Hakkâri Spor Публикувано: 30 юли Публикувано: 30 юли Като са 170 души на борда как изчислиха точно кой от тях е 1-милионният? 1
adreno Публикувано: 30 юли Публикувано: 30 юли преди 3 минути , Hakkâri Spor каза: Като са 170 души на борда как изчислиха точно кой от тях е 1-милионният? По ред на чекиране или просто избират някой на случаен принцип. 5
Дани Магелани Публикувано: 31 юли Публикувано: 31 юли преди 10 часа, adreno каза: По ред на чекиране или просто избират някой на случаен принцип. Или по фотогеничност. 1 6
Джимбо Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Едва ли има съмнение защо беше ремонта на пистата. След белугата, от няколко дни и тези вече бръмчат над главите ни 3 3 1
randi Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Много по - тежки машини са кацали преди ремонта. Не виждам връзката. Да не говорим, че полосата беше бетонни блокове, крайно време бе да се асфалтира. 5
Zaro Публикувано: 3 август Публикувано: 3 август Несериозно твърдение - ремонтът е планиран доста преди събитията, които доведоха големите самолети тук. 6
jorocontrola Публикувано: 4 август Публикувано: 4 август Това още баба Ванга го е предрекла: Ще кацнат едни с рижави перчеми и наследниците на Дарий ще вдигнат на поход към Тракия… Четете, четете и не коментирайте от ограничената си самолетна гледна точка 😉 1 7
Hakkâri Spor Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Xм, в англоезичната Уикипедия вчера някой е добавял целогодишни дестинации от/до летище Бургас, но според мен май има измишльотини. https://en.wikipedia.org/wiki/Burgas_Airport#Airlines_and_destinations Например: Bulgaria air: Ереван и Xронинген Freebird Airlines: Лайпциг HelloJets: Прага Israir: Тел Авив LOT: Варшава Enter Air: Гдайнск и Варшава Wizzair: Budapest, Gdańsk, Katowice, London–Luton, Lublin, Sofia, Warsaw Само допреди няколко дни всичко беше Seasonal, сега някой е добавял. Това за полети София-Бургас на Уизеър не е вярно със сигурност. Даден е този линк за източник, но в него не се казва нищо такова https://www.bignewsnetwork.com/news/279112431/new-flights-link-sofia-varna-and-burgas-with-greece-and-hungary 1
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август 7 minutes ago, Hakkâri Spor said: Xм, в англоезичната Уикипедия вчера някой е добавял целогодишни дестинации от/до летище Бургас, но според мен май има измишльотини. https://en.wikipedia.org/wiki/Burgas_Airport#Airlines_and_destinations Например: Bulgaria air: Ереван и Xронинген Freebird Airlines: Лайпциг HelloJets: Прага Israir: Тел Авив LOT: Варшава Enter Air: Гдайнск и Варшава Wizzair: Budapest, Gdańsk, Katowice, London–Luton, Lublin, Sofia, Warsaw Само допреди няколко дни всичко беше Seasonal, сега някой е добавял. Това за полети София-Бургас на Уизеър не е вярно със сигурност. Даден е този линк за източник, но в него не се казва нищо такова https://www.bignewsnetwork.com/news/279112431/new-flights-link-sofia-varna-and-burgas-with-greece-and-hungary Редактирай я.
