Прескочи до съдържание

Странна молба към всички магеланци :)

Препоръчани мнения

Здравейте, имам молба към всички вас :) Баща ми е луд колекционер на банкноти и то от много години, колекцията му вече е доста голяма, което предполага, че банкнотите, които му липсват са от по-екзотични и трудно достъпни дестинации. Та молбата е : ако на някой му е останала паричка от някое посещение и може да се раздели с нея, би направил баща ми много щастлив :) Разбира се, ще си получите еквивалента ѝ в нашенски левове :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си оставям почти отвсякъде. Та като ми видиш държавите, които съм посетила и ако  някоя конкретно те интересува само напиши точно коя. :) 

Връзка към коментар

Да, и аз мисля, че ще има по-голям ефект, ако напишеш липсващи държави, пък и да дебнеш кой къде се хвали, че ще заминава и да ги тормозиш на лично, пък след това да се похвалите с нарастващата колекция. Едва ли някой ще откаже. И аз си събирам иначе банкнотки и монетки, то си е класически сувенир. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

аз да ви кажа предпочитам магнити, но за него гледам да докопам каквото мога :) ще говоря и ще видим какво му липсва за по-голяма точност :) Благодаря за бързата подкрепа :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

5000 беларуски рубли
25 гамбийски даласи
1000 западноафрикански франка
мисля че ако се разровя мога да намеря и малгашки ариари. 

мога да ги пратя по пощата. :) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За по-лесно слагам списък на държавите, от които му липсват банкноти, но това разбира се, не пречи да ви досаждам на лични :)

Ангуила

Бахрейн

Доминиканска република

Йордания

Кабо Верде

Камерун

Колумбия

Коста Рика

Макао

Мали

Исландия

Нова Зеландия

Оман

Танзания

Тайван

Танзания

П.П. да добавя и  Португалия :)

Редактирано от mu_ry
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да ти кажа, всякакви изчанчени поводи има за да си направи човек списък на държави за посещение.... мисля си че изброения от теб списък е добра цел, при това изглеждат доста по-интересно от всякаквите класации на lonely planet и т.н. :)

Връзка към коментар

Предполагам, че сте проверили, но новозеландски долари можете да си купите от Тавекс или Язон (change бюра в София). 

Сега гледам в сайта на Язон, че имат и омански риали, бахрейнски риали, колумбийско песо, тайвански долари, йордански динари, кой знае още какво.

Тук също имат екзотични валути.

Заслужава си да се разходи човекът, щом му е страст.

Редактирано от n1ck
Връзка към коментар

1000-та Западноафрикански CFA франка които пътуват към баща ти са официална валута освен Сенегал и в Гвинея Бисау, Мали, Буркина Фасо, Нигер, Того, Бенин, Кот дИвоар.. С един куршум - 8 заека.

В Камерун (и Чад, Централноафриканска република, Габон, Конго и Екваториална Гвинея) също е CFA франк, но по-различен, нарича се Централноафрикански франк и за съжаление нямам от тях.

Редактирано от Kaloyan89
Връзка към коментар

благодаря на всички :lol:

Да ти кажа, всякакви изчанчени поводи има за да си направи човек списък на държави за посещение.... мисля си че изброения от теб списък е добра цел, при това изглеждат доста по-интересно от всякаквите класации на lonely planet и т.н. :)

много си прав, и аз точно това се замислих :lol:

Предполагам, че сте проверили, но новозеландски долари можете да си купите от Тавекс или Язон (change бюра в София). 

Сега гледам в сайта на Язон, че имат и омански риали, бахрейнски риали, колумбийско песо, тайвански долари, йордански динари, кой знае още какво.

Тук също имат екзотични валути.

Заслужава си да се разходи човекът, щом му е страст.

знаем го това, но той предпочита някой лично да му я даде, някак друго е да си го купиш ;)  но като има някоя много рядка и до там стигаме :)

Редактирано от mu_ry
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.