Прескочи до съдържание

Най-добрия вариант до Торино


Силвия

Препоръчани мнения

Здравейте, искам да помогна на една група ученици да пътуват до Торино за мероприятие. Видях, че има директен полет от Букурещ до Торино с WIZZ. Според Вас кой вариант е по-добър - този или до Милано с WIZZ и от там с влак до Торино? Групата е от Габрово. Ако има и някакъв друг вариант може да предложите. Благодаря за съдействието.

Връзка към коментар

Мисля, че ако нямат проблем с транспорта до Букурещ, то полета от там ще е по-изгоден ценово и времеви.

Към цената за полета до Милано/Бергамо трябва да прибавите освен транспорта до София и трансфер до Милано(5 евро) + билет за влака от Милано до Торино.

Цената за регионален влак е 12,20 евро и пътува почти два часа. Цената за скоростните влакове не е твърда, но започва от 9 евро за билети купени доста преди пътуването и стига до 30 евро, като с този влак се пътува един час.

Връзка към коментар

Само малко уточнение- полета не е до Торино, а до Кунео, което е на 100 км. Така че предвидете и предвижване от там, ако решите да е този варианта.

Допълвам към поста на Тони, че цената на шатъла от летището е 11 евро.

Повече инфо тук: http://www.aeroporto.cuneo.it/en/the-airport-cuneo-levaldigi/how-to-reach-us/bus/

Връзка към коментар

Няма да е зле и дати да кажете, до колко са фиксирани и т.н. Цената на билетите е много разтегливо понятие и в един момент единия вариант може да е по-евтин, в другия момент друг.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

На родителската среща родителите ще питат кой и как ще отговаря за техните деца, така че учителската колегия трябва да е подготвена.

 

До Торино има много възможности. Всичко зависи от избора на учители, родители и деца, както и от желанието им да посетят други градове (Милано, Венеция, Болоня, защо не и Рим), използвайки ги за трансферни пунктове, като тук е важно ръководителите да са опитни и да знаят какво искат и как да го постигнат. Ако процесът по планиране започне отрано, цените биха били доста изгодни. Италианските железници, при ранно купуване на билети, дават чудесни цени, дори децата могат да се возят с "фречите" (влаковете-стрела).

 

Вариантите са няколко, всеки с плюсове и минуси. Най-вероятно групата ще пътува по "Коменски", "Леонардо", "Сократ" или подобна програма през март, април или май 2015 г.

 

Варианти:

1. Редовна авиокомпания от България

2. Нискотарифна компания от България

3. Нискотарифна компания от румънски летища

 

Един от най-добрите варианти откъм сигурност и логистика е София - Торино с "Алиталия", удобно, сигурно и на не лоши цени в последно време. Прикачвам едно примерче за, да кажем, 1-6 април 2015 г.

 

Блазе им на дечурлигата за Торино... Родното място на "Лаваца", "Нутела", "Гром", ликьори и вермути. :)

 

А вие, другари магеланци, посетихте ли Торино? :)

Връзка към коментар

Много благодаря за всички отговори и насоки. Времето е 14-17 май.

 

Рано е да купувате за тогава, цените в момента не са добри, мисля си че има по-добър вариант от тези 180 евро двупосочни, които са с Алиталия. Друго нещо, колко човека е "групата", защото ако са повече от 10 може да се окаже проблемно купуването на билет по стандартния начин. Трябва ли в билета да е включен куфар или ще могат да изкарат с ранички?

 

Въобще, колкото повече информация предоставите, толкова по-добре за да не гадаем излишно.

Връзка към коментар

Днес ще имаме родителска среща и ще се обсъждат нещата. Театрална трупа - ще трябва да има поне 2 куфара, другото мисля с ранички. Някои нястоява купуването на билетите да стане до нова година, но и аз мисля че има време, както се появават и промоции. А какво ще рече проблем - при повече от 10 човека. Аз разглеждах варианти за купуване на билети например от 4 човека за по 3 други  с членство в WIZZ-а. Правилно ли се ориентирам. Или задължително да се избира група?

Редактирано от Силвия
Връзка към коментар

Днес ще имаме родителска среща и ще се обсъждат нещата. Театрална трупа - ще трябва да има поне 2 куфара, другото мисля с ранички. Някои нястоява купуването на билетите да стане до нова година, но и аз мисля че има време, както се появават и промоции. А какво ще рече проблем - при повече от 10 човека. Аз разглеждах варианти за купуване на билети например от 4 човека за по 3 други  с членство в WIZZ-а. Правилно ли се ориентирам. Или задължително да се ибира група?

 

Правилно се ориентираш, но цената е силно вероятно да се промени. Да речем има Х билета на ниска цена, когато се изчерпят цената скача. И може да се получи, и почти сигурно ще се получи така че първите няколко билета ще са по-евтини от последните. После, ако се говори за група някоя авиокомпания може да предложи специална оферта, която не е налична по сайтовете. Знам, че България Ер спонсорираха някакви ученически групи, които ходеха по състезания, със сигурност ги попитайте дали биха помогнали.

Връзка към коментар

Ако купуваш онлайн може само до 9-10 човека, т.е. трябва да го правиш на порции и ще има често увеличение на цените. Най-добре на група, така ще ви излезе по-евтино предполагам. Гледам, че Уиз имат опция за група онлайн, но в общия случай няма.

Връзка към коментар

Да WIZZ имат група, но като тръгнах да добавям багаж иска да сложи за всички, което беше доста голяма цифра и не е ОК финансово. Ще продължавам да разглеждам и да питам. Благодаря Ви за съдействието.

Връзка към коментар

Аз вече няколко пъти съм взимала билети за над 15 човека. Процедираме така- взимаме за 10  и на отделна резервация с още един дискаунт за останалите и после прибавям колкото багажи искам. Винаги груповата резервация, която неизменно проверявам излиза два пъти по-скъпо.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте отново. От както възникна въпроса с това пътуване всеки ден следя WIZZ и др. инфо за полети до Торино. Но WIZZ не искат да намалят цената. Днес попаднах на това BLUEAIR

 

OTP_TUR.JPG

За сега са ми дали информация, че ще пътуват точно 11 човека: 9 човека над 18 г., едно на 13 г. и едно на 15 г.. Избрах това защото полета на 16 е по-късен, и ще ги питам дали ги устройва - този ден ще имат представление. Предполагам 3-4 часа по-рано трябва да тръгнат от Торино за летището?

Какво мислите? Да почвам да разучавам как става резервирането, нещо по-различно от WIZZ??? Защото имам опит само с тях.

От линка в началото за трансфера от летището до Торино видях, че последият трансфер е в 17 ч., а полета каца в 18,15 ч. Някакво инфо за трансфер с влака - от къде??

Само проучвам, за да им предлагам варианти.

Редактирано от Силвия
Връзка към коментар

Тъкмо щях да предложа blueair, аз ги ползвам понякога.

Особеността е, че трябва да си калкулирате към цената още по 20евро на човек за двупосочен билет+ едни дребни такси. Примерно от цена 20евро, накрая става 37 в посока или ако е 40 евро за двупосочен, отива на 65-66е.

Връзка към коментар

Тъкмо щях да предложа blueair, аз ги ползвам понякога.

Особеността е, че трябва да си калкулирате към цената още по 20евро на човек за двупосочен билет+ едни дребни такси. Примерно от цена 20евро, накрая става 37 в посока или ако е 40 евро за двупосочен, отива на 65-66е.

това на коя стъпка се появява? Като цена още в началото получавам 569,80 евро и банков превод 110 евро, общо 679,80 евра.