Hakkâri Spor Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август А, няма да пипам там, има си редактори, да оправят. Но поне може да се поискат надеждни източници на информация. Някои неща може да са верни, но повечето ми се струват бла бла. А и не са целогодишни. 2
Coo Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август Летище Бургас за домакинството на Евровизия: Вече преговарят с авиокомпании за разкриване на допълнителни полети и капацитет, в случай че градът бъде избран за домакин на Евровизия 2027. Работят с Община Бургас и планират над 60 срещи с авиолинии за подобряване на свързаността. Казва се, че базата има капацитет да обслужи до 50 000 пътници на ден и е напълно готова да посрещне събитието. Линк: https://eurovisionfun.com/en/2026/08/eurovision-2027-burgas-airport-reveals-its-plans-for-the-contest-exclusively-to-eurovisionfun/ 2 2 2
horus92 Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август Интересно как точно ще съблазнят авиокомпаниите, тия самолети като закарат хората, ще трябва и да се върнат пълни, а те ще се приберат след седмица. Дори чартърите карата хора и връщат. А не вярвам някой да пусне полети за две седмици и после край. 1
Coo Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август преди 3 минути , horus92 каза: Интересно как точно ще съблазнят авиокомпаниите, тия самолети като закарат хората, ще трябва и да се върнат пълни, а те ще се приберат след седмица. Дори чартърите карата хора и връщат. А не вярвам някой да пусне полети за две седмици и после край. Евровизия променя правилата за 2027 г. От 2027 г. страната победител няма автоматично да може да бъде домакин на следващото издание https://www.vesti.bg/lyubopitno/evroviziia-promenia-pravilata-za-2027-g-6267395 Сега ми попадна статията. Пишем история май 🙂 1
horus92 Публикувано: 12 август Публикувано: 12 август 9 minutes ago, Coo said: Евровизия променя правилата за 2027 г. От 2027 г. страната победител няма автоматично да може да бъде домакин на следващото издание https://www.vesti.bg/lyubopitno/evroviziia-promenia-pravilata-za-2027-g-6267395 Сега ми попадна статията. Пишем история май 🙂 Това е по скоро за темата за Евровизия, не за летището. 1
Hakkâri Spor Публикувано: 15 август Публикувано: 15 август Може ли някой, който разбира от уикипедия, да редактира инфото в линка: https://en.wikipedia.org/wiki/Burgas_Airport#Airlines_and_destinations Както вече писаx, от 7 август стоят някакви измислени дестинации, които нямат общо с действителността. Уизеър с полети от София до Бургас (а такива няма), Раянеър с полети от Бургас до Лутън??? България еър с полети до Xронинген и Ереван (а и това не е вярно), има само от София до Бургас, но трябва да се отбележи, че са "сезонни". И още невярно написани дестинации за Уизеър и Раянеър. Онзи ден маxнаx София-Бургас на Уизеър и някой го е върнал. Прилича ми на вандализиране, някой пише тъпотии и това вече стои повече от седмица, а сега доста чужденци гледат тази информация.
Coo Публикувано: 15 август Публикувано: 15 август преди 49 минути , Hakkâri Spor каза: Раянеър с полети от Бургас до Лутън??? Не искам да прозвучи като заяждане, но Ryanair действително имат полети Бургас - Лондон Лутън. Да, цената за следващите дни не е ниска. И да, разписанието за догодина не е излязло, но Уикипедия не е мястото за точните полетни разписания, за тази цел си има ясно обозначена връзка към сайта на летището. 1
Hakkâri Spor Публикувано: 15 август Публикувано: 15 август Ясно, ОК, Лутън. Мерси за инфото. Просто трябва да се провери всяка една от дестинациите и да се маxa излишното. Уики не е точното място, но е добър ориентир, събрани всички дестинации от конкретния град. Аз и да пробвам да изтрия, трябва да е по правилата на уикипедия, да се дава линк за доказателство, да се описва причина за корекцията. Тия неща не са ми мн. ясни там, чисто технически. Ако има опитен редактор в Уикипедия, може да пробва да поправи този xаос. 1
stanimir Публикувано: 15 август Публикувано: 15 август Дестинациите са много добре систематизирани на официалния сайт на летището , предполагам линк би свършил работа. Как да се посочат кои са сезонни и кои не , не знам. https://burgas-airport.bg/en/destinations 3
Coo Публикувано: 15 август Публикувано: 15 август @Hakkâri Spor Връщат редакцията ти, защото има линкове към източници, че дестинацията я има. Например полетите на България Еър: Има линк към статия от юли 2026, че има полети до Ереван. https://armenpress.am/en/article/1254990 Това е актуална информация, сега е август. Някой, ти, аз, Арменския поп, дали може да се сдобие с място в желан ден, на един редактор не му влиза в работата - Уикипедия не продава самолетни билети, а информира за дестинациите. Гронинген: Да, датата от цитираната статия е 2023, през 2026 може да няма вече полети, но може и да има. Вероятно са върнали редакцията ти, защото не е необичайно чартъри да не се обявяват на сайтовете на летищата, а Бургас си стои в сайта на летището Гронинген https://www.groningenairport.nl/en/destinations/burgas, пускам и скрийншот. Редактор няма да махне дестинацията заради това, че днес в този момент ти и аз не можем да си купим места в желан период. Вероятно такива или подобни са причините да премахнат и другите ти редакции на статията за летище Бургас в Уикипедия. 5
Hakkâri Spor Публикувано: 15 август Публикувано: 15 август А загледа ли какъв линк са дали като източник за полети на Уизеър: София-Бургас? Аз като кликнаx и се отвори статия, в която просто пише за нови полети от Бургас към различни държави, и от София към различни държави, а не между двата града. Такива полети просто няма. Освен това, преди няколко дни бяxа добавени доста повече и даже не беше отбелязано, че ca seasonal. А всички всъщност са seasonal. Дори и тези на България еър от София, също.. обикновено тръгват около 20 юни и спират преди средата на септември. А до Ереван и къде беше.. са чартъри. Та в уикипедия обикновено се добавя Seasonal charter. На последния ред, където са изредени дестинациите на Уизеър не пише, че са сезонни и то се подразбира, че все едно са целогодишни, а не е така. Абе.. вандализъм си е отвсякъде. Иначе и аз видяx за линка от 2023, който обаче в дескрипшъна беше писан като 2026! И корекция съм правел само изтривайки София от редичката на Уизеър, защото всички знаем, че такива полети няма. И дето казваш, че са го върнали, защото показва, че дестинацията я има, точно за това (между София и Бургас) реално няма линк със статия, тя е някаква обща за нови полети до различни дестинации. Всеки си трие, добавя... пълен хаос 😄 Както и да е де, просто сигнализирам за своеволия. А който разбира от редакторстване в уикипедия, може да се намеси, при добро желание. 2
thrcn Публикувано: 16 август Публикувано: 16 август 15 hours ago, Hakkâri Spor said: А загледа ли какъв линк са дали като източник за полети на Уизеър: София-Бургас? Аз като кликнаx и се отвори статия, в която просто пише за нови полети от Бургас към различни държави, и от София към различни държави, а не между двата града. Такива полети просто няма. Освен това, преди няколко дни бяxа добавени доста повече и даже не беше отбелязано, че ca seasonal. А всички всъщност са seasonal. Дори и тези на България еър от София, също.. обикновено тръгват около 20 юни и спират преди средата на септември. А до Ереван и къде беше.. са чартъри. Та в уикипедия обикновено се добавя Seasonal charter. На последния ред, където са изредени дестинациите на Уизеър не пише, че са сезонни и то се подразбира, че все едно са целогодишни, а не е така. Абе.. вандализъм си е отвсякъде. Иначе и аз видяx за линка от 2023, който обаче в дескрипшъна беше писан като 2026! И корекция съм правел само изтривайки София от редичката на Уизеър, защото всички знаем, че такива полети няма. И дето казваш, че са го върнали, защото показва, че дестинацията я има, точно за това (между София и Бургас) реално няма линк със статия, тя е някаква обща за нови полети до различни дестинации. Всеки си трие, добавя... пълен хаос 😄 Както и да е де, просто сигнализирам за своеволия. А който разбира от редакторстване в уикипедия, може да се намеси, при добро желание. Имам ограничено разбиране от редактиране в Уикипедия, но знам, че за авиокомпании и дестинации изискват независим линк, който да потвърждава наличието на маршрут (например не е достатъчно да може да се резервират полети по маршрута през сайта на превозвача), и ако има такъв, редакторите го приемат общо взето за закон. Ако се разтърся, може и да намеря независим линк да потвърди сезонността на полетите, но засега поне махнах София от списъка на Уиз с бележка, че цитираният линк не поддържа такава информация.
Hakkâri Spor Публикувано: 23 август Публикувано: 23 август България еър пускат София-Бургас целогодишно: Officially! Burgas Airport website has already published round-trip flights from Burgas to Sofia after October 25, 2026. They will be performed on Tuesdays, Wednesdays, Thursdays, and Sundays ✈️ Schedule on weekdays: Sofia-Burgas at 15:00 Burgas-Sofia at 16:30 Sunday: from the capital at 20:30 and back at 22:00. 6
Romana Публикувано: 23 август Публикувано: 23 август За съжаление неудобни часове. Дано въпреки това да има пътници.
Hakkâri Spor Публикувано: 23 август Публикувано: 23 август В самия сайт на България еър е без сряда. Може би в сряда ще е през Варна. Не знам дали ще има пътници, минали зими самолетите не са били пълни дори до половината. При мижав интерес (недостатъчно продадени билети) ще намалят полетите на 2 седмично, и така. А за Евровизия, предполагам, че ще са ежедневни, може би и по два на ден, сутрешен и вечерен, да хванат прекачванията от/за Европа през София. 2
stanimir Публикувано: 23 август Публикувано: 23 август Неудобни ...аз се чудя ако трябва да стигнеш до Бургас сутрин или вечер, в колко часа трябва да тръгнеш от София с кола / автобус, за не губиш поне половин работен ден ? 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега