Прескочи до съдържание

Нестандартни, оригинални и практични покупки / сувенири от пътувания

Препоръчани мнения

Една друга тема във форума за купуването на сувенири ме подсети да ви питам какви оригинални, нестандартни или практични неща сте си купували по време на пътешествения, каквито в България няма или поне не сме виждали. Не става дума точно за сувенири, а за покупки, които после с удоволствие ползваме в ежедневието си и разбира се, ни напомнят къде сме били.

Пример за една такава моя покупка е една много сладурска чанта бухал, която си купих от един закрит пазар в Куала Лумпур. Имаше я и във вариант с формата на риба, но аз си харесах бухала, но беше малко скъпичка, та голям зор видях, докато посваля цената, даже признавам си, с помощ от приятели стана :)

post-1179-0-48390700-1418576731.jpg

А тази малка черна чантичка доста често я ползвам за официални събития или сватби. Взех си я от един мол в Солун преди години

post-1179-0-64957000-1418577100_thumb.jpg

Това метърче с картинка на камила също го намерих в един мол, само че в Дубай. Откакто го имам, не признавам останалите, които преди ползвахме вкъщи:)

post-1179-0-23766000-1418577236.jpgpost-1179-0-50234600-1418577244_thumb.jpg

А това огледало го взех от Тунис и веднага замени огледалото, което преди стоеше на стената. Не е толкова удобно, защото трябва да се отваря, но пък много ми хареса, защото напомня вратите в Тунис

post-1179-0-55323500-1418577523_thumb.jpgpost-1179-0-97904900-1418577533_thumb.jpg

Та това на първо четене, като държа да отбележа, че не пътувам, за да пазарувам, а за да радвам окото и душата. Но като видя нещо оригинално и на нормална цена, взимам без да му мисля много :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз последния път от Амстердам купих поставка за салфетки и отварачка за бутилки във формата на галош. Винаги си купуваме и тениски отмясрото, където сме били. От Мексико взех портмоне от естествена кожа. И аз предпочитам да купувам, неща, които после мога да използвам.

Връзка към коментар

Сестра ми си купи едни чехлички от Тайланд. Правихме някакъв нефелен опит да се пазарим, продавачката толкова бързо се съгласи с нас, че 100% ни е одрусала поне тройно. Ама до колкото знам тия чехли още държат и сестра ми иска пак да ходи в Тайланд да си купи същите...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз за една картина ширпотреба дето забравих в хостела се върнах в Хонконг след година . Разбира се не основно за това , но честно казано адски си ме глождеше. Сега купих две различни , а така и за вече шест месеца  не съм ги рамкирал ама много си ги харесвам  :)

Събирам по плажните дестинации пясък в бутилки от мин. вода for free. Във Филипините обаче митничарите ми го "гепиха"  :angry:

Връзка към коментар

Направих равносметка, че за себе си съм купувала разни забавни, практични джаджи:

Цедка за чай:

20100126-yellow-submarine.jpg

Подложка за мишка като мини персийско килимче:

2703758237_4a63ae28ed.jpg?v=0

Мерилка за спагети за слаби готвачи като мен:

11042_3107c14849e9785be4e1326a606634ae_2

Такава мишка за един от разклонителите в хола:

G1001116.jpg

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.