Редактирано от Силвия
Връзка към коментар

В самолетния вариант трябва да се решат и не съвсем удобните трасфери Габрово - Румъния - Габрово (ако не се лъжа групата е от Габрово) и Кунео - Торино - Кунео. Така че дори и да се поспестят парички от самолетните билети, трябва да се предвидят пари за чекиран багаж и пари за автомобилните трансфери. Ако румънската авиокомпания обърка нещо, ако има проблем с трансферите, ако италианската посрещаща страна не е гъвкава при евентуалните трансфери (при закъснение италианският директор би казал, не това не го интересува, ако сте в Кунео и не можете да стигнете навреме до Торино), какво ще ги правиш тез младежи? По една бутилка червено Бароло ли ще им дадеш? :)

 

Да предложа един авариен вариант, който има минуси, но и доста плюсове: автобусен транспорт София - Торино (гара Порта Нуова) - София. Гледам, че "Юнион Ивкони" има линия, вж. на http://www.bgrazpisanie.com/bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE/%D1%8E%D0%BD%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8/7350

 

Разбира се има още много варианти, изберете най-доброто.

 

Едно хубаво филмче за Торино, градът е божествен, другари, а какви маршрути има над Торино, лелей... Т`ва трекери, т`ва планинари - кеф огромен ги чака.

 

Връзка към коментар

То вариантите за закъснение могат да възникнат и ако пътуват с WIZZair-а.Трансфер ще имат и до София, а дали Габрово-София, или Габрово-Букурещ не е много голяма разликата. А полет до Бергамо, от там до Милано трансфер, от там до Торино. Мислех си, че така по-малко смяна на превозни средства ще имат. И аз търся най-доброто за тях. Все пак синът ми ще е сред тях, а той е най-малкия :) .

Връзка към коментар

това на коя стъпка се появява? Като цена още в началото получавам 569,80 евро и банков превод 110 евро, общо 679,80 евра.

Ти си стиганла до там, щом си избрала банков превод е по-малка таксата по 10е на човек, това  679,80 ти е крайната цена.

Аз ги предпочитам пред уиз, реално предпочитам всяка друга компания пред уиз..Просто съм скаран с тях, а съм пътувал доста преди..

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте отново с моите досадни въпроси :) .
 След изчакването на "намаленията" на WIZZ стигам до извода като искам да убедя и учителката, че по-лесния и добър вариант е с ALITALIA. Какво пробвах:

1. През skyscanner.net с ALITALIA (чрез Trip.bg) на два пъти - за 5 и 6 човека - общо 3591,41 лв., но като тръгна до стъпката за плащане - само с карти, а трябва да е с банков превод. Ако тръгна да правя резервация от trip.bg ми излизат съответно малко по-висока цена (за разлика с препратка към него от магеланци или skyscanner), но другото което ме притесни че пише само 1 място. Това не го виждам ако правя резервирането през skyscanner.net---trip.bg. Сигурно не го обяснявам много добре.

2. С WIZZ - 2772 лв. (ако направя групова за 10+1) - само с ръчен багаж (с днешното намаление 20%). От там Берамо-Милано 5 евро * 11 човека и навръщане = 220 лв.. След това Милано-Торино -влак - 12 евро (може и повече да е) - 530 лв. И става общо 3522 лв.

Та въпросите ми са свързани с възможно ли е наистина местата с алиталия да са само 1?

И ако тръгна и направя резервиране през skyscanner.net---trip.bg - две последователни - плащането - как да стане с банков превод?

Пробвах и през магеланците ----trip. Тук пак имаше намалението, но като сменя валутата за плащане да ми излиза в лв. ме препраща отначало и вече не ми отразява намалението.

 

Извинявам се ако съм досадна с глупави въпроси :blush:

Връзка към коментар

Не видях, но на сайта на trip.bg в често задавани въпроси пише това:

32. Как мога да платя билетите си закупени или резервирани в trip.bg?

Плащането на вашите самолетни билети може да бъде извършено с кредитна или дебитна карта (Visa, Visa Electron, MasterCard) или с банков депозит в нашите сметки в клоновете на Postbank или на Raiffeisenbank.

Връзка към коментар

Местата в Алиталия не са едно, а е едно на показаната цена, като търсиш пиши колко точно места ти трябват и ще видиш по-висока цена.

Не знам трип.бг дали работят с банков превод, но определено се свържи директно с Алиталия и виж какво ще ти предложат за група, за повече от 8 човека това е начина. Така можеш да платиш и по банков път.

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.