувано в маршрута, а ако има нещо различно, то нека да е само положително. Приятно пътуване! 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 От мен успех, попътен вятър и успешно завръщане у дома.... 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Очаква те наистина страхотно пътешествие... да пускаш повечко снимки И донеси едно магнитче от Великденския остров 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Епично пътешествие, на добър час! 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Очаква те наистина страхотно пътешествие... да пускаш повечко снимки И донеси едно магнитче от Великденския остров Понеже знам, че магнитчета надали ще ни огреят поне по едно камъче от там да ни донесеш! Планът е жесток, особено като знам как го разцъкваше дори на рожденния си ден :P . И януарската междинна среща ще е с теб.. пиши се зает с магеланци 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Понеже знам, че магнитчета надали ще ни огреят поне по едно камъче от там да ни донесеш! Планът е жесток, особено като знам как го разцъкваше дори на рожденния си ден :P . И януарската междинна среща ще е с теб.. пиши се зает с магеланци И аз искам камъче от Великденския остров. Някое от тия: Fascinating - Easter Island by My Planet Experience, on Flickr Е ще платиш малко свръхбагаж, но ще съм много благодарен! 11 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Основателю, точно такова камъче имах предвид! :lol: 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Хаха... убихте ме с това камъче Евала! Ти се забавлявай, а ние ще крадем идеи Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Основателю, точно такова камъче имах предвид! :lol: Нека се знае по-конкретно, да не се хване за буквата и да мине между капките Виждам, че имало 887 статуи, ще стигнат за активните във форума магеланци... 4 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 3 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Понеже знам, че магнитчета надали ще ни огреят поне по едно камъче от там да ни донесеш! И аз искам камъче от Великденския остров. Някое от тия: Е ще платиш малко свръхбагаж, но ще съм много благодарен! Така е, магнити от В. О. няма да мога да донеса на всички желаещи. Затова приветствам идеята на Жоро - нося едно "моаи ", и ще реша проблема кардинално. Пък вие ако искате, после си чупете малки камъчета от него Благодаря на всички за пожеланията! Да ви се връщат 3 Връзка към коментар
гост Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Гледам другите са нахални, та и аз да не остана по-назад - донеси ми една мидичка или песъчинка от Великденския остров! Попътен вятър! 1 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Любопитен факт е, че всъщност билета ми се води София - Лондон. Нищо че през това време прелитам над половината земно кълбо Шанс и малко игра. Приятно и незабравимо прекарване и от мен! Ще чакам с нетърпение повече новини и снимки от пътешествието Може ли малко повече информация за този невероятен билет - с коя компания и колко излезе като цена Съжалявам, ако вече е обсъждано в друга тема и аз питам пак 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 (редактирано) Да се включа и аз от Филипините и да пожелая много късмет и попътен вятър на моя приятел Уилкс. Виж, за вятъра е нещо сериозно за Патагония.. - дано да ти липсва. За магнитчетата да ви откажа предварително , за да не се обяснява после той... едно миниатурно, ама съвсем никакво струва 4-5 евро... ( става въпрос за Великденския остров, не за Чили) Камъчета бол - но с ръчен багаж само , надали и това е сериозно постижимо при толкова желаещи магеланци... Енджой , приятелю... Редактирано 3 декември, 2014 от ruwenzogy 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Уилкс, като гледам как те затрупака с поръчки: най-хубавите магнити цена/качество. май бяха по 3000 песо, бяха при един пич на кея във Валпараисо. Пичът събира банкноти от цял свят - по това и ще го познаеш - в магазина са му изложени банкнотите. Аз не успях да му попълня колекцията с българската и той беше много нещастен, Занеси му 2лв и си избери магнитчета, сигурно ще ти се отблагодари. (Не знам обаче дали ще работи по Нова година). Другите евтини магнити бяха тук-таме при някоя индианка. 1500 песо. Най-хубавият магнит, който видях, беше на "Халите" в Сантяго. Искаха ми 7000 песо (повече от 18лв) и на мен ми се досвидяха. 2 Връзка към коментар
