Прескочи до съдържание

Франкфурт

Elena

Препоръчани мнения

Не намерих информацията, която търсих, затова си пускам нова тема :) Замислям едно пътуване до Франкфурт в края на януари и искам малко помощ относно нощувките. Нямам особени претенции, стига да е чистичко и на прилична цена ще съм доволна. Плащам за двама, та цената особено много ме вълнува. Понеже темата си е моя, ще си задавам глупавите въпроси ;) Не съм отсядала досега в хостели и са ми голяма мъгла. Доколкото разбирам там банята и тоалетната са общи, а ако стаята е двойна или тройна (каквато в случая ме интересува) има ли въобще вариант да си е със собствен санитарен възел? Не се правя на примадона, не ме интересуват големите стаи с по 6-8легла, защото ще пътувам със сина ми и нито ще го оставя в отделна стая, нито ще спим в смесена с още 5 човека :) Така, че ако някой може да ми препоръча чистичко и по-евтино хотелче или хостел ще съм много благодарна :)

Връзка към коментар

Има такива стаи в хостелите, но да ти кажа наближават хотелските цени. Хипер икономично ще ви излезе някоя shared room в апартамент от airbnb, така може би ще споделяте баня/тоалетна със собственика, но ще си имате лична стая. Също добър вариант ще е някое студио, пак в същия сайт. Ето предложения, много на сляпо, не съм запознат с разположението на Хамбург, просто за ориентация. 

Стая, в която споделяте банята с домакина, супер евтино , доста ревюта, повечето май са добри, че има много на корейски :) 

https://www.airbnb.com/rooms/203140?checkin=01%2F28%2F2015&checkout=01%2F29%2F2015&guests=2&s=ID9S

Това си има и собствена баня, макар че пак споделяте апартамент/помещение, по-скъпичко е:

https://www.airbnb.com/rooms/3240958?checkin=01%2F28%2F2015&checkout=01%2F29%2F2015&guests=2&s=ID9S

Това е вече към 70€ на вечер, но пък собствено студио, никви грижи: 

https://www.airbnb.com/rooms/1161979?checkin=01%2F28%2F2015&checkout=01%2F29%2F2015&guests=2&s=ID9S

някакви такива са порядъците

Връзка към коментар

Погледни тази тема от аерохорниките, Георги е описал всичко подробно. Иначе аз когато съм резервирала, съм го правила чрез booking (ако ги има там), или hostelworld. При някои има опция и чрез сайта на самия хостел. Разгледай тези, които си харесаш и виж дали предлагат private room with ensuite shower/WC. Някои предлагат такива, но са с 4 легла примерно и трябва да резервираш всички. Но има и двойни.

Връзка към коментар

Много ми е интересно,хем да е евтино,чисто и със собствен санитарен възел.Добре де защо ти е собствен,не си отишла във Франкфурт да стоиш в санитарния възел,направи компромис. :) Има всякакви хостели,спал съм в хостел в единична стая с баня директно в стаята и тоалетна на етажа.Хостела беше пълен и нито веднъж не забелязах опашка пред тоалетната.Спал съм и в хостел  със санитарен възел който е по-добър от три звезди.Бил съм и в стая 12 човека където всеки максимално гледа да не пречи на другите,за куриоз прибират се след полунощ,без запалване на лампите си лягат хората,светят си с телефоните си лягат.Всичко е въпрос на късмет и четене на ревюта.

Връзка към коментар

Вчера се върнах от екскурзия във Франкфурт.За 3 нощувки със закуски в много приличен хотел, в централната част на Франкфурт + самолетни билети + трансфер от летището до хотела и обратно излезе 300лв на човек.Летях с wizzair, а хотелът е http://www.tryphotels.com/en/tryp-by-wyndham-frankfurt.html .Запазих хотела от galahotels.com, от там излезе най-изгодно.

Редактирано от alex0001
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Погледнах набързо в booking: има хотели с цени 150-160 евро общо за 3 дни. Наистина виж дали това не е по-добър вариант; едва ли ще намериш хостел на по-добра цена със собствена баня/ тоалетна.

Иначе хостелите са интересни места, някои от тях определено имат характер. Може да срещнеш интересни хора от цял свят и да си побъбрите, докато ви поднасят пуканки (истински случай).

Връзка към коментар

Ето този хостел е от любимата верига на stenk и wilks, с добри ревюта: http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/MEININGER-Frankfurt-Main-Messe/Frankfurt/39566?dateFrom=2015-01-28&dateTo=2015-01-29&sc_sau=avdc&sc_pos=6

двойна стая със собствена баня и тоалетна за 66€

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,

Може ли някой да даде информация за транспорта от летище Хан до Франкфурт. Четох, че има автобуси, но изчакват ли полета от Пловдив - малко късно пристига?

Каква е цената на билета и в автобуса ли се продават билетите?

Връзка към коментар

http://www.bohr.de/en/scheduled-services/bus-routes/winter-timetables/hahn-frankfurt

Отдолу на всеки ден от седмицата има посочени часовете на тръгване, на час-час и половина са.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Благодаря, Тони!

Виждам в разписанието, че в 23:30 е последния автобус от Хан терминал Б до Франкфурт. Когато влязох да купя билети излиза, че има автобус и в 00:05. Въпросът ми е достатъчни ли са ни 45 минути от кацането на самолета за автобуса - близо ли е спирката и изобщо. Полетът е предвиден за 22:45, та сега се чудя за колко часа да взема билети - хем да успеем, хем да не висими излишно на летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей, ние декември пътувахме и успяхме за 23.30. Билети се купуват от едно гише-будка пред автобуса, вдясно като излезеш от летището. Общо взето,зор няма и няма опасност да останеш без транспорт.

Редактирано от luba_rizova
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Понеже сме 4-ма възрстни предпочитам да купя предварително. Има ли много път от самолета до автобусната спирка. Предполагам ще се справимдо 23:30?!

Връзка към коментар

Когато аз ходих там, спирката на автобусите за Франкфурт беше точно отпред на летището. За другите градове спирките са на дясно, като излизаш от летището и се върви около 200 метра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още се чудя дали да купувам предварително билети. Има ли вероятност да няма места и да се наложи да чакаме до първия автобус в 5 сутринта? Ще бъде конфузно, защото пътуваме с приятели, а и ще ни изгорят нощувките.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Споделям, след пътуването за другите чудещи се. Самолетът кацна навреме и дори  и след като чакахме багаж на лентата, щяхме да хванем автобус в 23:30часа, но нямахме билети, а опашката бе доста голяма. Може би това бе причината в 23:45 да има друг автобус. Същото се случи и с автобуса от Франкфурт към Хан - чакаха много хора и за след 15 минути бе обявен друг автобус. Изводът - има ли хора се предвижда автобус извън графика посочен на сайта на Bohr.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...

Сигурно съм закъсняла с отговора, но съм пропуснала въпроса. Все пак: пътят е между 1:20 до 2 часа, зависи по кое време на деня, какъв ден е и дали ще влиза шофьора в Майнц. При нас в посока Хан бяха два автобуса и  първия го напълнихме направо за летището. Пътят беше не повече от 1:20 часа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Elena не разказа за пътуването си. как беше? А я кажете ходилите неща които си задлужава да се видят и колко дни ориентировачно са достатъчни? А дали някой е обикалял и замъците по рейн? Далече ли са от града много?

Връзка към коментар

Във Франкфурт ми се видяха доста скъпи нощувките - така ли е по принцип и можете ли да препоръчате някое по китно и красиво градче от франкфурт за отсядане. Идеята ми е да идем до летището в Хан и да обиколим евентуално с рент а кар замъците по Рейн - не толкова да разглеждам Франкфурт. Какво бихте препоръчали за подобно пътуване?

Връзка към коментар

Можете ли да ми препоръчате какво да разгледам във Франкфурт за около 5 часа чист престой за разходка и зяпане? Не е много, но не ми се виси 8 и кусур часа на летището. Ходя бързо и съм експедитивна, когато се налага, така че имам възможност за няколко неща, ако не са на твърде големи разстояния или твърде далече от местата, където мога да хвана транспорт за летището.   :)

Харесала съм си the Main Tower (как да не се кекна на високото) и историческия център Römerberg. Приемам всякакви отзиви и препоръки :)

Редактирано от Lirea
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.