Зани Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Зарежи магнитите - ще сме благодарни на разкази и снимки ! Леки полети и незабравимо пътуване! 5 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Късмет Wilks и девет фута под кила! 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Страхотен план! Пожелавам лек път, изпълнени всички намерения, само положителни емоции! А за нас пожелавам да разкажеш подробно за приключението! 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 декември, 2014 Сподели Публикувано: 4 декември, 2014 Еха, супер пътешествие. Enjoy. Относно 5те кг ръчен багаж, в Бразилия са такива правилата, но никога не са ми мерили ръчния багаж. Много малко вероятно е. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 4 декември, 2014 Сподели Публикувано: 4 декември, 2014 То и на Sky Airline са такива изискванията ("Luggage in cabin: Maximum 5 Kg"), но ъщо не видях да го спазват или проверяват. Аз бих пътувала само с 5кг багаж, ако..... спътникът ми носи останалите 12+ кг 4 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 4 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 4 декември, 2014 (редактирано) Може ли малко повече информация за този невероятен билет - с коя компания и колко излезе като цена Съжалявам, ако вече е обсъждано в друга тема и аз питам пак Май не съм правил тема за билета. Краткият отговор е 800 € - с две различни авиокомпании. Alitalia и AirFrance. за презокеанските, вътрешните в Европа са само с италианците. Сега малко по-дългият отговор. Цялата работа става с пробване, "нацелване", и малко умения. В моя случай се почна от 1200 € с пробване на няколко авиокомпании да видя в какъв диапазон са цените за този маршрут. И идеята да успея да сваля до под 900 € - "тавана", който си бях поставил и приготвил тогава в случая. Крайният резултат е двоен Open Jaw Ticket - реално два еднопосочни билета, с две различни авиокомпании, два PNR-a, и двоен e-Ticket номер, но издадени едновременно като един. За такива точно не излизат оферти в пиратите, правят се ръчно. След известно време "цъкане" (това, за което Поли писа), постигнах точно 800 €, и то с тръгване от София, което ми се видя разумно заради зимните условия. Вероятно с още малко усилия можеше и по-ниско да докарам, но за билет с начало от друга държава. За спестяване на още 100-тина €, реших да не си насилвам късмета. И нямаше да е с тръгване от София. А можеше и този да се скрие, затова го взех. Реалната цена на почти същата комбинация, но с по-дълъг престой за прекачване в Рим, и загуба на цял ден, тогава беше почти двойна на моята, примерно в Orbitz. По-големи подробности как точно се получава това, е писал macf1an в неговите разработки във форума. Това "търсене" понякога отнема много време, зависи от сложността на маршрута. Аз лятото имах повече свободно, и се заиграх. На който не му се занимава, същото става с летателни мили, но трябват много, а аз нямах достатъчно. Има отделна тема за милите и бонус програмите. Полетите до Великденския остров са отделно. При тях няма никаква друга опция за комбиниране, защото се изпълняват само от LAN Chile, които са абсолютен монополист по тази отсечка, и цените им започват от около 500 € за нечилийски граждани (за чилийци цената е с 1/3 по-малко = 330 €, политика на авиолиниите). През bravofly тогава успях да го намеря "само" за 440 € според мен абсолютният минимум за този билет във висок сезон. Уилкс, като гледам как те затрупака с поръчки: най-хубавите магнити цена/качество. май бяха по 3000 песо, бяха при един пич на кея във Валпараисо. Пичът събира банкноти от цял свят - по това и ще го познаеш - в магазина са му изложени банкнотите. Аз не успях да му попълня колекцията с българската и той беше много нещастен, Занеси му 2лв и си избери магнитчета, сигурно ще ти се отблагодари. (Не знам обаче дали ще работи по Нова година). Другите евтини магнити бяха тук-таме при някоя индианка. 1500 песо. Значи освен всичките валути, които трябва да нося, сега трябва и левове да не забравя Той точно по Нова година ако не работи този пич, значи никакъв търговец не е. По това време във Валпарайсо се стичат хора освен от цяло Чили, и съседните Перу и Аржентина, много туристи от щатите и Канада заради грандиозното шоу с фойерверките - близо милион човека Зарежи магнитите - ще сме благодарни на разкази и снимки ! Леки полети и незабравимо пътуване! Благодаря за пожеланието! А с този съвет ти вече си спечели магнит Редактирано 4 декември, 2014 от wilks 15 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 4 декември, 2014 Сподели Публикувано: 4 декември, 2014 Благодаря много за подробния отговор! Лек път и с нетърпение чакам снимки и разкази 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 4 декември, 2014 Сподели Публикувано: 4 декември, 2014 Хубав маршрут, Южна Америка е невероятна, моят си континент. Желая ти само готини случки и приключения, и настроението да е на макс. Като се върнеш ще разказваш. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега